Problem z psychostats
ravziom
16.07.2010
Witam, mam taki o to problem z psychostatami, w server.cfg ustawienia mam takie
Jednak katalog logs w cstrike jest pusty i nie wiem czemu nie zapisuje mi do niego logów? Dodatkowo mam problem jak ustawić log source jeżeli i serwer i psycho staty mam na dedyku?
Pozdrawiam.
mp_logdetail 3 mp_logecho 1 mp_logfile 1 mp_logmessages 1 sv_logbans 1 sv_logblocks 1 sv_logrelay 1
Jednak katalog logs w cstrike jest pusty i nie wiem czemu nie zapisuje mi do niego logów? Dodatkowo mam problem jak ustawić log source jeżeli i serwer i psycho staty mam na dedyku?
Pozdrawiam.
bakaj
21.07.2010
A "log on" masz?
Jesli nie to dopisz... dodatkowo dodam, ze mp_logdetail mam ustawione na 3.
Co do log source to do log patch dajesz :
Log patch : cstrike/logs
Protocol : ftp
I reszte wypelniasz podajac dane do ftp'a
Użytkownik bakaj edytował ten post 21.07.2010 15:21

Co do log source to do log patch dajesz :
Log patch : cstrike/logs
Protocol : ftp
I reszte wypelniasz podajac dane do ftp'a
Użytkownik bakaj edytował ten post 21.07.2010 15:21
Apple()
21.07.2010
Może jeszcze wina chmodu? Utwórz sam folder w cstrike/logs i nadaj tam uprawnienia 744
bakaj
21.07.2010
Najlepiej zainstaluj wszystko wg poradnika [Poradnik] Instalacja Psychostats .
Przy okazji dodam, ze do poprawnego dzialania ps potrzebna jest obsluga perla na serwerze.
Przy okazji dodam, ze do poprawnego dzialania ps potrzebna jest obsluga perla na serwerze.
ravziom
22.07.2010
Ok zaczęło mi generować logi, tylko teraz mam problem z cron'em - zainstalowalem psychostaty na dedyku i sa w katalogu var/www/html/psychostats natomiast stats.pl mam w var/www/ no i jak ustawiam cron'a tak: /var/www/stats.pl to niestety nie działa mi, mimo tego iż w zakładce servers w psychostats już mam połączenie z serwerem ale nie generuje mi statystk.
bakaj
22.07.2010
Tak jak napisalem wyzej, skrypt stats.pl wywolywany jest przez perla. Jezeli Twoj serwer obsluguje perla to sprobuj tak : /var/www/ && /usr/bin/perl ./stats.pl
Użytkownik bakaj edytował ten post 22.07.2010 13:18
Użytkownik bakaj edytował ten post 22.07.2010 13:18
ravziom
22.07.2010
jak mogę sprawdzić czy obsługuje pearl? i ewentualnie mogę to jakoś doinstalować?
bakaj
22.07.2010
Hm, nie wiem jak sie sprawdza czy obsluguje ci perla, ale mysle ze raczej go obsluguje. Ustaw sobie Crona, zeby zliczal statystyki co 5 min i ustaw sobie, zeby wysylal maile, a nastepnie kombinuj z poleceniem. Sproboj tak:
cd /var/www/ && /usr/bin/perl ./stats.pl
Albo poprostu odpal ta linijke przez roota:)
Użytkownik bakaj edytował ten post 22.07.2010 14:04
cd /var/www/ && /usr/bin/perl ./stats.pl
Albo poprostu odpal ta linijke przez roota:)
Użytkownik bakaj edytował ten post 22.07.2010 14:04
ravziom
22.07.2010
według phpinfo(); cos z perl jest enabled, wstawiłem do crona teraz Twoją ścieżkę i same gwiazdki tymczasowo, żeby co minutę odświeżało dla testu, z tym wysyłaniem logu na maila już czytałem ale nie bardzo mam pomysł gdzie ustawić na jakiego maila ma wysyłać.
Użytkownik ravziom edytował ten post 22.07.2010 14:05
Użytkownik ravziom edytował ten post 22.07.2010 14:05
bakaj
22.07.2010
I co dalej nie wyswietla statystyk? Sproboj przez roota odpalic ta linijke
ravziom
22.07.2010
brak statystyk, konsola wyrzuciła to:
PsychoStats failed initialization! The following modules are required and could not be loaded. DBI DBD::mysql You can install the modules listed using either CPAN or if your distro supports it by installing a binary package with your package manager like 'yum' (fedora / redhat), 'apt-get' or 'aptitude' (debian).
bakaj
22.07.2010
do stats.pl i stats.cfg wpisales dane do bazy sql? jak nie to wpisz, stats.cfg poszukaj, stats.pl na samym dole;)
bakaj
22.07.2010
Musisz zainstalowac sterowniki modułu DBD::mysql ---> http://portal.suse.p...a_modułów_perla
TU znalazlem szerszy poradnik:)
Użytkownik bakaj edytował ten post 22.07.2010 14:42
TU znalazlem szerszy poradnik:)
Użytkownik bakaj edytował ten post 22.07.2010 14:42