Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z /klasa


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 badura

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:84
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 16.07.2010 06:26

Nasuwa sie kolejny problem;/ Z tym ze /klasa mi nie dziala na wersji DiabloModa 5.9l przerobiona wersja. Amx X Mod mam 1.8.1 na starej wersji DiabloMod'a dzialala a na tej nie (stara wersja to 5.4h)Wie ktos co zrobic ?

Diablo.log
L 07/15/2010 - 11:39:02: 07/15/2010 - 11:39:02 ### MAPA: de_dust2 ### 
L 07/15/2010 - 11:39:25: Error on Table query: Access denied for user 'cskropka12'@'%' to database 'dbmod'
L 07/15/2010 - 11:39:25: Could not connect to SQL database.

Modules.ini
;;;
; To enable a module, remove the semi-colon (;) in front of its name.
; If it's not here, simply add it its name, one per line.
; You don't need to write the _amxx part or the file extension.
;;;

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; SQL Modules usually need to be enabled manually ;;
;; You can have any number on at a time.  Use      ;;
;;  amx_sql_type in sql.cfg to specify the default ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

mysql
sqlite

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; Put third party modules below here.              ;;
;; You can just list their names, without the _amxx ;;
;;  or file extension.                              ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;



;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; These modules will be auto-detected and loaded   ;;
;;  as needed.  You do not need to enable them here ;;
;;  unless you have problems.                       ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

fun
engine
fakemeta
hamsandwich
csx
;geoip
;sockets
;regex
nvault
cstrike


I tam ciagle sie to powtarza ;/ Nie rozumiem dlaczego na tej wersji mi nie dziala a na starej wersji tak ;/ Poradzicie cos ?
  • +
  • -
  • 0

#2 Apple()

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:398
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Długość geo. 22.632246 szerokość 51.221584
Offline

Napisano 16.07.2010 08:51

Nadaj userowi twojemu wszystkie uprawnienia bo się do bazy danych dostać nie może :) Tzn all przywileje mu daj.
  • +
  • -
  • 0

#3 badura

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:84
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 16.07.2010 09:50

no tak wiem ale na host.sk nie mgoe znalezc tego panelu gdzie moznab byloby nadac takie uprawnienia ;/ pomoze ktos zezwolic na laczenie z baza na host.sk ?
  • +
  • -
  • 0

#4 Apple()

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:398
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Długość geo. 22.632246 szerokość 51.221584
Offline

Napisano 16.07.2010 09:51

Dodaj wildcarda. Ale najlepiej jak kupić sobie bazę danych na proserwer. Łatwiej :P W host.sk jest takie coś jak cPanel?
  • +
  • -
  • 0

#5 badura

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:84
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 16.07.2010 09:54

no chyba nie ma...

A na proserwer.pl mam forum to tez moze byc ??
  • +
  • -
  • 0

#6 Apple()

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:398
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Długość geo. 22.632246 szerokość 51.221584
Offline

Napisano 16.07.2010 09:59

Może, zrób tam nową bazę, podepnij do tego usera z full uprawnieniami. Menadżer zdalnego połączenia MySQL odpal, i tam dodaj wildcarda(%) i powiedz czy działa :)
  • +
  • -
  • 0

#7 badura

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:84
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 16.07.2010 10:09

ale ja mam pakiet mini ;/ gdzie mgoe miec jedna baze danych ;/
  • +
  • -
  • 0

#8 Apple()

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:398
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Długość geo. 22.632246 szerokość 51.221584
Offline

Napisano 16.07.2010 10:15

uuu, to nie pochulasz. Poszerz pakiet o 1 w górę, tak bodajże cenowo to śmiech na sali. Pytałem ich "BOK'u" szanownego (haha ^^), odpisali że po podwyższeniu pakietu nic się nie usuwa itp. No to let's try :D
  • +
  • -
  • 0

#9 badura

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:84
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 16.07.2010 10:17

no ok to zarz powieksze ;]

16 lipiec 2010 - 10:21:
ok powiekszylem ;]

16 lipiec 2010 - 10:26:
diablo_sql_host "proserwer.pl"
diablo_sql_user "cskropka_badura"
diablo_sql_pass "hasło"
diablo_sql_db "cskropka_dbmod"
diablo_sql_table "dbmod"
diablo_sql_save "0"


tak jest dobrze skonfigurowana baza danych do amx.cfg ? i do sql.cfg to samo dac ?
  • +
  • -
  • 0

#10 patryk1345

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 62
Pomocny

  • Postów:156
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 16.07.2010 10:44

Tak do amxx.cfg i do sql.cfg, i oczywiscie dostep zdalny :)

diablo_sql_host "ADRES FORUM"
diablo_sql_save "1"
  • +
  • -
  • 0

#11 badura

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:84
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 16.07.2010 11:00

w sql.cfg mam cos takiego:
diablo_sql_host "cs-kropka.xaa.pl"
diablo_sql_user "cskropka_badura"
diablo_sql_pass "haslo"
diablo_sql_db "cskropka_dbmod"
dianlo_sql_table "dbmod"
diablo_sql_save "1"
;0
;1
;2
w amx.cfg:
//------------------------
//DiabloMod 5.9l

diablo_sql_host "cs-kropka.xaa.pl"
diablo_sql_user "cskropka_badura"
diablo_sql_pass "haslo"
diablo_sql_db "cskropka_dbmod"
diablo_sql_table "dbmod"
diablo_sql_save "1"

// Cvary

diablo_xpbonus 15 ilość expa za zabicie standardowo ustawione na 7
diablo_xpbonus2 50 ilość expa za wykonania celu misji standardowo ustawione na 50
diablo_durability 5 Tracisz wytrzymałość za każde obrażenia ? Ile za każdym razem
diablo_saveitems 0 włącza zapisywanie itemów podczas zmiany mapy
diablo_spawnchance 1 szansa na zrespienia worka
SaveXp 1 zapisywanie doświadczenia
diablo_classes abcdefgh - które klasy maja być dostępne
diablo_avg 0 - zaczynanie od sredniej serwera (liczonego od lvl 1)
diablo_dmg_exp 10,0 - za ile zabranego hp wrogowi dostaje sie 1 exp (domyslnie 20, 0 - off)

I nadal nie dziala ;/

Użytkownik badura edytował ten post 16.07.2010 11:02

  • +
  • -
  • 0

#12 Apple()

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:398
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Długość geo. 22.632246 szerokość 51.221584
Offline

Napisano 16.07.2010 11:02

Z SQL.cfg możesz tamto usunąć.
Do tego wejdź w cpanel i dodaj wildcarda.
  • +
  • -
  • 0

#13 badura

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:84
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 16.07.2010 11:04

wildcard dodalem a z sql.cfg dokladnie co usunac ?
  • +
  • -
  • 0

#14 Apple()

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:398
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Długość geo. 22.632246 szerokość 51.221584
Offline

Napisano 16.07.2010 11:06

diablo_sql_host "cs-kropka.xaa.pl"
diablo_sql_user "cskropka_badura"
diablo_sql_pass "haslo"
diablo_sql_db "cskropka_dbmod"
dianlo_sql_table "dbmod"
diablo_sql_save "1"

to bo nie potrzeba dwa razy serwerowi podawać tych samych komend :)
  • +
  • -
  • 0

#15 badura

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:84
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 16.07.2010 11:09

nadal nie wyswietla sie ;/ a dodam ze nawet na dole nie pisze "Klasa:None Lvl: Item:" nie ma tego paska co zwykle jest ;/
  • +
  • -
  • 0

#16 Apple()

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:398
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Długość geo. 22.632246 szerokość 51.221584
Offline

Napisano 16.07.2010 11:10

Logi... needed.
  • +
  • -
  • 0

#17 badura

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:84
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 16.07.2010 11:14

L 07/16/2010 - 12:06:03: Log file started (file "logs/L0716049.log") (game "cstrike") (version "48/1.1.2.6/Stdio/4383")
L 07/16/2010 - 12:06:03: Server cvar "sv_aim" = "0"
L 07/16/2010 - 12:06:03: Server cvar "sv_logblocks" = "1"
L 07/16/2010 - 12:06:03: Server cvar "sv_maxrate" = "10000"
L 07/16/2010 - 12:06:03: Server cvar "sv_minrate" = "2000"
L 07/16/2010 - 12:06:03: Server cvar "sv_maxspeed" = "320"
L 07/16/2010 - 12:06:03: Server cvar "sv_region" = "3"
L 07/16/2010 - 12:06:11: World triggered "Round_Start"
L 07/16/2010 - 12:06:18: [DPROTO]: Client 0 - Set AuthIdType 1; pClient = 0xb534ef08
L 07/16/2010 - 12:06:18: "BadurA<1><STEAM_0:0:25807193><>" connected, address "79.110.195.201:27005"
L 07/16/2010 - 12:06:18: "BadurA<1><STEAM_0:0:25807193><>" STEAM USERID validated
L 07/16/2010 - 12:06:25: Server cvar "mp_startmoney" = "800"
L 07/16/2010 - 12:06:25: "BadurA<1><STEAM_0:0:25807193><>" entered the game
L 07/16/2010 - 12:06:28: "BadurA<1><STEAM_0:0:25807193><>" joined team "TERRORIST"
L 07/16/2010 - 12:06:30: "BadurA<1><STEAM_0:0:25807193><TERRORIST>" triggered "Spawned_With_The_Bomb"
L 07/16/2010 - 12:06:33: "BadurA<1><STEAM_0:0:25807193><TERRORIST>" say "/klasa"
L 07/16/2010 - 12:06:41: "BadurA<1><STEAM_0:0:25807193><TERRORIST>" say "/klasa"
L 07/16/2010 - 12:06:53: [META] ini: Begin re-reading plugins list: /home/drobny/gamepix/badura/serv1/cstrike/addons/metamod/plugins.ini
L 07/16/2010 - 12:06:53: [META] ini: Read plugin config for: AMX Mod X
L 07/16/2010 - 12:06:53: [META] ini: Read plugin config for: dproto
L 07/16/2010 - 12:06:53: [META] ini: Finished reading plugins list: /home/drobny/gamepix/badura/serv1/cstrike/addons/metamod/plugins.ini; Found 2 plugins
L 07/16/2010 - 12:06:53: [META] dll: Updating plugins...
L 07/16/2010 - 12:06:53: [META] dll: Finished updating 10 plugins; kept 2, loaded 0, unloaded 0, reloaded 0, delayed 0
L 07/16/2010 - 12:06:53: "BadurA<1><STEAM_0:0:25807193><TERRORIST>" triggered "Dropped_The_Bomb"
L 07/16/2010 - 12:06:53: "BadurA<1><STEAM_0:0:25807193><TERRORIST>" disconnected
L 07/16/2010 - 12:06:53: World triggered "Round_Draw" (CT "0") (T "0")
L 07/16/2010 - 12:06:53: World triggered "Round_End"
L 07/16/2010 - 12:06:53: Log file closed

Cos takiego mam
  • +
  • -
  • 0

#18 Apple()

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 128
Zaawansowany

  • Postów:398
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Długość geo. 22.632246 szerokość 51.221584
Offline

Napisano 16.07.2010 11:31

Logi czyste, dopisałeś do plugins.ini diablo moda?...
  • +
  • -
  • 0

#19 badura

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -1
Mniej niż zer0.

  • Postów:84
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 16.07.2010 11:40

dopisalem i sprobowalem od nowa wgrac dopisac i potem sie juz pojawil paske z info "Klasa:None.." ale wpisuje /klasa i sie niechce wyswietlic nawet po zmianie mapy

16 lipiec 2010 - 12:23:
pomoze ktos ?

16 lipiec 2010 - 12:44:
a tutaj error z diablo.log

L 07/16/2010 - 13:39:34: Could not connect to SQL database.
L 07/16/2010 - 13:39:35: Error on Table query: Access denied for user 'cskropka_badura'@'ks310600.kimsufi.com' (using password: YES)
L 07/16/2010 - 13:39:35: Could not connect to SQL database.


Według Was powinno chodzic a nie chodzi ;/
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych