Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

2 funkcje do 1 przycisku


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Niscree

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:174
  • Steam:steam
Offline

Napisano 17.07.2010 13:31

Nie wiedziałem czy dać do pytań czy do problemów.
No bo w sumie po co 2 działy przecież jak ktoś ma pytanie to ma i problem nie ?? Oo

No ale do rzeczy :F
Chciałem zrobić skrypt który wypełnia formularze na paru stronach jednocześnie
zrobiłem coś takiego:
<tr>
<span class="postbody">
<form action=ADRES STRONY method=post target="_blank">
<br />
<br />
Adres strony: <input type=text name=q size=15>
<input type=submit value=Go!>
<br />
</form>
</span>

i do tej pory działa wszystko ok no ale nie wiem jak dodać do tego drugą strone
znaczy żeby wypełniało formularz na stronie "a" i na stronie "b" po kliknięciu jednego guziora
próbowałem wstawić po prostu drugi "form" ale nie działa :/
  • +
  • -
  • 1

#2 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 17.07.2010 14:13

Nie ma opcji połączenia w taki sposób formularzy, możesz wykorzystać curl + iframe, wysyłać dane do formularzy w skrypcie i w zasadzie gotowe, ale nie podam dokładnego sposobu. Dlaczego? Bo ewidentnie śmierdzi mi to spamem :)
  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#3 Niscree

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:174
  • Steam:steam
Offline

Napisano 17.07.2010 14:17

?gdzie spam masz ? :P
jeśli chodzi o ten skrypt to nie bedzie on służył żadnemu spamowi tego możesz być pewny :]
  • +
  • -
  • 0

#4 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 17.07.2010 14:45

javascript'a można by wykorzystać ;)
  • +
  • -
  • 0

#5 Niscree

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:174
  • Steam:steam
Offline

Napisano 17.07.2010 14:49

a no można tylko jak ? :D
  • +
  • -
  • 0

#6 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 17.07.2010 19:32

po co 2 działy przecież jak ktoś ma pytanie to ma i problem nie ?? Oo

słuszna uwaga, admini powinni zainteresować się tym fantem :)

co do tematu to nie rozumiem o co Tobie chodzi. nie możesz zrobić dwóch inputów z adresem strony i wysylac ich naraz? oczywiscie tego sie nie robi na dwóch formach tylko w jednej wszystko, a jeden submit obsłuży dwa inputy

Javascript możesz wykorzystać tak że dajesz do inputa nazwę funkcji, czyli po kliku on wykona funkcję w js
W funkcji tej umieścisz kod który dynamicznie stworzy ci ten html

btw. jakie to może mieć zastosowanie inne niż spam albo masowe robienie kont :/ ?

#7 Niscree

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:174
  • Steam:steam
Offline

Napisano 18.07.2010 00:18

co do tematu to nie rozumiem o co Tobie chodzi. nie możesz zrobić dwóch inputów z adresem strony i wysylac ich naraz? oczywiscie tego sie nie robi na dwóch formach tylko w jednej wszystko, a jeden submit obsłuży dwa inputy


a możesz mi to lepiej wytłumaczyć ? :] najlepiej na przykładzie


btw. jakie to może mieć zastosowanie inne niż spam albo masowe robienie kont :/ ?

proxy :)

Użytkownik Niscree edytował ten post 18.07.2010 00:19

  • +
  • -
  • 0

#8 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 18.07.2010 07:36

bardzo okrojony kod, nie sprawdzany (tylko teoretycznie zakladam ze to dziala :P )
<form action="a.php" method="post">
Adres strony: <input type=text name=q size=15>
Adres 2 strony: <input type=text name=q size=15>
Adres 3 strony: <input type=text name=q size=15>
<input type=submit value=Go!>
</form>

próbowałem wstawić po prostu drugi "form" ale nie działa :/

jeden submit jest do jednego forma, wiec jak dales drugi form to musi byc 2 submit i wtedy trzeba dwa razy kliknac a tutaj jeden submit obsluzy forma z 3 adresami stron.... taka roznica techniczna ;]

#9 Niscree

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:174
  • Steam:steam
Offline

Napisano 18.07.2010 11:09

no ale jak 3 strony jak w formie bedzie podana jedna ? :o
  • +
  • -
  • 0

#10 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 18.07.2010 11:30

po to masz 3 inputy aby wprowadzic 3 adresy OMG !

#11 Niscree

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:174
  • Steam:steam
Offline

Napisano 18.07.2010 22:42

no tak ale przecież nie w inputach sie adres wprowadza tylko w formie :P
  • +
  • -
  • 0

#12 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 19.07.2010 09:45

ty chyba sciagnales jakis gotowy skrypt a nawet nie masz pojecia jak on działa :/
pewnie on ci odbiera jeden input i dlatego... ogarnij albo daj kod jego :]

no ale jak 3 strony jak w formie bedzie podana jedna ? :o

tym zdaniem potwierdzasz ze nawet nie wiesz co robisz.

#13 Niscree

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:174
  • Steam:steam
Offline

Napisano 19.07.2010 11:44

to chyba ty coś źle zrozumiałeś :F (albo ja jestem niedorozwojem ^^)
<tr>
<span class="postbody">
<form action=>>TU>>>TU>>TU!!!>>JEST ADRES STRONY<< method=post target="_blank">
<br />
<br />
TU JEST TEXT KTÓRY WYŚWIETLA SIE PRZED TYM >>> <input type=text name=q size=15>
<input type=submit value=Go!>
<br />
</form>
</span>
Oo
  • +
  • -
  • 0

#14 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 19.07.2010 12:54

to chyba ty coś źle zrozumiałeś :F

on jakieś dziwne teorie ma ^_^
Niscree potrzebujesz czegoś w stylu:
Submit A Form Without Page Refresh using jQuery | Nettuts+
lub
Ajax form submit
Tak czy inaczej trochę zabawy z tym będziesz miał ;)
  • +
  • -
  • 0

#15 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 19.07.2010 14:16

<form action=>>TU>>>TU>>TU!!!>>JEST ADRES STRONY<< method=post target="_blank">
TU JEST TEXT KTÓRY WYŚWIETLA SIE PRZED TYM >>> <input type=text name=q size=15>
1. czy ty w ogóle wiesz do czego służy input?
2. po co wklejasz te <br /><tr> i <span> :/
3. mówisz o adresie strony a w pierwszym poście ująłeś to tak:
<form action=ADRES STRONY method=post target="_blank">
Adres strony: <input type=text name=q size=15>
a wystarczyło zrobić tak i byłoby wiadomo o co chodzi:
<form action=DUPAAAAA  method=post target="_blank">
Adres strony: <input type=text name=DUPAAAAA size=15>
teraz pomyśl i odpowiedz na pytanie:
Czy chcesz aby wartość zwracana przez input w postaci nazwy "q" była zmienną która jest wsadzana do akcji forma?
<form action="tutaj będzie ta zmienna (adres)">
<input type="text" name="q" />   <--- którą wprowadzisz w tym polu? 

19 lipiec 2010 - 15:24:
poza tym dalej uważam ze mylisz pojęcia bo ty myślisz że dopiero to co jest w action="aaa" jest formularzem, a to jest jedynie skrypt który obsłuży formularz :] Formularzem jest już to:
<input type="1" name="a" />
to już jest formularzem, więc mówisz że chcesz wypełniać formularz a z tego wszystkiego co piszesz dalej wynika że ty chcesz aby wypełniony formularz był obsługiwany przez wiele skryptów po kliknięciu, domyślam sie że kazdy skrypt zrobi z tymi danymi coś innego (bo inaczej to nie będzie miało sensu)

to są dziwne teorie :] ?

Użytkownik -PainKiller- edytował ten post 19.07.2010 14:25


#16 Niscree

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:174
  • Steam:steam
Offline

Napisano 20.07.2010 00:26

ja wiem gdzie jest formularz ^^

i tak "q" jest na odpowiednim miejscu bo z 1 stroną wszystko działa ok :](edit: na drugiej stronie oczywiście też ma być "q")
a w action wpisuje sie adres strony

więc nie rozumiem jak z jednego adresu mają się zrobić 3 tak jak ty to zrobiłeś

bardzo okrojony kod, nie sprawdzany (tylko teoretycznie zakladam ze to dziala :P )

<form action="a.php" method="post">
Adres strony: <input type=text name=q size=15>
Adres 2 strony: <input type=text name=q size=15>
Adres 3 strony: <input type=text name=q size=15>
<input type=submit value=Go!>
</form>



@Pavulon
dzięki poczytam może coś znajde :P

Użytkownik Niscree edytował ten post 20.07.2010 00:30

  • +
  • -
  • 0

#17 wlochen

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:79
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:z Csowa
Offline

Napisano 20.07.2010 02:35

zrobi podwójne a jedno bd mu wysyłać dane na email np login i hasło
  • +
  • -
  • 0

#18 Niscree

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 41
Pomocny

  • Postów:174
  • Steam:steam
Offline

Napisano 20.07.2010 10:52

hahaah :P
to akurat umiem sam zrobić i nie potrzebuje pomocy ^^
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych