Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[AMXBANS] Dziwny problem


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 Batonik

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:372
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 21.06.2010 08:53

Witam otóż mam dziwny problem z amxbans 5.1 defendera. Mam 3 serwery i dwa są przypisane do jednej bazy danych aby na stronie pokazywały się bany z dwóch serwerów chciałem dołączyć 3 serwer, ale jest problem polegający na tym że jak dodam go do tych 3 serwerów i działa to tak: powody banów się wyświetlają normalnie od razu, gdy chce kogoś zbanować w ogole nie banuje lub z opóźnieniem, a najdziwniejsze jest to że bany zapisują się na stronie, czyli tak jak by były. Serwer długo zmienia mapę przy czym wywala ludzi, ale się odpala. Nie mam na to sposobu czy mógłby ktoś pomóc ?

//edit

Raz powody banów się wyświetlają raz nie...

L 06/21/2010 - 09:52:28: [amxbans.amxx] [AMXBANS] AMXBans 5.1 jest online
[AMXBANS] No reasons found.
[AMXBANS] Nie zaladowano przyczyn banow z bazy danych. Satyczne przyczyny banowa zostaly zaladowane

  • +
  • -
  • 0

#2 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 21.06.2010 17:12

baza nie wyrabia
  • +
  • -
  • 0

#3 Batonik

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:372
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 21.06.2010 17:20

Czy da się coś zrobić by wyrabiała?
  • +
  • -
  • 0

#4 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 21.06.2010 18:50

kup nową
  • +
  • -
  • 0

#5 Batonik

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:372
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 21.06.2010 18:55

Mam hosting na zasadzie sponsoringu, więc o co miałbym poprosić aby baza danych wyciągneła kolejny serwer?
  • +
  • -
  • 0

#6 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 21.06.2010 19:06

Jaki hosting? Poproś o nową bazę
  • +
  • -
  • 0

#7 Batonik

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:372
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 21.06.2010 20:03

m-host.pl

Bazę mogę sobie samemu zakładać ale na nowej bazie to samo jest.
  • +
  • -
  • 0

#8 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 21.06.2010 20:11

no to wiem ale baze na innym hoście albo cuś
  • +
  • -
  • 0

#9 Gość_Polm_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 21.06.2010 20:34

Na początek w pliku sql.cfg jeśli masz adres www zmień go na adres IP serwera MySQL, zawsze to 0.0001 sekundy jest zaoszczędzone przy połączeniu :) Później możesz przeczyścić bazę z już daaaawno wygasłych banów, też daje dość sporo

#10 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 21.06.2010 20:45

Ale 3 serwy na jednej bazie?? ... Musi być kosmos host...

btw. Może sobie auto pruna zrobic...
  • +
  • -
  • 0

#11 Gość_Polm_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 21.06.2010 20:49

Ale 3 serwy na jednej bazie?? ... Musi być kosmos host...

btw. Może sobie auto pruna zrobic...


Nie ma znaczenia ile serwerów :) Jeśli ktoś dba o bazę danych (czyt. nie zaśmieca jej bzdurami, ma jedną osobną bazę na AMXBans i regularnie ją czyści) to może całą sieć na jednej bazie danych trzymać.


@ Do autora
Ewentualnie poproś usługodawcę o więcej możliwych zapytań i połączeń do bazy w danym czasie

Użytkownik Polm edytował ten post 21.06.2010 20:51


#12 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 21.06.2010 20:54

Nie ma znaczenia ile serwerów Jeśli ktoś dba o bazę danych (czyt. nie zaśmieca jej bzdurami, ma jedną osobną bazę na AMXBans i regularnie ją czyści) to może całą sieć na jednej bazie danych trzymać.


Tu się mylisz... AMXBans mocno "targa" bazą.. Im więcej serwów tym więcej zapytań... Mimo pruna bany się zbierają ... Potem optymalizacja ani prun nie pomagają...

btw. 5."1" defendera ... dla mnie syf polecam 5.1 (oryginał) ale NIE 5.1b :D
  • +
  • -
  • 0

#13 Batonik

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:372
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 22.06.2010 09:15

Ale nie jest dziwne że na dwóch serwerach bez żadnych problemów chodzi, nic nie opóźnia, cud miód.
Tzn, oddzielną bazę mam na bany, oddzielną na forum, nawet zrobiłem następną bazę ale to samo jak by się dołączał do tej pierwszej czyli nie działa.

Szyfrant, czy bany z 5.1 defendera będą działały jeżeli przeniosę bazę na wersji 5.1 oryginalnej ?
  • +
  • -
  • 0

#14 Gość_Polm_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 22.06.2010 10:28

A jaki masz host do połączenia z zewnętrzną bazą danych? Być może ten trzeci serwer nie ma zainstalowanego/uruchomionego serwera DNS i dlatego masz taki problem.

#15 Batonik

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:372
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 22.06.2010 10:39

Ustawienia łączenia z bazą danych mam takie same jak w dwóch poprzednich serwerach.
  • +
  • -
  • 0

#16 Gość_Polm_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 22.06.2010 10:41

Konkretnie napisz jaki host? Domena czy IP?

#17 Batonik

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:372
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 22.06.2010 11:14

IP serwera dns domeny.
  • +
  • -
  • 0

#18 Gość_Polm_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 22.06.2010 11:30

amx_sql_host " " Co masz tu wpisane? Bo się chyba nie rozumiemy...

#19 Batonik

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:372
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 22.06.2010 13:08

amx_sql_host "188.165.196.87"
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych