Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Server Reg Name


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kaskader

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:103
  • Lokalizacja:Z PoLsKi
Offline

Napisano 23.05.2010 22:04

Plugin i skrypt działają, bo jak dodałem nick gracza to nie mogę wejść bez podania hasła. Jednak gdy podaję prawidłowe hasło, to i tak wejść nie mogę. Co może być nie tak?

Oto .sma:

/*
ServerNameReg
*/

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <sqlx>

#define PLUGIN "SNR"
#define VERSION "0.1"
#define AUTHOR "Miczu"

new Handle:sql_handle

public plugin_init()
{
register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR)

register_cvar("srn_sql_host", "")
register_cvar("srn_sql_user", "")
register_cvar("srn_sql_pass", "")
register_cvar("srn_sql_db", "")
register_cvar("srn_pass", "_rez")
register_cvar("srn_com1", "Nick jest zajety")
register_cvar("srn_com2", "Twoje haslo nie pasuje")
register_cvar("srn_com3", "Masz pecha nie pograsz. Ten nick jest zajety")
register_cvar("srn_reson", "Odwiedz cs.strefa24.info by dowiedziec sie co jest nie tak")

sql_init()
}


public sql_init()
{
new host[64], user[64], pass[64], db[64]

get_cvar_string("srn_sql_host", host, 63)
get_cvar_string("srn_sql_user", user, 63)
get_cvar_string("srn_sql_pass", pass, 63)
get_cvar_string("srn_sql_db", db, 63)

sql_handle = SQL_MakeDbTuple(host, user, pass, db)
}

public client_connect(id)
{
sprawdz(id)
}


public sprawdz(id)
{
new data[1]
data[0]=id

new name[35]
get_user_name(id,name,34)

replace_all ( name, 63, "'", "Q" )
replace_all ( name, 63, "`", "Q" )

new text[512]

format(text,511,"SELECT `pass` FROM `rsn_users` WHERE `name` = '%s'", name)

SQL_ThreadQuery(sql_handle, "nick_handle", text,data,1)
}

public nick_handle(FailState,Handle:Query,Error[],Errcode,Data[],DataSize)
{

if(Errcode)
{
log_amx("Error on nick_handle query: %s",Error)
}
if(FailState == TQUERY_CONNECT_FAILED)
{
log_amx("Could not connect to SQL database.")
SQL_FreeHandle(Query)
return PLUGIN_CONTINUE
}
else if(FailState == TQUERY_QUERY_FAILED)
{
log_amx("nick_handle Query failed.")
SQL_FreeHandle(Query)
return PLUGIN_CONTINUE
}

if(SQL_NumResults(Query)>0)
{
new id=Data[0]

new prefix[8]
get_cvar_string("srn_pass",prefix,7)
new u_pass[64]
get_user_info(id,prefix,u_pass,63)

new md5_pass[34]
md5(u_pass, md5_pass)

new d_pass[64]
new num = SQL_FieldNameToNum ( Query, "pass" )
SQL_ReadResult(Query, num, d_pass, 63)

if(equal(md5_pass,d_pass)) return PLUGIN_CONTINUE

new text1[64]
new text2[64]
new text3[64]
new reason[64]

get_cvar_string("srn_com1",text1,63)
get_cvar_string("srn_com2",text2,63)
get_cvar_string("srn_com3",text3,63)
get_cvar_string("srn_reson",reason,63)

new userid = get_user_userid(id)
client_print(id,print_console,"%s",text1)
client_print(id,print_console,"%s",text2)
client_print(id,print_console,"%s",text3)
server_cmd("wait;wait;wait;wait;kick #%d ^"%s^"",userid,reason)
}

return PLUGIN_CONTINUE
}

  • +
  • -
  • 0

#2 SHooT`3R

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:30
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Gorlice
Offline

Napisano 23.05.2010 22:16

W *.sma wszystko OK, może podajesz złe hasło ? :P
  • +
  • -
  • 0

NeVeR EvEr GiVe Up !!!



Pomogłem Ci ? Daj mi Dołączona grafika !!!


#3 ZiuTeK

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 133
Zaawansowany

  • Postów:507
  • Lokalizacja:inąd
Offline

Napisano 23.05.2010 22:18

wpisz w konsoli setinfo i sprawdz czy w linijce _pw jest wpisane twoje haslo.
Jesli nie to niestety na pale wykasuj niektore wpisy z setinfo w configu i dopisz swoje haslo.
Nie potrafie ci powiedziec ktore sa wazne a ktore nie bez zobaczenia ich a znajac zycie wiecej tego tematu nie otworze.
  • +
  • -
  • 0

#4 Kaskader

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:103
  • Lokalizacja:Z PoLsKi
Offline

Napisano 23.05.2010 22:30

Hasło jest na pewno prawidłowe, ponieważ:
1. Wpisywałem hasło 123, które było shaszowane do md5 w bazie danych i nie działało,
2. więc próbowałem wpisywać jako hasło już shaszowane 123 ale także nie działało.
3. Wpisałem w bazie 123 bez hashu i też nie działało.

Na pewno plugin pobiera z bazy danych zarejestrowane nicki, ponieważ wyskakuje komunikat, gdy wbijam na server na zarejestrowanym nicku.

Plugin najwyraźniej ma jakieś opory przy wyciąganiu hasła z bazy danych do danego nicku.
Sam nie dam rady tego zrobić, ponieważ nie znam się dostatecznie na pisaniu plugów do amxx.
  • +
  • -
  • 0

#5 SHooT`3R

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:30
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Gorlice
Offline

Napisano 24.05.2010 11:46

Na pewno plugin pobiera z bazy danych zarejestrowane nicki, ponieważ wyskakuje komunikat, gdy wbijam na server na zarejestrowanym nicku.



W *.sma jest ok, więc może coś z tą bazą ? Ja szczerze nie miałem do czynienia z tym pluginem.
  • +
  • -
  • 0

NeVeR EvEr GiVe Up !!!



Pomogłem Ci ? Daj mi Dołączona grafika !!!


#6 ZiuTeK

    Wszechwiedzący

  • Użytkownik

Reputacja: 133
Zaawansowany

  • Postów:507
  • Lokalizacja:inąd
Offline

Napisano 24.05.2010 22:34

Kaskader, nie kwestionuje tego ze haslo jest poprawne.
Setinfo ma ograniczona liczbe wpisow, jesli zostales zbanowany na config albo masz jakies wpisyi typu _neo _ban _cookie i inne, to moze sie okazac, ze brakuje wolnego miejsca zeby dopisac kolejne jak setinfo _pw.
Dlateo wlasnie prosilem cie zebys sprawdzil czy po wpisaniu setinfo wyswietla sie linijka z _pw. Jesli to zrobisz i pojawi ci sie odpowiedni wpis to będę mogl wykluczyc to co powiedzialem.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych