Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Ranga


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 Cay

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:39
Offline

Napisano 20.09.2008 16:28

Szukam pluginy ktory umieszcza range na serverze. Ma ktos taki??
  • +
  • -
  • 0

#2 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 20.09.2008 16:30

Szukam pluginy ktory umieszcza range na serverze. Ma ktos taki??

Co masz na myśli, rozwiń myśl. A może to: http://amxx.pl/viewtopic.php?t=3137 O:)

#3 Cay

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:39
Offline

Napisano 20.09.2008 17:04

nie nie

np jak masz 5 fragow to amsz range Wiesniak

30 fragow - ranga Struszka

5000 - Killer
  • +
  • -
  • 0

#4 darkman

    Wszechwiedzący

  • Przyjaciel

Reputacja: 85
Zaawansowany

  • Postów:553
  • Lokalizacja:inactive
Offline

Napisano 20.09.2008 17:28

BattleField 2 Rank Mod, poszukaj.
  • +
  • -
  • 0

#5 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 20.09.2008 17:59

Proszę: http://forums.allied...ead.php?t=51493

#6 Cay

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:39
Offline

Napisano 20.09.2008 18:02

nie no, ja tu nie hce calego moda tylko ta range :D
  • +
  • -
  • 0

#7 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 20.09.2008 18:04

nie no, ja tu nie hce calego moda tylko ta range :D

Nie rozumiem, napisz o co Ci dokładnie chodzi co chcesz, z czego chcesz ..

#8 Cay

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:39
Offline

Napisano 20.09.2008 18:08

mam kod tego pluginu ale nie wiem jak go uzyc :(


/* Plugin generated by AMXX-Studio

By Sn!ff3r, requested by Myszax

*/

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>

#define PLUGIN "Rangi"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "Sn!ff3r"

#define TASK 666

public plugin_init() {
	register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
}

public client_connect(id)
{
	if(is_user_bot(id))
		return
	
	new param[1]
	param[0] = id
	
	set_task(1.0,"rank",TASK+id,param,1,"b")
}

public client_disconnect(id)
	if(task_exists(TASK+id))
	remove_task(TASK+id)

public rank(param[])
{
	new id = param[0]
	
	static stats[8], body[8]
	get_user_stats(id, stats, body)
	
	new ranga[30]
	
	if ( stats[0] >= 0 && stats[0] <= 29)
		format(ranga,29,"Wiesniak")
	else if ( stats[0] >= 30 && stats[0] <= 59)
		format(ranga,29,"Lama")
	else if ( stats[0] >= 60 && stats[0] <= 119)
		format(ranga,29,"Sierota")
	else if ( stats[0] >= 120 && stats[0] <= 209)
		format(ranga,29,"Owieczka")
	else if ( stats[0] >= 210 && stats[0] <= 324)
		format(ranga,29,"Staruszka")
	else if ( stats[0] >= 325 && stats[0] <= 499)
		format(ranga,29,"Cherlak")
	else if ( stats[0] >= 500 && stats[0] <= 729)
		format(ranga,29,"Kozak")
	else if ( stats[0] >= 730 && stats[0] <= 999)
		format(ranga,29,"Macho")
	else if ( stats[0] >= 100 && stats[0] <= 1399)
		format(ranga,29,"Snajper")
	else if ( stats[0] >= 1400 && stats[0] <= 1849)
		format(ranga,29,"Rambo")
	else if ( stats[0] >= 1850 && stats[0] <= 2299)
		format(ranga,29,"Terminator")
	else if ( stats[0] >= 2300 && stats[0] <= 2899)
		format(ranga,29,"Wiesiek")
	else if ( stats[0] >= 2900 && stats[0] <= 3549)
		format(ranga,29,"Morfeusz")
	else if ( stats[0] >= 4200 && stats[0] <= 4999)
		format(ranga,29,"Wybraniec")
	else if ( stats[0] >= 5000 && stats[0] <= 5899)
		format(ranga,29,"Killer")
	else if ( stats[0] >= 5900 && stats[0] <= 6899)
		format(ranga,29,"Multi Killer")
	else if ( stats[0] >= 6900 && stats[0] <= 7999)
		format(ranga,29,"Owner")
	else if ( stats[0] >= 8000 && stats[0] <= 9299)
		format(ranga,29,"Cziter")
	else if ( stats[0] >= 9300 && stats[0] <= 1999)
		format(ranga,29,"Vip Satellite")
	else if ( stats[0] >= 1000 )
		format(ranga,29,"GM Satellite")
	
	set_hudmessage(0, 0, 255, 0.05, 0.55, 2, 6.0, 1.1)
	show_hudmessage(id, "Ranga: %s^nZabojstw: %d",ranga,stats[0])
}

  • +
  • -
  • 0

#9 darkman

    Wszechwiedzący

  • Przyjaciel

Reputacja: 85
Zaawansowany

  • Postów:553
  • Lokalizacja:inactive
Offline

Napisano 20.09.2008 18:08

edit: to właśnie to :D
kod wklej tutaj , zrobi się plik .amxx, z nim wiesz już co robić ^^
  • +
  • -
  • 0

#10 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 20.09.2008 18:10

Masz plik *.amxx w załączniku ...

Załączone pliki



#11 Cay

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:39
Offline

Napisano 20.09.2008 18:11

a .sma potrzebny??
  • +
  • -
  • 0

#12 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 20.09.2008 18:12

a .sma potrzebny??

Do działania pluginu na serwerze wymagany jest tylko *.amxx

#13 Cay

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:39
Offline

Napisano 20.09.2008 18:14

aha, ej ale ja bym chcial przerobic nazwy tych rang. a czym sie tworzy te pliki amxx bo domyslam sie ze ty go zrobiles...
  • +
  • -
  • 0

#14 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 20.09.2008 18:15

aha, ej ale ja bym chcial przerobic nazwy tych rang. a czym sie tworzy te pliki amxx bo domyslam sie ze ty go zrobiles...

To zmień nazwy w *.sma ... A jak się robi *.amxx ? http://amxx.pl/Kompilator.php

#15 Cay

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:39
Offline

Napisano 20.09.2008 18:17

dalem ci pare pomogl i jeszzcze troche dam, wielkie dzięki za pomoc i wyrozumialosc :D

edit: to właśnie to :D
kod wklej tutaj , zrobi się plik .amxx, z nim wiesz już co robić ^^

sory dopiero zauwazylem

[ Dodano: 20-09-2008, 19:22 ]
a jakbym chcial odczytac taki kod jakiegos innego pluginu??
  • +
  • -
  • 0

#16 darkman

    Wszechwiedzący

  • Przyjaciel

Reputacja: 85
Zaawansowany

  • Postów:553
  • Lokalizacja:inactive
Offline

Napisano 20.09.2008 18:29

Nie da sie, jedynie dekompilacja pluginów, która jest bardzo skomplikowana, ale wnioskując po twoich postach nie będe więcej o tym pisał. :D
  • +
  • -
  • 0

#17 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 20.09.2008 18:34

a jakbym chcial odczytac taki kod jakiegos innego pluginu??

Jak chcesz odczytać kod jakiegoś "x" pluga zawsze będziesz potrzebował pliku *.sma ( pliku źródłowego ).

#18 Szakal

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 51
Pomocny

  • Postów:274
  • GG:
  • Lokalizacja:Płock
Offline

Napisano 20.09.2008 18:47

Mi ten plug nie dziala, tzn pisze mi ze mam iles tam tysiecy zabojstw i nazwa rangi xD a gdy wpisuje /ranga to nic sie nie wyswietla:/
  • +
  • -
  • 0

#19 wizu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 224
Profesjonalista

  • Postów:1217
  • GG:
  • Lokalizacja:Sanok
Offline

Napisano 20.09.2008 18:48

Ja u siebie na serwerze przerobiłem lekko ten plugin. Ponieważ podstawowa wersja wyświetlała przez cały czas rangę na ekranie i było to dosyć wkurzające, niektórym zasłaniała czat. W mojej wersji wyświetla się na chwilę, gdy wpiszemy /rank w say-u.
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <csx>

#define PLUGIN "Rangi"
#define VERSION "1.1"
#define AUTHOR "Sn!ff3r"

public plugin_init() {
    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)
    register_clcmd("say /rank", "rank", 0, "- wyswietla range i statystyki")
}

public rank(id)
{
   
    static stats[8], body[8]
    get_user_stats(id, stats, body)
   
    new ranga[30]
   
    if ( stats[0] >= 0 && stats[0] <= 29)
        format(ranga,29,"Wiesniak")
    else if ( stats[0] >= 30 && stats[0] <= 59)
        format(ranga,29,"Lama")
    else if ( stats[0] >= 60 && stats[0] <= 119)
        format(ranga,29,"Sierota")
    else if ( stats[0] >= 120 && stats[0] <= 209)
        format(ranga,29,"Owieczka")
    else if ( stats[0] >= 210 && stats[0] <= 324)
        format(ranga,29,"Staruszka")
    else if ( stats[0] >= 325 && stats[0] <= 499)
        format(ranga,29,"Cherlak")
    else if ( stats[0] >= 500 && stats[0] <= 729)
        format(ranga,29,"Kozak")
    else if ( stats[0] >= 730 && stats[0] <= 999)
        format(ranga,29,"Macho")
    else if ( stats[0] >= 100 && stats[0] <= 1399)
        format(ranga,29,"Snajper")
    else if ( stats[0] >= 1400 && stats[0] <= 1849)
        format(ranga,29,"Rambo")
    else if ( stats[0] >= 1850 && stats[0] <= 2299)
        format(ranga,29,"Terminator")
    else if ( stats[0] >= 2300 && stats[0] <= 2899)
        format(ranga,29,"Wiesiek")
    else if ( stats[0] >= 2900 && stats[0] <= 3549)
        format(ranga,29,"Morfeusz")
    else if ( stats[0] >= 4200 && stats[0] <= 4999)
        format(ranga,29,"Wybraniec")
    else if ( stats[0] >= 5000 && stats[0] <= 5899)
        format(ranga,29,"Killer")
    else if ( stats[0] >= 5900 && stats[0] <= 6899)
        format(ranga,29,"Multi Killer")
    else if ( stats[0] >= 6900 && stats[0] <= 7999)
        format(ranga,29,"Owner")
    else if ( stats[0] >= 8000 && stats[0] <= 9299)
        format(ranga,29,"Cziter")
    else if ( stats[0] >= 9300 && stats[0] <= 1999)
        format(ranga,29,"Vip TeamKielce")
    else if ( stats[0] >= 1000 )
        format(ranga,29,"GM TeamKielce")
   
    set_hudmessage(255, 255, 255, 0.15, 0.45)
    show_hudmessage(id, "Ranga: %s^nZabojstw: %d",ranga,stats[0])
}

  • +
  • -
  • 0

#20 NaVarion

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:11
Offline

Napisano 21.09.2008 18:33

W większości pluginów jest udostępniany także plik .sma.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych