Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Pytanie


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 mE?

    Zer0

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:0
Offline

Napisano 06.09.2008 17:29

Witam mam pytanie, powie mi ktoś skąd mogę ściągnać lub zrobić sam, to jak pod nickiem jest ranga jak napiszesz 20 postów masz 10% jak napiszesz z 150 postów masz 50 % i tak dalej i tak dalej proszę o pomoc pozdro
  • +
  • -
  • 0

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 06.09.2008 17:48

Witam mam pytanie, powie mi ktoś skąd mogę ściągnać lub zrobić sam, to jak pod nickiem jest ranga jak napiszesz 20 postów masz 10% jak napiszesz z 150 postów masz 50 % i tak dalej i tak dalej proszę o pomoc pozdro

Szczerze to nie mam pojęcia co ty chcesz zrobić :|
Pytanie główne: Gdzie Ty chcesz to zrobić ?
Dodatkowe: Masz jakiekolwiek pojęcie o php i html'u ?
Pewnie nie, liczysz na gotowca, napisz dokładniej o co ci chodzi.

[ Dodano: 06-09-2008, 19:12 ]
Oki, to dam kawałem kodu, napisany na szybko ale działa.
<?php
$postów = 23; //liczba postów (z jakiejś zmiennej, tu tylko przykład)
$adress = "http://amxx.pl/templates/unMods/images/ranks"; //czyli obrazki z amxx.pl <img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' />
$paski = array( //nazwy plików grafik
  '100.png',
  '90.png',
  '80.png',
  '70.png',
  '60.png',
  '50.png',
  '40.png',
  '30.png',
  '20.png',
  '10.png',
  'Administrator.png'); //lol, ale nie widze paska dla 0 postów
$rangi = array( //wymagana ilość postów
  100,
  90,
  80,
  70,
  60,
  50,
  40,
  30,
  20,
  10,
  0);

for ($i=Count($rangi)-1; $i>=0; $i--)
  if ($postów >= $rangi[$i])
    $grafx = $paski[$i];

if (!isset($grafx) || $grafx=="") //jeśli jakimś dziwnym cudem nie ustalilo rangi
    $grafx = $paski[Count($rangi)-1]; //to ustaw ostatnią

echo "[img]$adress/$grafx">[/img]


[ Dodano: 06-09-2008, 19:24 ]
A jak działać to działać:
Sprawdzanie:
for ($i=Count($rangi)-1; $i>=0; $i--)
  if ($postów >= $rangi[$i])
    $grafx = $paski[$i];
Można zrobić też od drugiej strony - nawet będzie szybciej:
for ($i=0; $i<=Count($rangi)-1; $i++)
  if ($postów >= $rangi[$i])
  {
    $grafx = $paski[$i];
    break;
  }

  • +
  • -
  • 0

#3 mE?

    Zer0

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:0
Offline

Napisano 06.09.2008 18:27

http://img239.images...ge=yyyylu0.jpg
Chodzi mi o coś takiego :D Ty mi napisałeś akurat to czy cos innego ?
http://img239.images...age=yyyylu0.jpg
  • +
  • -
  • 0

#4 kamioool

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 40
Pomocny

  • Postów:203
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 06.09.2008 18:33

W prawie każdym większym skrypcie forum masz taką opcje, ustawiasz rangi (od ilu postów co i jak ... ), a obrazki wystarczy podmienić na swoje.

#5 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 06.09.2008 18:54

Nom w większości gotowych(typu phpbb, nuked clan, ...) to jest, ale jeżeli ktoś chce samemu (np mE? xD) to musi sobie coś takiego znaleźć ;)

@mE?
tak, zrobiłem to, ale trzeba kod dostosować do potrzeb własnych:
  • ustawić adres folderu z obrazkami
  • zmienić nazwy plików z grafikami
  • zmienić wymaganą ilość postów
  • wkleić kod na stronkę (musi być .php)
  • pobrać ilość postów
  • w odpowiednim miejscu wstawić wydruk grafiki

p.s.
czuję że i tak mój "wysiłek" pójdzie na marne :|
  • +
  • -
  • 0

#6 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 06.09.2008 18:56

jak wyzej

Panel Admina > Grupy > Rangi i tam dodajesz a obrazki do images/ranks
  • +
  • -
  • 0

#7 zer0.

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 428
Wszechobecny

  • Postów:2116
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Kw
Offline

Napisano 06.09.2008 19:07

To jest forum o tematyce AMX MOD X / CS , a nie php, html..

no ale fakt ze w off topicu o wszystkim piszemy ;
  • +
  • -
  • 0

#8 wizu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 224
Profesjonalista

  • Postów:1217
  • GG:
  • Lokalizacja:Sanok
Offline

Napisano 06.09.2008 19:17

A jeśli szukasz obrazków to forum jest jak najbardziej przydatne.
http://amxx.pl/templ...es/ranks/10.png
  • +
  • -
  • 0

#9 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 06.09.2008 19:21

Łap - http://www.przemo.or... ... hp?t=28503

#10 mE?

    Zer0

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:0
Offline

Napisano 06.09.2008 20:04

Wielkie dzięki wszystkim
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych