Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

blad


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 xPerfectx

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:203
  • Imię:Łukasz
Offline

Napisano 29.05.2010 16:09

Witam
Chcialbym prosic o pomoc z napisami na chacie zeby bylo np ze "Gracz 123 dostal item taki a taki" oraz z lvl np. "Gracz 123 awansowal do lvla 40(nazwa klasy)"
Z Gory dziekuje
  • +
  • -
  • 0

#2 ReDDi

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 29.05.2010 20:15

Na lvl:
szukasz:
public Give_Xp(id,amount)
okolo 1973 linjika
I tam zamień to :
 player_lvl[id]+=1
player_point[id]+=2
set_hudmessage(60, 200, 25, -1.0, 0.25, 0, 1.0, 2.0, 0.1, 0.2, 2)
show_hudmessage(id, "Awansik do poziomu %i", player_lvl[id])
savexpcom(id)
player_class_lvl[id][player_class[id]]=player_lvl[id]

I pod linjika show_hudmessage Dodajesz

new name[32]
get_user_name(id, name, 31)
ColorChat(0, GREEN, "^x04 %s^x01 awansowal^x04 %s^x01 (do poziomu^x04 %i^x01)", name, Race[player_class[id]], player_lvl[id])


Na itemki:
Szukasz:
BoostRing(id)

I dodajesz pod tym:
new name[32]
get_user_name(id, name, 31)
ColorChat(0, GREEN,"^x01 Gracz:^x04 %s^x01 znalazl przedmiot -^x04 %s", name, player_item_name[id])


I przy includach dodaj:
#include <colorchat>

Oczywiscie musisz wrzucić includa do amxmoda. Scieżka : cstrike/addons/amxmodx/scripting/include
Załączony plik  colorchat.inc   1,73 KB  20 Ilość pobrań

Użytkownik ReDDi edytował ten post 29.05.2010 20:21

  • +
  • -
  • 0

#3 Le0nik

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:57
  • Lokalizacja:Nidzica
Offline

Napisano 29.05.2010 23:35

Dodam jeszcze ze musisz kompilowac lokalnie
  • +
  • -
  • 0

#4 xPerfectx

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:203
  • Imię:Łukasz
Offline

Napisano 30.05.2010 07:30

wyskuja mi errory :/

Welcome to the AMX Mod X 1.76-300 Compiler.
Copyright © 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

Error: Undefined symbol "colorchat" on line 3003

1 Error.
Could not locate output file C:\Documents and Settings\domowy\Pulpit\compiler\diablo.amx (compile failed).

Użytkownik xdx551 edytował ten post 30.05.2010 07:33

  • +
  • -
  • 0

#5 ZiuTeK

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 133
Zaawansowany

  • Postów:507
  • Lokalizacja:inąd
Offline

Napisano 30.05.2010 09:39

po to masz dodany plik colorchat.inc zeby dorzucic go do katalogu scripting.
  • +
  • -
  • 0

#6 xPerfectx

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:203
  • Imię:Łukasz
Offline

Napisano 30.05.2010 18:23

ale mi sma diablo nie chce sie skompligowac bo error wyskakuje a jak kompliguje lokalnie to dozucam colorchat.inc do include

Użytkownik xdx551 edytował ten post 30.05.2010 18:57

  • +
  • -
  • 0

#7 ReDDi

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 31.05.2010 14:46

Dodałes include na początek .sma??
  • +
  • -
  • 0

#8 xPerfectx

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 30
Życzliwy

  • Postów:203
  • Imię:Łukasz
Offline

Napisano 31.05.2010 17:32

tak dodalem to #include <colorchat>
  • +
  • -
  • 0

#9 aQeR

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:93
  • Lokalizacja:. . .
Offline

Napisano 31.05.2010 17:50

Nie dziwie się że masz błedy jak masz tak :

C:\Documents and Settings\domowy\Pulpit\compiler\diablo.amx

powinno być tak:
C:\Documents and Settings\domowy\Pulpit\compiler\diablo.amxx

Zmień nazwę pliku :

diablo.amx

na :

diablo.amxx

I powinno działać :)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych