Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Diablo Mod


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 szafa

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
Offline

Napisano 06.09.2008 15:47

Posiadam wersję Diablo Mod 5.2 h, lecz w każdej wersji tego moda mam taki problem. A mianowicie:

Wszystko dziala:
- wszystko jest po polsku, jest menu, można kupić runy

Lecz nie dziala jedna istotna rzecz: Komendy typu /item /komendy
Nie wiem co zrobic ale to ważne mieć opis Przedmiotu ktory posiadam a mi te komendy własnie nie działają.

Wiece w czym tkwi problem?
  • +
  • -
  • 0

#2 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 06.09.2008 16:03

Sprawdz i podaj moduly jakie masz na serwerze :)
  • +
  • -
  • 0

#3 szafa

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
Offline

Napisano 06.09.2008 16:15

fun
engine
fakemeta
;geoip
;sockets
;regex
;nvault
cstrike
csx
  • +
  • -
  • 0

#4 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 06.09.2008 16:18

Jakies informacje o bledzie w /logs/ ??
  • +
  • -
  • 0

#5 szafa

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
Offline

Napisano 06.09.2008 16:24

można napisać dokładniej gdzie to /logs/ znajde? :)
  • +
  • -
  • 0

#6 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 06.09.2008 16:33

można napisać dokładniej gdzie to /logs/ znajde?

http://amxx.pl/viewtopic.php?t=2106

#7 szafa

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
Offline

Napisano 06.09.2008 16:40

L 09/06/2008 - 17:44:21: Couldn't write file "cstrike/addons/amxmodx/diablo/datafile.txt"
L 09/06/2008 - 17:44:21: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.2h.amxx") (native "write_file") - debug not enabled!
L 09/06/2008 - 17:44:21: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).

To jest zwiazane z diablo modem
  • +
  • -
  • 0

#8 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 06.09.2008 17:01

Masz wgrane te pliki? PLIKI?
  • +
  • -
  • 0

#9 szafa

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
Offline

Napisano 06.09.2008 17:07

tak, wgrywalem foldery diablo w amxmodx i diablomod w models
  • +
  • -
  • 0

#10 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 06.09.2008 17:10

Pewnie ten plik masz tylko do oczytu/plug nie ma prawa do niego.

Chyba trzeba zmienic chmod na 777 lub cos w tym stylu, nie orietuje sie az tak w tej sprawie ;>
  • +
  • -
  • 0

#11 szafa

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
Offline

Napisano 06.09.2008 17:11

jaki chmod na 777 ;/


teraz wklejam pliki i odznaczylem tylko do odczytu.
Zobaczymy czy to cos zmieni

[ Dodano: 06-09-2008, 19:36 ]
nic to nie dalo.

komenda /menu dziala /reset tez ale informacje o przedmiocie nie dzialaja :( czemu?
  • +
  • -
  • 0

#12 GuTeK

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:76
  • GG:
  • Lokalizacja:Trzebnica
Offline

Napisano 07.09.2008 11:06

miczu dobrze gada trzeba chmod zmienic na 777 wlacz total comandera zaloguj sie na ftp zaznacz plik ktoremu chcesz nadac chmody kliknij w pierwsza u gory zakladke i masz tam opcje zmien atrybuty i wpisz tam 777
  • +
  • -
  • 0

#13 blazejrybnik89

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 11.11.2008 23:07

Witam, ja też właśnie na serwie mam ten problem bo nie działaja mi te komendy /item, /komendy, /pomoc tylko te w których ma się pojawić okno zmieniałem atrybuty na 777 ale nie pomogło, więc proszę Was o jakąs radę.
  • +
  • -
  • 0

#14 DK

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 49
Pomocny

  • Postów:411
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:KrK / Wadowice
Offline

Napisano 12.11.2008 07:31

sciagnij se najnowszego diablo mod z nowa postacia zapis na expa lub nick Lub calego amxx zmien atrybuty na 777
  • +
  • -
  • 0

#15 blazejrybnik89

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 12.11.2008 08:58

No mam tego najnowsze DB, ale jakie dokładnie pliki trzeba zmienić na 777??
  • +
  • -
  • 0

#16 DK

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 49
Pomocny

  • Postów:411
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:KrK / Wadowice
Offline

Napisano 12.11.2008 10:05

wszystkie pliki dbmoda a na jakim hostingu masz serwer ??
  • +
  • -
  • 0

#17 blazejrybnik89

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:9
Offline

Napisano 12.11.2008 12:13

No to jak wszystkie to nie daje rady bo juz tak próbowałem a hosting to ZoneGame
  • +
  • -
  • 0

#18 Ooze

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:82
  • GG:
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 23.12.2008 17:44

co do tego problemu z /item /czary itp to wystarczy zmienic chmod na 777 pliku ../diablo/item.txt i bedzie prawie ok...

dlaczego prawie ok? bo u mnie znowu problem polega na tym ze pierwsze uzycie /item daje oczekiwany efekt ale nastepne uzycia powoduja dopisywanie a nie nadpisywanie tego pliku co daje taki efekt ze powiedzmy po 6 razie uzycia /item plik zamiast byc ciagle "maly rozmiarami" zwieksza swa obietosc za kazdym uzyciem /item co w efekcie powoduje wyrzucanie graczy ze wgledu na "overflode"

i teraz badz madry i pisz wiersze, co z tym zrobic... kiedy testowalem wersje 5.8d (ta tez mam na serwerze dedykowanym) u siebie nic takiego sie nie dzialo... czy ktos ma jakies rozwiazanie tego problemu?
  • +
  • -
  • 0

#19 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 23.12.2008 20:16

Ooze, masz chmod co nie pozwala na usuwanie pliku (bo plik z item jest kasowany i pisany nan nowo).
  • +
  • -
  • 0

#20 Ooze

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:82
  • GG:
  • Lokalizacja:Łódź
Offline

Napisano 23.12.2008 20:31

Ooze, masz chmod co nie pozwala na usuwanie pliku (bo plik z item jest kasowany i pisany nan nowo).


uh , item.txt ma chmod 777 czyli moze z nim wszystko... mimo to nie kasuje go tylko dopisuje :/
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych