Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Niepotrzebna druga strona w menu.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kubaczek <3

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja::)
Offline

Napisano 26.06.2010 07:51

Witam Was :-) Mam taki problemik, zrobiłem menu metodą menu_additem i tu jest problem.
W menu jest 8 pozycji i robią się dwie strony, tylko po co mi dwie jak mam 8 pozycji? Jak zrobić to na jednej stronie? Dodam że nie chciałbym robić menu innym sposobem.
  • +
  • -
  • 0

#2 Owner123

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:331
  • Lokalizacja:Barty ;]
Offline

Napisano 26.06.2010 08:05

menu_setprop(menu, MPROP_PERPAGE, 8)

  • +
  • -
  • 0

#3 Kubaczek <3

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja::)
Offline

Napisano 26.06.2010 08:52

[AMXX] Run time error 10: native error (native "menu_setprop")
L 06/26/2010 - 09:52:13: [AMXX] [0] bcmv5.sma::ShowNewMenu (line 1519)
L 06/26/2010 - 09:52:13: [AMXX] [1] bcmv5.sma::mnuMain (line 1540)

Z czego linia 1540 wywołuje menu a linia 1519 to: menu_setprop(newmenu, MPROP_PERPAGE, 8);

Użytkownik kubaku4 edytował ten post 26.06.2010 08:54

  • +
  • -
  • 0

#4 fsd

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:54
  • Lokalizacja:Toruń
Offline

Napisano 28.06.2010 08:53

[AMXX] Run time error 10: native error (native "menu_setprop")
L 06/26/2010 - 09:52:13: [AMXX] [0] bcmv5.sma::ShowNewMenu (line 1519)
L 06/26/2010 - 09:52:13: [AMXX] [1] bcmv5.sma::mnuMain (line 1540)

Z czego linia 1540 wywołuje menu a linia 1519 to: menu_setprop(newmenu, MPROP_PERPAGE, 8);



Podaj całe menu. Daj w załączniku, lub w [sma]
  • +
  • -
  • 0

#5 Owner123

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:331
  • Lokalizacja:Barty ;]
Offline

Napisano 28.06.2010 12:06

Uciąłeś fragment z logów. (Tak myślę bo wątpie że tylko tyle jest)
Ew. Można przerobić menu na stary styl.
  • +
  • -
  • 0

#6 Kubaczek <3

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja::)
Offline

Napisano 28.06.2010 12:54

To wszystkie błędy z logów, reszty nie dawałem bo to jest to samo tylko powtórzone :D A gdy wpisze 7 zamiast 8 normalnie działa, ale są 2 strony...
  • +
  • -
  • 0

#7 fsd

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:54
  • Lokalizacja:Toruń
Offline

Napisano 28.06.2010 12:55

To wszystkie błędy z logów, reszty nie dawałem bo to jest to samo tylko powtórzone :D A gdy wpisze 7 zamiast 8 normalnie działa, ale są 2 strony...


Daj to menu. W .sma albo w [sma]
  • +
  • -
  • 0

#8 Kubaczek <3

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja::)
Offline

Napisano 28.06.2010 12:58

public ShowNewMenu(id)
{
new newmenu = menu_create("Menu budowania", "mnuNewMenu", 0);
new dostep = BM_ADMIN_LEVEL;
new szInfo[65];

format(szInfo, 64, "Typ blocku: %s", gOBJECTNAMES[gChoseType[id]]);
menu_additem(newmenu , szInfo, "1", dostep, -1);

menu_additem(newmenu , "Stworz Block", "2", dostep, -1);
menu_additem(newmenu , "Konwertuj Block", "3", dostep, -1);
menu_additem(newmenu , "Usun Block", "4", dostep, -1);
menu_additem(newmenu , "Obroc Block", "5", dostep, -1);
format(szInfo, 64, "Noclip: %s", fm_get_user_noclip(id) == 1 ? "Tak" : "Nie");
menu_additem(newmenu , szInfo, "6", dostep, -1);
format(szInfo, 64, "Godmode: %s", fm_get_user_godmode(id) == 1 ? "Tak" : "Nie");
menu_additem(newmenu , szInfo, "7", dostep, -1);
format(szInfo, 64, "Rozmiar: %s", gModelNejms[gChoseRozmiar[id]]);
menu_additem(newmenu , szInfo, "8", dostep, -1);

menu_setprop(newmenu, MPROP_PERPAGE, 8);
menu_setprop(newmenu, MPROP_EXITNAME, "Main Menu");


menu_display(id, newmenu, 0);

return PLUGIN_CONTINUE;
}

Użytkownik kubaku4 edytował ten post 28.06.2010 12:58

  • +
  • -
  • 0

#9 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 28.06.2010 14:45

Musisz stworzyć to menu używając starego stylu, poprzez MPROP_PERPAGE możesz tylko zmniejszyć ilość na stronę, zwiększyć się nie da.
  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#10 Kubaczek <3

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 17
Początkujący

  • Postów:116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja::)
Offline

Napisano 28.06.2010 16:54

Ehh :/ No trudno robie starym sposobem. A poszło by gdybym zmienił w pliku .inc w #define z 7 na 8 :D? I jeszcze usunąć back.

Użytkownik kubaku4 edytował ten post 28.06.2010 16:55

  • +
  • -
  • 0

#11 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 28.06.2010 18:54

Nowe menu chyba MPROP_PERPAGE nie może być większe od 7 :D
  • +
  • -
  • 0

#12 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 28.06.2010 20:19

To nie jest w pliku inc tylko w dll, czyli w moduł wbudowane, nic tak nie zrobisz niestety...
  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#13 sinoku

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:42
Offline

Napisano 01.07.2010 21:23

menu_setprop(menu, MPROP_PERPAGE, 0);

i masz bez stronicowania
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych