Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z Admnemi


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Godlike

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
Offline

Napisano 27.09.2008 01:01

Witam....

Mam pewien problem jest to tak ze admini poprostu nie dzialaja. Server nie czyta adminow to moje users.ini

"NICK" "hasło" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"; Users configuration file
; File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/users.ini

; Line starting with ; is a comment

; Access flags:
; a - immunity (can't be kicked/baned/slayed/slaped and affected by other commmands)
; b - reservation (can join on reserved slots)
; c - amx_kick command
; d - amx_ban and amx_unban commands
; e - amx_slay and amx_slap commands
; f - amx_map command
; g - amx_cvar command (not all cvars will be available)
; h - amx_cfg command
; i - amx_chat and other chat commands
; j - amx_vote and other vote commands
; k - access to sv_password cvar (by amx_cvar command)
; l - access to amx_rcon command and rcon_password cvar (by amx_cvar command)
; m - custom level A (for additional plugins)
; n - custom level B
; o - custom level C
; p - custom level D
; q - custom level E
; r - custom level F
; s - custom level G
; t - custom level H
; u - menu access
; z - user (no admin)

; Account flags:
; a - disconnect player on invalid password
; b - clan tag
; c - this is steamid/wonid
; d - this is ip
; e - password is not checked (only name/ip/steamid needed)

; Password:
; Add to your autoexec.cfg: setinfo _pw "<password>"
; Change _pw to the value of amx_password_field

; Format of admin account:
; <name|ip|steamid> <password> <access flags> <account flags>

; Examples of admin accounts:
; "STEAM_0:0:123456" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "ce"
; "123.45.67.89" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"
; "My Name" "my_password" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"


"<|P[r]O-S(k)iL.^ L | Euronymous" "" "cdefghijklmnopqrstu" "a"
"<|P[r]O-S(k)iL.^ L | Fr0ste" "" "cdefghijklmnopqrstu" "a"
"87.101.66.236" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"
"89.229.161.254" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"
"83.29.118.39" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"
"80.51.216.60" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"

Admini przestali dzialac po wgraniu nowego Amx'a wiec mysle ze to jest jego przyczyna..... Jeżeli potrzeba jeszcze jakis informacji do rozwiazania tego problemu to oczywiscie je podam...
  • +
  • -
  • 0

#2 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 27.09.2008 01:17

Dajesz admina na hasło, a samego hasła nie wpisujesz :P
Tam gdzie IP to jest dobrze.
A te pierwsze dwa powinny wyglądać tak:

"<|P[r]O-S(k)iL.^ L | Euronymous" "hasło" "cdefghijklmnopqrstu" "a"

a potem przed wejściem na serwer wpisać w konsoli:

setinfo _pw "hasło"

  • +
  • -
  • 0

#3 Godlike

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
Offline

Napisano 27.09.2008 01:29

No te na nik to niewazne te na IP jak mowisz sa dobre ale nie dzialaja .... jak juz mowilem gdy byl stary amx dzialaly jak wgralem nowy nie dzialaja ....
  • +
  • -
  • 0

#4 choyrack

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:369
  • GG:
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 27.09.2008 01:30

83.29.118.39

NEOSTRADA-ADSL (zmienne IP) admin na IP nie zadziała

87.101.66.236

LEONSP-NET

89.229.161.254

MULTIMEDIA

80.51.216.60

TELE-INFO
Jeśli te trzy ostatnie IP się adminom nie zmieniają po restarcie połączenia z netem to muszą działać

"<|P[r]O-S(k)iL.^ L | Euronymous" "" "cdefghijklmnopqrstu" "a"
"<|P[r]O-S(k)iL.^ L | Fr0ste" "" "cdefghijklmnopqrstu" "a"

1. To na co zwrócił uwagę Abes_Ziomal
2. Jak dajesz na nick to lepiej ustawić tak jak ci podam niżej i dać flagi konta "ab" zamiast samego "a"

"Euronymous" "tutaj_musi_byc_haslo" "cdefghijklmnopqrstu" "ab"
"Fr0ste" "tutaj_musi_byc_haslo" "cdefghijklmnopqrstu" "ab"


każdy z tych adminów musisz wpisać do swojego configa taką linijke:
setinfo "_pw" "tutaj_musi_byc_haslo"
(przy czym tutaj_musi_byc_haslo to to hasło które ustawiłeś w users.ini)
mogą też przy każdym wejściu ne serwer w konsole wpisywać to:
setinfo "_pw" "tutaj_musi_byc_haslo"

//EDIT
Ale skoro piszesz, że admini na IP nie działają to znaczy, że wszystkie są zmienne i musisz dać na nick.
  • +
  • -
  • 0

#5 Godlike

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
Offline

Napisano 27.09.2008 01:35

Godlike napisał/a:
83.29.118.39
NEOSTRADA-ADSL (zmienne IP) admin na IP nie zadziała
Godlike napisał/a:
87.101.66.236
LEONSP-NET
Godlike napisał/a:
89.229.161.254
MULTIMEDIA
Godlike napisał/a:
80.51.216.60
TELE-INFO
Jeśli te trzy ostatnie IP się adminom nie zmieniają po restarcie połączenia z netem to muszą działać


dziwne bo wczesniej dzialaly po wgraniu nowego amxa juz nie dzialaja...
Godlike napisał/a:
"<|P[r]O-S(k)iL.^ L | Euronymous" "" "cdefghijklmnopqrstu" "a"
"<|P[r]O-S(k)iL.^ L | Fr0ste" "" "cdefghijklmnopqrstu" "a"


jak juz mowilem admini na nik nie maja znaczenia.
  • +
  • -
  • 0

#6 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 27.09.2008 11:44

Godlike, ale sprawdz na nick i zobaczymy czy bedzie czytać users.ini
  • +
  • -
  • 0

#7 Godlike

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
Offline

Napisano 27.09.2008 13:54

Sprawdzilem czy dzialaja admini na nik ale tez nie idzie tak jakby server adminow w ogóle nie czytal
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych