Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Jak zrobić moc w randze.będą +++++


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 BleBlee

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:37
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 03.07.2010 19:40

A więc tak. Korzystał z tego pluginu

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>

#define PLUGIN "Rangi"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Sn!ff3r"

#define TASK 666

public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
}

public client_connect(id)
{
if(is_user_bot(id))
return

new param[1]
param[0] = id

set_task(1.0,"rank",TASK+id,param,1,"b")
}

public client_disconnect(id)
if(task_exists(TASK+id))
remove_task(TASK+id)
public rank(param[])
{
new id = param[0]

static stats[8], body[8]
get_user_stats(id, stats, body)

new ranga[30]

if ( stats[0] >= 0 && stats[0] <= 29)
format(ranga,29,"Wiesniak")
else if ( stats[0] >= 30 && stats[0] <= 59)
format(ranga,29,"Lama")
else if ( stats[0] >= 60 && stats[0] <= 119)
format(ranga,29,"Sierota")
else if ( stats[0] >= 120 && stats[0] <= 209)
format(ranga,29,"Owieczka")
else if ( stats[0] >= 210 && stats[0] <= 324)
format(ranga,29,"Staruszka")
else if ( stats[0] >= 325 && stats[0] <= 499)
format(ranga,29,"Cherlak")
else if ( stats[0] >= 500 && stats[0] <= 729)
format(ranga,29,"Kozak")
else if ( stats[0] >= 730 && stats[0] <= 999)
format(ranga,29,"Macho")
else if ( stats[0] >= 1000 && stats[0] <= 1399)
format(ranga,29,"Snajper")
else if ( stats[0] >= 1400 && stats[0] <= 1849)
format(ranga,29,"Rambo")
else if ( stats[0] >= 1850 && stats[0] <= 2299)
format(ranga,29,"Terminator")
else if ( stats[0] >= 2300 && stats[0] <= 2899)
format(ranga,29,"Wiesiek")
else if ( stats[0] >= 2900 && stats[0] <= 3549)
format(ranga,29,"Morfeusz")
else if ( stats[0] >= 3550 && stats[0] <= 4000)
format(ranga,29,"Wybraniec")
else if ( stats[0] >= 4001 && stats[0] <= 4999)
format(ranga,29,"Killer")
else if ( stats[0] >= 5001 && stats[0] <= 6001)
format(ranga,29,"Multi Killer")
else if ( stats[0] >= 6001 && stats[0] <= 7001)
format(ranga,29,"Owner")
else if ( stats[0] >= 8001 && stats[0] <= 9001)
format(ranga,29,"Cziter")
else if ( stats[0] >= 10001 && stats[0] <= 11001)
format(ranga,29,"POD BOT")
else if ( stats[0] >= 12000 )
format(ranga,29,"Turbo Dymo Super Man !")

set_hudmessage(255, 255, 255, 0.15, 0.55)
show_hudmessage(id, "Ranga: %s^nZabojstw: %d",ranga,stats[0])
}

(troche zmienilem rangi)
I chodzi o to że chciałem zrobić aby np. Ranga wieśniak nic nie miała, a już np. Lama miał np +10h albo 1%speeda. To bym sobie już dopasował. A pytanie jest takie jak to zrobić żeby ktoś kto ma taką rangę miał tą moc.
  • +
  • -
  • 0
BleBle - Official Site ! Zapraszam ! - Programowanie PWN(AMXX oraz SAMP) zapraszam.

#2 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 04.07.2010 00:28

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>
#include <fun>

#define PLUGIN "Rangi"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Sn!ff3r"

#define TASK 666

public plugin_init()
{
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
}

public client_connect(id)
{
if(is_user_bot(id))
return

new param[1]
param[0] = id

set_task(1.0,"rank",TASK+id,param,1,"b")
}

public client_disconnect(id)
if(task_exists(TASK+id))
remove_task(TASK+id)

public rank(param[])
{
new id = param[0]

static stats[8], body[8]
get_user_stats(id, stats, body)

new ranga[30]

if ( stats[0] >= 0 && stats[0] <= 29)
format(ranga,29,"Wiesniak")
else if ( stats[0] >= 30 && stats[0] <= 59)
format(ranga,29,"Lama",(set_user_health(id ,110)))
else if ( stats[0] >= 60 && stats[0] <= 119)
format(ranga,29,"Sierota")
else if ( stats[0] >= 120 && stats[0] <= 209)
format(ranga,29,"Owieczka")
else if ( stats[0] >= 210 && stats[0] <= 324)
format(ranga,29,"Staruszka")
else if ( stats[0] >= 325 && stats[0] <= 499)
format(ranga,29,"Cherlak")
else if ( stats[0] >= 500 && stats[0] <= 729)
format(ranga,29,"Kozak")
else if ( stats[0] >= 730 && stats[0] <= 999)
format(ranga,29,"Macho")
else if ( stats[0] >= 1000 && stats[0] <= 1399)
format(ranga,29,"Snajper")
else if ( stats[0] >= 1400 && stats[0] <= 1849)
format(ranga,29,"Rambo")
else if ( stats[0] >= 1850 && stats[0] <= 2299)
format(ranga,29,"Terminator")
else if ( stats[0] >= 2300 && stats[0] <= 2899)
format(ranga,29,"Wiesiek")
else if ( stats[0] >= 2900 && stats[0] <= 3549)
format(ranga,29,"Morfeusz")
else if ( stats[0] >= 3550 && stats[0] <= 4000)
format(ranga,29,"Wybraniec")
else if ( stats[0] >= 4001 && stats[0] <= 4999)
format(ranga,29,"Killer")
else if ( stats[0] >= 5001 && stats[0] <= 6001)
format(ranga,29,"Multi Killer")
else if ( stats[0] >= 6001 && stats[0] <= 7001)
format(ranga,29,"Owner")
else if ( stats[0] >= 8001 && stats[0] <= 9001)
format(ranga,29,"Cziter")
else if ( stats[0] >= 10001 && stats[0] <= 11001)
format(ranga,29,"POD BOT")
else if ( stats[0] >= 12000 )
format(ranga,29,"Turbo Dymo Super Man !")

set_hudmessage(255, 255, 255, 0.15, 0.55)
show_hudmessage(id, "Ranga: %s^nZabojstw: %d",ranga,stats[0])
}


#3 Owner123

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:331
  • Lokalizacja:Barty ;]
Offline

Napisano 04.07.2010 21:37

eeee fajnie przy kodzie od Hardbota osoba z rangą Lama co sekunde będzie miała 110 hp ...
Jutro coś wyskrobie bo dziś już nie dam rady.
  • +
  • -
  • 1

#4 BleBlee

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:37
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 05.07.2010 14:47

Ok Owner123 to czekam.

Jakby ktoś inny też mógł jeszcze zerknąć.
  • +
  • -
  • 0
BleBle - Official Site ! Zapraszam ! - Programowanie PWN(AMXX oraz SAMP) zapraszam.

#5 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 05.07.2010 15:11

hmm wystarczy dodatkowa tablice w ktorej przechowywujemy poziomy graczy czyli kolejne rangi i po prostu na starcie rundy
set_user_health(id,100+tablica[id]*10)
wtedy kazdy dostanie 10hp + za kazdy lvl
  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#6 BleBlee

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:37
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 05.07.2010 15:21

GoQ a jak to zastosować w moim kodzie? Tę tablicę?

06 lipiec 2010 - 14:44:
@Refresh

06 lipiec 2010 - 15:11:
@Refresh
  • +
  • -
  • 0
BleBle - Official Site ! Zapraszam ! - Programowanie PWN(AMXX oraz SAMP) zapraszam.

#7 Owner123

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:331
  • Lokalizacja:Barty ;]
Offline

Napisano 06.07.2010 15:38

Dobra wyskrobałem coś:

#include <amxmodx>
#include <csx>
#include <fun>

#define PLUGIN "Rangi"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Sn!ff3r"

#define TASK 666

new gszRanga[33][30]


public plugin_init() {
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
register_event("ResetHUD", "ZmienZycie", "abe")
}

public client_connect(id)
{
if(is_user_bot(id))
return

new param[1]
param[0] = id

set_task(1.0,"rank",TASK+id,param,1,"b")
}

public client_disconnect(id)
if(task_exists(TASK+id))
remove_task(TASK+id)

public rank(param[])
{
new id = param[0]

static stats[8], body[8]
get_user_stats(id, stats, body)

if ( stats[0] >= 0 && stats[0] <= 29)
format(gszRanga[id],29,"Wiesniak")
else if ( stats[0] >= 30 && stats[0] <= 59)
format(gszRanga[id],29,"Lama")
else if ( stats[0] >= 60 && stats[0] <= 119)
format(gszRanga[id],29,"Sierota")
else if ( stats[0] >= 120 && stats[0] <= 209)
format(gszRanga[id],29,"Owieczka")
else if ( stats[0] >= 210 && stats[0] <= 324)
format(gszRanga[id],29,"Staruszka")
else if ( stats[0] >= 325 && stats[0] <= 499)
format(gszRanga[id],29,"Cherlak")
else if ( stats[0] >= 500 && stats[0] <= 729)
format(gszRanga[id],29,"Kozak")
else if ( stats[0] >= 730 && stats[0] <= 999)
format(gszRanga[id],29,"Macho")
else if ( stats[0] >= 1000 && stats[0] <= 1399)
format(gszRanga[id],29,"Snajper")
else if ( stats[0] >= 1400 && stats[0] <= 1849)
format(gszRanga[id],29,"Rambo")
else if ( stats[0] >= 1850 && stats[0] <= 2299)
format(gszRanga[id],29,"Terminator")
else if ( stats[0] >= 2300 && stats[0] <= 2899)
format(gszRanga[id],29,"Wiesiek")
else if ( stats[0] >= 2900 && stats[0] <= 3549)
format(gszRanga[id],29,"Morfeusz")
else if ( stats[0] >= 3550 && stats[0] <= 4000)
format(gszRanga[id],29,"Wybraniec")
else if ( stats[0] >= 4001 && stats[0] <= 4999)
format(gszRanga[id],29,"Killer")
else if ( stats[0] >= 5001 && stats[0] <= 6001)
format(gszRanga[id],29,"Multi Killer")
else if ( stats[0] >= 6001 && stats[0] <= 7001)
format(gszRanga[id],29,"Owner")
else if ( stats[0] >= 8001 && stats[0] <= 9001)
format(gszRanga[id],29,"Cziter")
else if ( stats[0] >= 10001 && stats[0] <= 11001)
format(gszRanga[id],29,"POD BOT")
else if ( stats[0] >= 12000 )
format(gszRanga[id],29,"Turbo Dymo Super Man !")

set_hudmessage(255, 255, 255, 0.15, 0.55)
show_hudmessage(id, "Ranga: %s^nZabojstw: %d",gszRanga[id],stats[0])
}

public ZmienZycie(id)
if(equal(gszRanga[id], "Lama"))
set_user_health(id, 110)

Użytkownik Owner123 edytował ten post 06.07.2010 15:45

  • +
  • -
  • 0

#8 BleBlee

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:37
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 06.07.2010 16:10

Sprawdzę i zdam relacje.

06 lipiec 2010 - 17:03:
jak na razie mam error opisany w temacie reliable ...
  • +
  • -
  • 0
BleBle - Official Site ! Zapraszam ! - Programowanie PWN(AMXX oraz SAMP) zapraszam.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych