Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z amxbans 6.0


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wiewiorek

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Wawa
Offline

Napisano 22.05.2010 20:17

Witam
Wgrałem wszsytko elegancko i wejdzcie na stronę:

AMXBans 6.0.0 - Live server status


Pokazuje się takie coś, do server.cfg dałem to: ip "xxxx" - zamiast x dałęm ip


moje modules.ini

;;;
; To enable a module, remove the semi-colon (<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /> in front of its name.
; If it's not here, simply add it its name, one per line.
; You don't need to write the _amxx part or the file extension.
;;;

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; SQL Modules usually need to be enabled manually ;;
;; You can have any number on at a time.  Use      ;;
;;  amx_sql_type in sql.cfg to specify the default ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

mysql
sqlite

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; Put third party modules below here.              ;;
;; You can just list their names, without the _amxx ;;
;;  or file extension.                              ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;



;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; These modules will be auto-detected and loaded   ;;
;;  as needed.  You do not need to enable them here ;;
;;  unless you have problems.                       ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

fun
engine
fakemeta
geoip
sockets
regex
nvault
hamsandwich
 orpheu


#2 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 22.05.2010 20:23

dodaj rcon w amxbansie zakładka serwery
  • +
  • -
  • 0

#3 Wiewiorek

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Wawa
Offline

Napisano 22.05.2010 20:26

Sorki, ale gdzie jest ta zakładka serwery?

#4 lamanejvetsi

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:84
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:czech republic
Offline

Napisano 22.05.2010 20:27

Sorki, ale gdzie jest ta zakładka serwery?



amxbans.cfg

// AMXBans trys to get the address from the server automatically.
// You can set a different one here - ex. "<ip>:<port>"
amxbans_server_address ""
  • +
  • -
  • 0

#5 Wiewiorek

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Wawa
Offline

Napisano 22.05.2010 20:31

Dodałem tak:

amxbans_server_address "xxxx:xxxxxx" - oczywicie xxx dalem swoje ip + port

I dalej lipa.

#6 dayman

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 14
Początkujący

  • Postów:66
  • Lokalizacja:Kazahstan
Offline

Napisano 22.05.2010 20:34

L 05/22/2010 - 21:29:19: Invalid cellvector handle provided (1:4:0)
L 05/22/2010 - 21:29:19: [AMXX] Run time error 10 (plugin "amxbans_core.amxx") (native "ArrayGetString") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 21:29:19: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).

to ci wyskakuje ? Bo jesli tak to mam ten sam problem cos nie dziala jak nalezy ;/
  • +
  • -
  • 0

#7 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 22.05.2010 20:34

masz najnowszą wersję AMX Mod X?

pokaz logi

Użytkownik Szyfrant edytował ten post 22.05.2010 20:34

  • +
  • -
  • 0

#8 Wiewiorek

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Wawa
Offline

Napisano 22.05.2010 20:38

PCHELA: Nie mam tego samego co ty.



Mam najnowszą wersje.
Logi;
L 05/22/2010 - 20:06:12: -------- Mapchange to surf_iceday_remake --------
L 05/22/2010 - 20:12:56: -------- Mapchange to surf_ninja --------
L 05/22/2010 - 20:12:58: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] AMXBans 6.0.0 jest wlaczony
L 05/22/2010 - 20:12:59: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Nie znaleziono powodow banow w bazie danych. Zaladowano standardowe.
L 05/22/2010 - 20:17:52: -------- Mapchange to surf_ninja --------
L 05/22/2010 - 20:17:54: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] AMXBans 6.0.0 jest wlaczony
L 05/22/2010 - 20:17:55: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Nie znaleziono powodow banow w bazie danych. Zaladowano standardowe.
L 05/22/2010 - 20:25:33: -------- Mapchange to surf_ninja --------
L 05/22/2010 - 20:25:34: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] AMXBans 6.0.0 jest wlaczony
L 05/22/2010 - 20:25:35: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Nie znaleziono powodow banow w bazie danych. Zaladowano standardowe.
L 05/22/2010 - 20:34:06: -------- Mapchange to surf_ninja --------
L 05/22/2010 - 20:34:08: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] AMXBans 6.0.0 jest wlaczony
L 05/22/2010 - 20:34:08: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Nie znaleziono powodow banow w bazie danych. Zaladowano standardowe.
L 05/22/2010 - 20:49:08: -------- Mapchange to surf_iceday_remake --------
L 05/22/2010 - 20:49:09: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] AMXBans 6.0.0 jest wlaczony
L 05/22/2010 - 20:49:10: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Nie znaleziono powodow banow w bazie danych. Zaladowano standardowe.
L 05/22/2010 - 20:49:59: -------- Mapchange to surf_ninja --------
L 05/22/2010 - 20:50:00: [amxbans_core.amxx] [AMXBans] WARNING: admin.amxx plugin running! stopped.
L 05/22/2010 - 20:50:00: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] AMXBans 6.0.0 jest wlaczony
L 05/22/2010 - 20:50:00: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Nie znaleziono powodow banow w bazie danych. Zaladowano standardowe.
L 05/22/2010 - 21:00:18: -------- Mapchange to surf_ninja --------
L 05/22/2010 - 21:00:20: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] AMXBans 6.0.0 jest wlaczony
L 05/22/2010 - 21:00:20: [amxbans_main.amxx] [AMXBans] Nie znaleziono powodow banow w bazie danych. Zaladowano standardowe.



Error log:

9:09:30: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 19:09:30: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 19:10:13: [FUN] Invalid player 3
L 05/22/2010 - 19:10:13: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 19:10:13: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 19:11:35: [FUN] Invalid player 7
L 05/22/2010 - 19:11:35: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 19:11:35: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 19:11:53: [FUN] Invalid player 3
L 05/22/2010 - 19:11:53: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 19:11:53: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 19:12:10: Start of error session.
L 05/22/2010 - 19:12:10: Info (map "surf_city") (file "addons/amxmodx/logs/error_20100522.log")
L 05/22/2010 - 19:12:10: [FUN] Invalid player 4
L 05/22/2010 - 19:12:10: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 19:12:10: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 19:12:28: [FUN] Invalid player 7
L 05/22/2010 - 19:12:28: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 19:12:28: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 19:12:31: [FUN] Invalid player 1
L 05/22/2010 - 19:12:31: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 19:12:31: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 19:12:39: [FUN] Invalid player 3
L 05/22/2010 - 19:12:39: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 19:12:39: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 19:12:48: [FUN] Invalid player 5
L 05/22/2010 - 19:12:48: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 19:12:48: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 20:24:20: Start of error session.
L 05/22/2010 - 20:24:20: Info (map "surf_ninja") (file "addons/amxmodx/logs/error_20100522.log")
L 05/22/2010 - 20:24:20: [FUN] Invalid player 1
L 05/22/2010 - 20:24:20: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 20:24:20: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 20:47:47: Start of error session.
L 05/22/2010 - 20:47:47: Info (map "surf_ninja") (file "addons/amxmodx/logs/error_20100522.log")
L 05/22/2010 - 20:47:47: [FUN] Invalid player 1
L 05/22/2010 - 20:47:47: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 20:47:47: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 20:49:32: Start of error session.
L 05/22/2010 - 20:49:32: Info (map "surf_iceday_remake") (file "addons/amxmodx/logs/error_20100522.log")
L 05/22/2010 - 20:49:32: [FUN] Invalid player 1
L 05/22/2010 - 20:49:32: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 20:49:32: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 20:49:50: [FUN] Invalid player 2
L 05/22/2010 - 20:49:50: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 20:49:50: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 20:50:10: Start of error session.
L 05/22/2010 - 20:50:10: Info (map "surf_ninja") (file "addons/amxmodx/logs/error_20100522.log")
L 05/22/2010 - 20:50:10: [FUN] Invalid player 1
L 05/22/2010 - 20:50:10: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 20:50:10: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 20:50:18: [FUN] Invalid player 2
L 05/22/2010 - 20:50:18: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 20:50:18: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 20:58:32: [FUN] Invalid player 1
L 05/22/2010 - 20:58:32: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 20:58:32: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 21:00:49: Start of error session.
L 05/22/2010 - 21:00:49: Info (map "surf_ninja") (file "addons/amxmodx/logs/error_20100522.log")
L 05/22/2010 - 21:00:49: [FUN] Invalid player 1
L 05/22/2010 - 21:00:49: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 21:00:49: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 21:04:08: [FUN] Invalid player 2
L 05/22/2010 - 21:04:08: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 21:04:08: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 21:10:00: Start of error session.
L 05/22/2010 - 21:10:00: Info (map "surf_ninja") (file "addons/amxmodx/logs/error_20100522.log")
L 05/22/2010 - 21:10:00: Invalid cellvector handle provided (1:2:0)
L 05/22/2010 - 21:10:00: [AMXX] Run time error 10 (plugin "amxbans_core.amxx") (native "ArrayGetString") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 21:10:00: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 05/22/2010 - 21:10:15: [FUN] Invalid player 1
L 05/22/2010 - 21:10:15: [AMXX] Run time error 10 (plugin "naven_surf_mod.amxx") (native "set_user_rendering") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 21:10:15: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).


#9 dayman

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 14
Początkujący

  • Postów:66
  • Lokalizacja:Kazahstan
Offline

Napisano 22.05.2010 20:51

Szyfrant możesz powiedziec w czym problem bo wywala mi ten blad
L 05/22/2010 - 21:29:19: Invalid cellvector handle provided (1:4:0)
L 05/22/2010 - 21:29:19: [AMXX] Run time error 10 (plugin "amxbans_core.amxx") (native "ArrayGetString") - debug not enabled!
L 05/22/2010 - 21:29:19: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
  • +
  • -
  • 0

#10 Szyfrant

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 1365
Godlike

  • Postów:3072
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Sztokholm
Offline

Napisano 22.05.2010 20:56

pchela załóż nowy temat

wiewiórek Wejdz w AMXBansa (Web) Admin Menu -- > Serwer--- >Serwer ---> i wpisz rcon :)
  • +
  • -
  • 1

#11 Wiewiorek

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Wawa
Offline

Napisano 22.05.2010 21:14

Zrobiłem to co napisałeś i dalej nic.

Rcon na 100% dobry.

22 maj 2010 - 22:41:
jakby ktoś mógł napisać na GG: 8171299 i przeprowadzić szybki dialog i mam nadzieje, że będzie chodzić:P

#12 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 22.05.2010 21:58

A mnie to wygląda na blokadę połączeń z serwerem(wina hostingu), bo do pobrania liczby graczy, mapy itp nie potrzebny jest rcon.
  • +
  • -
  • 0

#13 Wiewiorek

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Wawa
Offline

Napisano 22.05.2010 22:04

Wina hostingu serwera, czy stron internetowych:D
Czyli hit4u czy glowanet nawaliło?

I jak to można naprawić, jesli to jest to co mówisz.

#14 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 22.05.2010 22:59

Hostingu WWW.
A jak sprawdzić ? Zapytać się administracji i/lub poprosić o odblokowanie podając IP serwera HLDS (samo IP, port hlds'a niepotrzebny)
  • +
  • -
  • 1

#15 Wiewiorek

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 1
Nowy

  • Postów:438
  • Lokalizacja:Wawa
Offline

Napisano 23.05.2010 19:47

IP serwera HLDS czyli po prostu IP serwera bez portu ta?

23 maj 2010 - 23:13:
Dodam jeszcze, że dodałem dzisiaj ten plugin na trzeci server, ale ten nie wyświetla się nawet na stronie tej cs-ws.pl/bany

24 maj 2010 - 15:28:
Można zamknąc.
DZIĘKI ZA POMOC




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych