Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Dodatek do AMXBANS'a


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 fastlone

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:96
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Klucze
Offline

Napisano 15.06.2010 14:34

Tutaj jest kodzik który odpowiada za wyświetlanie czasu do upłynięcia bana
if(empty($result->ban_length) OR $result->ban_length == 0) {
$ban_duration = lang("_PERMANENT");
$ban_end = "<i><font color='#677882'>" . lang("_NOTAPPLICABLE") . "</font></i>";
} else {
$ban_duration = $result->ban_length . "  ". lang("_MINS") . " ";
$date_and_ban = $result->ban_created + $timezone_correction + ($result->ban_length * 60);

$now = date("U");
if($now >= $date_and_ban) {
$ban_end = dateShorttime($date_and_ban)."  (".lang("_ALREADYEXP").")";
} else {
$ban_end = dateShorttime($date_and_ban)."  (".timeleft($now,$date_and_ban) ." ". lang("_REMAINING") .")";
}
}

Jakiego if'a trzeba dodać, aby sprawdzał, czy ban jest aktywny czy nie?
if($now >= $date_and_ban)

Czy ten IF by spełniał zadanie?

Użytkownik fastlone edytował ten post 15.06.2010 20:40

  • +
  • -
  • 0

#2 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 15.06.2010 14:52

moze napiszesz co to jest to CSC albo podasz linka najlepiej?

#3 fastlone

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:96
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Klucze
Offline

Napisano 15.06.2010 15:32

Coś jest nie tak
if($now >= $date_and_ban) {
$ban_end2 = printf('<font color=red>ON</font>');
} else {
$ban_end2 = printf('<font color=lime>OFF</font>');
}

Dodałem do listy zmiennych TPL $ban_end2
W TPLkach zrobiłem to tak:
<td height='16' class='listtable_1' align='center'>{$ban_end2}</td>

Niezbyt się udało. Wyświetla wynik, lecz... patrzcie w załącznik.
Przy użyciu print'a to samo, a przy echo jest error "...unexcrypted T_ECHO..."

@edit
Zrobiłem to inaczej
if(empty($result->ban_length) OR $result->ban_length == 0) {
$ban_duration = lang("_PERMANENT");
$ban_end = "<i><font color='#677882'>" . lang("_NOTAPPLICABLE") . "</font></i>";
} else {
$ban_duration = $result->ban_length . "&nbsp; ". lang("_MINS") . "&nbsp;";
$date_and_ban = $result->ban_created + $timezone_correction + ($result->ban_length * 60);

$now = date("U");
if($now >= $date_and_ban) {
$ban_end = dateShorttime($date_and_ban)."&nbsp; (".lang("_ALREADYEXP").")";
} else {
$ban_end = dateShorttime($date_and_ban)."&nbsp; (".timeleft($now,$date_and_ban) ."&nbsp;". lang("_REMAINING") .")";
}

}
if(empty($result->ban_length) OR $result->ban_length == 0) {
$ban_end2 = '.lang("_OFF").'; }
else {
if($now >= $date_and_ban) {
$ban_end2 = '.lang("_OFF").' ;
} else {
$ban_end2 = '.lang("_ON").';
}
}

Przy takim ułożeniu kodu - brak reakcji skryptu.

Załączone miniatury

  • eeee.png

Użytkownik fastlone edytował ten post 15.06.2010 19:25

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych