Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Statystki Diablo Mod'a Błąd mimo że dane są poprawdne


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 STRAZAK

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:216
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Gabrielów
Offline

Napisano 29.06.2010 10:40

Siema!

mam taki problem.

Nie działa mi Diablo Mod Statystyki mimo że dałem takie same dane jak w amxx.cfg

amxx.cfg
Spoiler


config.php
Spoiler


29 czerwiec 2010 - 11:40:
Pomoże ktoś?

Użytkownik No-Name edytował ten post 27.06.2010 09:52


#2 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 29.06.2010 10:53

Nazwa użytkownika nie może się połączyć. Masz złą nazwę użytkownika.

#3 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 29.06.2010 10:57

Albo złe hasło albo brak zdalnego dostępu do bazy .
  • +
  • -
  • 0

#4 STRAZAK

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:216
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Gabrielów
Offline

Napisano 29.06.2010 17:32

$dbuser = "STRAZAK_diablo"; - user my sql?
$dbpassword = "haslo"; - hasło do my sql?
$dbname = "STRAZAK_diablo"; - do czego? Do my sql też?

29 czerwiec 2010 - 14:52:
To jak mam to mieć?

29 czerwiec 2010 - 18:32:
??

#5 Big Smoke

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:286
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 29.06.2010 21:09

daj logi jak coś to [MySQL] Nadawanie dostępu do bazy z zewnątrz - Nieoficjalny polski support AMX Mod X

$dbuser = "STRAZAK_diablo"; login usera mysql
$dbpassword = "haslo"; haslo do mysql
$dbname = "STRAZAK_diablo"; nazwa bazy mysql
$dbhost = "195.2.255.175"; host bazy lepiej wpisz nazwę swojej strony jak masz w niceshoocie
$dbtable = "dbmod_tablet"; nazwa tabeli w diablo
$ile = "100"; ile na stronę graczy ma wyświetlić
$admlogin = "STRAZAK"; login do admina
$admhaslo = "haslo"; haslo do admina


Użytkownik Gamer edytował ten post 29.06.2010 21:12

  • +
  • -
  • 0

#6 STRAZAK

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:216
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Gabrielów
Offline

Napisano 30.06.2010 07:42

Nie działa. A gdzie ja mam dodać ten dostęp na forum? Bo na MySql do diablo mam zezwolony dostęp.

#7 Big Smoke

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:286
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 30.06.2010 08:00

no name pokaz logi i dostęp do directpanelu do bazy mysql gdzie jest twoje forum
  • +
  • -
  • 0

#8 STRAZAK

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:216
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Gabrielów
Offline

Napisano 30.06.2010 08:19

Możesz jaśniej? Dostęp mam dodany, a logi z ftp diablo?

#9 Big Smoke

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:286
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 30.06.2010 08:24

logi z ftp diablo a dostęp do bazy mysql w której masz forum, stronę na której stawiasz diablo statystyki
  • +
  • -
  • 0

#10 STRAZAK

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:216
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Gabrielów
Offline

Napisano 30.06.2010 08:32

Masz

Załączone pliki



#11 Big Smoke

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:286
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 30.06.2010 08:35

Masz logi : Nie można stworzyć zapytań klas błąd łączenia z serwerem mysql czyli coś nie tak z danymi albo z bazą klasa na diablo Ci działa ??

Użytkownik Gamer edytował ten post 30.06.2010 08:36

  • +
  • -
  • 0

#12 STRAZAK

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:216
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Gabrielów
Offline

Napisano 30.06.2010 08:39

Tak

30 czerwiec 2010 - 09:39:
diablo_sql_host "195.2.255.175"
diablo_sql_user "STRAZAK_diablo"
diablo_sql_pass "aaa"
diablo_sql_database "STRAZAK_diablo"
diablo_sql_table "dbmod_tablet"
diablo_sql_save "0"
;0
;1
;2
to jest amxx.cfg
$dbuser 		= "STRAZAK_diablo"; 
$dbpassword 	= "aaa";
$dbname 		= "STRAZAK_diablo";
$dbhost 		= "195.2.255.175";
$dbtable 		= "dbmod_tablet";
$ile  			= "100";
$admlogin 		= "STRAZAK";
$admhaslo 		= "aaa";
a to config

#13 Big Smoke

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 56
Pomocny

  • Postów:286
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Daleko
Offline

Napisano 30.06.2010 08:40

Masz na tej samej bazię staty co diablo ??

podremiza.xpag.pl to jest strona na której masz bazę ?
jak tak to wpisz ją zamiast hostu w config

jeszcze druga opcja zmieni STRAZAK_diablo wszystko na małe litery i w diablo też ale będziesz musiał tabelę przenieść żeby stare lvl były

Użytkownik Gamer edytował ten post 30.06.2010 08:49

  • +
  • -
  • 0

#14 STRAZAK

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:216
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Gabrielów
Offline

Napisano 02.07.2010 07:56

Tak

01 lipiec 2010 - 07:26:
Nadal ten sam błąd :(
Zmieniłem jak kazałeś.
Nie wiem czemu to nie chce chodzić.
Na proserwer dobrze chodziło...

01 lipiec 2010 - 15:32:
??

02 lipiec 2010 - 08:56:
??

03 lipiec 2010 - 19:19:
??

04 lipiec 2010 - 15:16:
??

#15 ZiuTeK

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 133
Zaawansowany

  • Postów:507
  • Lokalizacja:inąd
Offline

Napisano 04.07.2010 16:20

Czy aby na pewno, IP serwera na ktorym masz wgrane diablomod statystyki, jest dodane do bazy msql w ktorej masz baze do diablo ?
  • +
  • -
  • 0

#16 STRAZAK

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:216
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Gabrielów
Offline

Napisano 05.07.2010 06:51

A możesz prościej.

@ZiuTeK daj do siebie Gadu-Gadu mam propozycję.

05 lipiec 2010 - 13:17:
??

06 lipiec 2010 - 10:00:
??

12 lipiec 2010 - 17:13:
Staty mam na STRAZAK_forum a diablo na STRAZAK_diablo

12 lipiec 2010 - 18:29:
??

13 lipiec 2010 - 12:26:
Hallo

18 lipiec 2010 - 07:02:
Pomoże mi ktoś?

#17 Lons

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:11
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 22.07.2010 08:18

$dbuser 		= "STRAZAK_diablo"; 
$dbpassword 	= "aaa";
$dbname 		= "STRAZAK_diablo";
$dbhost 		= "195.2.255.175";
$dbtable 		= "dbmod_tablet";
$ile  			= "100";
$admlogin 		= "STRAZAK";
$admhaslo 		= "aaa";

Miałem ten sam problem ale go rozwiązałem sam :) przyczyną są odstępy;) powinno być tak:
$dbuser = "STRAZAK_diablo"; 
$dbpassword = "aaa";
$dbname = "STRAZAK_diablo";
$dbhost = "195.2.255.175";
$dbtable = "dbmod_tablet";
$ile = "100";
$admlogin = "STRAZAK";
$admhaslo = "aaa";
Powinno działać :)
  • +
  • -
  • 1

#18 master245

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:205
  • Lokalizacja:Witów
Offline

Napisano 22.07.2010 08:49

upraszenia sie o plus jest niedozwokone. Popraw zanim adm zobaczy

#19 STRAZAK

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:216
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Gabrielów
Offline

Napisano 22.07.2010 13:08

dalej to samo...

23 lipiec 2010 - 12:43:
Dalej to samo. Co mam zrobić, aby działało?

#20 Lons

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:11
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Prudnik
Offline

Napisano 23.07.2010 13:12

Sory za moje nie zauważenie, ale to nie były wszystkie wolne miejsca(spacje w tym configu) są jeszcze na koncu po ?> Całość powinna wyglądać następująco:
<?
/*************************************************
*	To jest plik konfiguracyjny, proszę
*	wpisz wszystkie dane mysql'a tutaj
*
*	Szczególy na [url=http://amxx.pl]Nieoficjalny polski support AMX Mod X[/url]
*
*	Credits:
*		GuTeK
*		Miczu
*************************************************/
/*------------------------------------------------
				Info:
   $dbuser wpisz tam login do logowania do bazy mysql
   $dbpassword haslo do loginu bazy mysql'a
   $dbname nazwa databasy w mysqlu
   $dbhost ip serwera na ktorym jest wasz server mysql
   $dbtable nazwa tabeli w bazie danych
   $ile - ile ma sie wyswietlic graczy w ranku 
   $amdlogin - login do panelu admina
   $admhaslo - haslo do panelu admina
------------------------------------------------------*/
$dbuser = "matgizq"; 
$dbpassword = "***";
$dbname = "diablo_giza";
$dbhost = "db4free.net";
$dbtable = "diablomod";
$ile = "150";
$admlogin = "lons";
$admhaslo = "***";
?>

a oryginal wygląda tak:
<?
/*************************************************
*	To jest plik konfiguracyjny, proszę
*	wpisz wszystkie dane mysql'a tutaj
*
*	Szczególy na [url=http://amxx.pl]Nieoficjalny polski support AMX Mod X[/url]
*
*	Credits:
*		GuTeK
*		Miczu
*************************************************/
/*------------------------------------------------
				Info:
   $dbuser wpisz tam login do logowania do bazy mysql
   $dbpassword haslo do loginu bazy mysql'a
   $dbname nazwa databasy w mysqlu
   $dbhost ip serwera na ktorym jest wasz server mysql
   $dbtable nazwa tabeli w bazie danych
   $ile - ile ma sie wyswietlic graczy w ranku 

------------------------------------------------------*/


$dbuser 		= "root"; 
$dbpassword 	= "root";
$dbname 		= "dbmod";
$dbhost 		= "localhost";
$dbtable 		= "dbmod_tables";
$ile  		= "100";





?>

i posiada 37 linijek. Tak jak podałem usun wszystkie wolne linijki i spacje a zostaw tylko te przy danych do łączenia. Powinno działać

PS. ~master245 Nie upraszam się o PLUS tlyko to jest w moim podpisie jak u większości użytkowników każdego forum -.- Ktoś nie chce dać plusów --->> nie daje -.- i nie nabijaj sobie postów bo tu pomagamy innym a nie spamujemy i warna nie potrzebnie mi dałeś -.-

Użytkownik Lons edytował ten post 23.07.2010 13:15

  • +
  • -
  • 1




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych