Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Ustawienie klasy na flagę [PILNE!]biohazard


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 bywa

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:90
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 18.06.2010 19:43

Witam, chciałbym się dowiedzieć jak zrobić by klasa była na flagę? Zadaje te pytanie, ponieważ chciałbym zrobić klasę premium, lecz nie widzę takiej możliwości w pliku: bh_zombieclass.ini A pluginu do klas nie widać :/ Wiem tyle, że w tym pliku można dodać klasy, wiem jak to zrobić. Dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc. Dziękuje oczywiście będzie Dołączona grafika

18 czerwiec 2010 - 17:13:
Proszę o szybką odpowiedź ! :]

18 czerwiec 2010 - 20:43:
Może ktoś pomoże ? Chodzi mi tylko o to jak zrobić by dana klasa była na flagę ...

Użytkownik bywa edytował ten post 18.06.2010 19:45


#2 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 18.06.2010 21:04

Nie da się tak :D W notatniku nic nie zdziałasz i jeszcze do tego w BIO

#3 fsd

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:54
  • Lokalizacja:Toruń
Offline

Napisano 18.06.2010 21:12

Nie wiem jak ci pomóc, lecz ten kod może cie naprowadzić
public WybierzKlase(id)
{
new menu = menu_create("Wybierz klase:", "WybierzKlase_Handle");
new klasa[50];
for(new i=1; i<sizeof nazwy_klas; i++)
{
WczytajDane(id, i);
format(klasa, 49, "%s \rLv:\y %i", nazwy_klas[i], poziom_gracza[id]);
menu_additem(menu, klasa);
}

WczytajDane(id, klasa_gracza[id]);

menu_setprop(menu, MPROP_EXITNAME, "Wyjdz");
menu_setprop(menu, MPROP_BACKNAME, "Poprzednia strona");
menu_setprop(menu, MPROP_NEXTNAME, "Nastepna strona");
menu_display(id, menu);

client_cmd(id, "spk QTM_CodMod/select");
#if defined BOTY
if(is_user_bot2(id))
WybierzKlase_Handle(id, menu, random(sizeof nazwy_klas-1));
#endif
}

public WybierzKlase_Handle(id, menu, item)
{
client_cmd(id, "spk QTM_CodMod/select");

if(item == MENU_EXIT)
{
menu_destroy(menu);
return PLUGIN_CONTINUE;
}

item++;

if(item == klasa_gracza[id])
return PLUGIN_CONTINUE;

if(item == Rambo && !(get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_H))
{
ColorChat(id, RED, "[COD:MW]^x04 Nie masz uprawnien aby korzystac z klasy premium.");
WybierzKlase(id);
return PLUGIN_CONTINUE;
}
if(klasa_gracza[id])
{
nowa_klasa_gracza[id] = item;
ColorChat(id, RED, "[COD:MW]^x04 Klasa zostanie zmieniona w nastepnej rundzie.");
}
else
{
klasa_gracza[id] = item;
WczytajDane(id, klasa_gracza[id]);
Odrodzenie(id);
}
return PLUGIN_CONTINUE;
}


Jest to wycinka z COD:MW by Peyote.
  • +
  • -
  • 0

#4 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 18.06.2010 21:22

fsd o-O on używa BIO a ty mu tu z COD:MW wyskakujesz :D jaki z tego morał ??

Dwoma odmiennymi pluginami nic nie zdziałasz

#5 fsd

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 7
Nowy

  • Postów:54
  • Lokalizacja:Toruń
Offline

Napisano 18.06.2010 21:44

fsd o-O on używa BIO a ty mu tu z COD:MW wyskakujesz :D jaki z tego morał ??

Dwoma odmiennymi pluginami nic nie zdziałasz


A tam :P Nie znam tego pluginu od kodu źródłowego, z resztą i tak umiem na razie przerabiać i to na małą skalę. Lecz moim zdaniem, przy kawałku gdzie jest wybór klas mógłby coś pokombinować na styl tego co Peyote zrobił w COD:MW
  • +
  • -
  • 0

#6 bywa

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:90
  • Lokalizacja:Gdańsk
Offline

Napisano 19.06.2010 07:35

Chce podkreślić że to nie plugin jak w ZP.
To plik konfiguracyjny.

#7 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 19.06.2010 10:48

Nie da się tak :D W notatniku nic nie zdziałasz i jeszcze do tego w BIO


Napisze wiec to jeszcze raz :D

Nie da się tak :D W notatniku nic nie zdziałasz i jeszcze do tego w BIO




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych