Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
C++

Wczytywanie pliku

C++

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 05.06.2010 12:53

Meczę się z tym i nie mogę wymyśleć dlaczego to nie działa
kod:
#include <iostream>
#include <fstream>
#include <string>

using namespace std;

int main(int argc, _TCHAR* argv[])
{
	ifstream F("dane.dem");
    string wers;
	ofstream G("dane.txt");
    
    while(getline(F, wers)){
					  G<<wers<<endl;
    }
	system("pause");
	return 0;
}

i plik który chce wczytać
Załączony plik  dane.zip   23,87 KB  67 Ilość pobrań

  • +
  • -
  • 0

#2 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 05.06.2010 13:00

#include <iostream>

#include <fstream>

#include <string>



using namespace std;



int main(int argc, char *argv[])

{

	ifstream F("dane.dem");

    string wers;

	ofstream G("dane.txt");

    

    while(getline(F, wers)){

					  G<<wers<<endl;

					  cout<<wers<<endl;

    }

	system("pause");

	return 0;

}




  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#3 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Autor tematu
  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 05.06.2010 13:04

g[o]q miałem taki kod ale też nie wyświetlało
  • +
  • -
  • 0

#4 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 05.06.2010 13:06

dziwne u mnie to przepisuje zawartosc i wyswietla go :D jakbys opisal problem :?: bo myslalem ze chodzi o blad przy kompilacji to poprawilem xK
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#5 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Autor tematu
  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 05.06.2010 13:07

ale calutki ci wświetla ? otwórz plik notatnikiem i zobacz mi na końcu pisało chyba param4 lub coś podobnego
  • +
  • -
  • 0

#6 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 05.06.2010 13:14

nom tez to mam tak jakby nie dochodzilo do konca pliku

zreszta ten kod obrazuje to bardziej :

#include <iostream>
#include <fstream>
#include <string>

using namespace std;

int main(int argc, char *argv[])
{
	ifstream F("dane.dem");
    string wers;
	ofstream G("dane.txt");
    
    while(true){
					  getline(F, wers);
                      G<<wers<<endl;
					  cout<<wers<<endl;
    }
	system("pause");
	return 0;
}

  • +
  • -
  • 1
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#7 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 05.06.2010 22:55

ifstream - C++ Reference
ofstream - C++ Reference

Funkcje maja 2 parametry i może ten drugi coś zmieni?

I z zbliżonych problemów... to możesz spróbować z pełną ścieżką do pliku...
  • +
  • -
  • 1

#8 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Autor tematu
  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 05.06.2010 23:02

poszło z
ifstream::binary ale dlaczego ?
  • +
  • -
  • 0

#9 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 05.06.2010 23:12

Te dane maja dziwne znaki... plik binarny? :F
  • +
  • -
  • 0

#10 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Autor tematu
  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 05.06.2010 23:22

pliki binarne są kodowane jakiś jednym specjalnym algorytmem ?
  • +
  • -
  • 0

#11 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 06.06.2010 00:14

Masz liczbe 255, w normalnym to sa 3 znaki '2' '5' '5', a w binarnym 0xFF lub 11111111 jako jeden znak.
Czyli w notatniku mogą być widocznie zle znaki (wartosci nie podowiadajace literom i znakom).
  • +
  • -
  • 1

#12 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Autor tematu
  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 06.06.2010 00:38

nadal nie rozumiem
  • +
  • -
  • 0

#13 kur3k

    Założyciel forum ;)

  • Przyjaciel

Reputacja: 28
Życzliwy

  • Postów:134
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 06.06.2010 14:14

Dwójkowy system liczbowy – Wikipedia, wolna encyklopedia
  • +
  • -
  • 0

#14 DarkGL

    Nie oddam ciasteczka !

  • Autor tematu
  • Administrator

Reputacja: 6033
Godlike

  • Postów:10832
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Rafał
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 06.06.2010 14:19

wiem co to jest zapis binarny ale nie wiem jak to się odnosi do mojego pliku
  • +
  • -
  • 0

#15 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 07.06.2010 07:21

Zapisujesz go binarnie, tak jak one sa dla programu, char = 8 bitow, int = 32bity
Zamiast zapis w postaci czytelnej dla ludzi: np 65535 = "65535" (napis) a nie 0xFF 0xFF
  • +
  • -
  • 0

#16 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 07.06.2010 10:09

Poza tym plik TXT może być zapisany w różnym kodowaniu i z różnymi znakami końca linii.
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: C++

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych