Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

blokada zmiany name


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 08.09.2008 21:03

Witam szukam pluginu ktory blokuje zmiane name na serwie i trzeba wyjsc z serwa aby zmienic :D O:) O:)
  • +
  • -
  • 0

#2 makel9

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 11
Początkujący

  • Postów:61
  • GG:
  • Lokalizacja:Ty mieszkasz
Offline

Napisano 08.09.2008 21:06

#include <amxmodx> 
#include <amxmisc> 

#define PLUGIN "ANTI Change Name" 
#define VERSION "0.1beta" 
#define AUTHOR "F.E.A.R.&Many" 


public plugin_init() { 
    register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) 

} 

public client_infochanged(id) 
{ 
    new newname[32],oldname[32] 
    get_user_info(id, "name", newname,31) 
    get_user_name(id,oldname,31) 
    if(!is_user_connected(id) || is_user_bot(id)) return PLUGIN_CONTINUE; 
    if(!equali(newname, oldname)) 
    { 
        //client_cmd(id, "name ^"%s^"",oldname); 
        set_user_info(id,"name",oldname) 
        client_print(id , print_chat , "[AMXX] Zakaz zmiany nicka!"); 
        return PLUGIN_HANDLED; 
    } 
    return PLUGIN_CONTINUE; 
} 





proszę
  • +
  • -
  • 0

#3 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 09.09.2008 13:42

Zaraz przetestuje.


#edit

No dziala ale troche dziwnie to wyglada taki kod w 2 min.

Chce zeby nie pokazywalo ze ktos zmienil nick i w konsoli jak sie wpisze name to pokazuje ten nick ktory sie niby zmienil. (SS)

Dołączona grafika


To

Zakaz zmiany nicka!

chcialbym zeby pokazywalo w chat a nie konsoli ;)

aha i chyba trzeba przesunąć do innego dzialu :P
  • +
  • -
  • 0

#4 PEREF

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:201
  • GG:
Offline

Napisano 09.09.2008 14:13

Zaraz przetestuje.


#edit

No dziala ale troche dziwnie to wyglada taki kod w 2 min.

Chce zeby nie pokazywalo ze ktos zmienil nick i w konsoli jak sie wpisze name to pokazuje ten nick ktory sie niby zmienil. (SS)

Obrazek


To

Zakaz zmiany nicka!

chcialbym zeby pokazywalo w chat a nie konsoli ;)

aha i chyba trzeba przesunąć do innego dzialu :P


1. Info o zmianie nicka raczej nie usuniesz, choć może grankee i Miczu dadzą rade :P
2. Info "Zakaz zmiany nicka" jest pokazywane na chat/say przecież...

#5 Seba

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:424
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 09.09.2008 14:32

można zablokować też wypisanie textu :)

#6 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 09.09.2008 14:56

2. Info "Zakaz zmiany nicka" jest pokazywane na chat/say przecież...


tylko w konsoli ;)
  • +
  • -
  • 0

#7 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 11.09.2008 23:33

*
Popularny

1. Info o zmianie nicka raczej nie usuniesz, choć może grankee i Miczu dadzą rade :P


Po konsultacji z dziadkiem Miczu i połączeniu jego wskazówek z własną wyobraźnią wujek grankee spłodził następujący kod:
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

public plugin_init() {
	register_plugin("Blokada zmiany nicku","1.0","grankee")
	register_message(get_user_msgid("SayText"), "message")
}
public message()
{
	new arg[32]
	get_msg_arg_string(2, arg, 31)
	if(containi(arg,"name")!=-1)
	{
		return PLUGIN_HANDLED
	}
	return PLUGIN_CONTINUE
}
public client_infochanged(id)
{
    new newname[32],oldname[32]
    get_user_info(id, "name", newname,31)
    get_user_name(id,oldname,31)
    if(!is_user_connected(id) || is_user_bot(id)) return PLUGIN_CONTINUE
    if(!equali(newname, oldname))
    {
        set_user_info(id,"name",oldname)
        client_print(id , print_chat , "[AMXX] Zakaz zmiany nicka!")
        return PLUGIN_HANDLED
    }
    return PLUGIN_CONTINUE
}

Działa, ale nie był testowany pod wielowa względami więc w razie bugów pisz, a postaram się naprawić. Na samo pisanie pluginu metodą prób i błędów poświęciłem 3 godziny więc nie chciało mi się już testować dokładnie poprawności działania, ale generalnie powinno być ok. Chyba mi się aż +pomógł należy, bo ostatnio jakiś zastój ma mój licznik :P
  • +
  • -
  • 6

#8 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 12.09.2008 08:15

Chyba mi się aż +pomógł należy, bo ostatnio jakiś zastój ma mój licznik


Też tak mi sie zdaje. + za samo poświęcenie. Sprawdze kod potem
  • +
  • -
  • 0

#9 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 14.09.2008 11:36

I co działa?
  • +
  • -
  • 0

#10 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 14.09.2008 11:51

powiedzmy ze w 99%: D
  • +
  • -
  • 0

#11 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 14.09.2008 14:24

To wal co jest nie tak to poprawię.
  • +
  • -
  • 0

#12 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 17.09.2008 02:57

jestem ;P


] name lol
* Przywileje ustawione
* Przywileje ustawione
[AMXX] Zakaz zmiany nicka


Po komendzie retry czyli jak wejdziemy na serwer ponownie nick sie zmienia jak wyzej na lol ;]
  • +
  • -
  • 0

#13 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 17.09.2008 17:11

Nie zabronisz graczowi zmiany nicka jak się rozłączy.
Jest co prawda sposób na to, aby gracz po wejściu na Twój serwer miał zawszę taki sam nick, ale to jest jak zakładanie podsłuchu u sąsiadki z trzeciego piętra po to, aby się dowiedzieć czy Cię nie obgaduje.
  • +
  • -
  • 0

#14 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 17.09.2008 19:07

A zwracam honor pomylilo mi sie :P Close.
  • +
  • -
  • 0

#15 darkman

    Wszechwiedzący

  • Przyjaciel

Reputacja: 85
Zaawansowany

  • Postów:553
  • Lokalizacja:inactive
Offline

Napisano 17.09.2008 19:19

zgodnie z prośbą.
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych