Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Ilość ściągnięć

PHP

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6034
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 12.06.2010 10:24

Rozpocząłem swoją przygodę z php i chciałem zrobić skrypt który zlicza ilość ściągnięć
i mam problem jak zrobić że wejście w link do pliku uruchamia skrypt ;)
np. wchodzę na tą stronę
Index of /programy i pobieram pierwszy program no i chcę żeby skrypt się teraz wykonał
  • +
  • -
  • 0

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 12.06.2010 11:20

Nijak. Tak się nie da ;)
Musisz stworzyć (np.) własną listę plików i edytować linki.
Np z domena.pl/plik1.jpg na domena.pl/pobierz.php?plik=plik1.jpg
w pobierz.php musisz pobrać wartość $_GET['plik'] (oczywiście zabezpieczyć, sprawdzić itd) a następnie zwiększyć licznik (najlepiej sql) i zwrócić plik użytkownikowi (przekierowanie lub return)
  • +
  • -
  • 0

#3 -PainKiller-

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 66
Pomocny

  • Postów:498
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Kraków
Offline

Napisano 12.06.2010 12:16

wystarczy stowrzyc jedna zmienna albo pole w bazie i zrobic funkcje ktora przy kliknieciu zrobi +1 w liczniku....





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PHP

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych