Admini nie działają
Magnetix
04.09.2008
Mam taki problem na serwerze ze nie admini mi nie działają.
O to dane z mojego pliku users.ini :
; Users configuration file ; File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/users.ini ; Line starting with ; is a comment ; Access flags: ; a - immunity (can't be kicked/baned/slayed/slaped and affected by other commmands) ; b - reservation (can join on reserved slots) ; c - amx_kick command ; d - amx_ban and amx_unban commands ; e - amx_slay and amx_slap commands ; f - amx_map command ; g - amx_cvar command (not all cvars will be available) ; h - amx_cfg command ; i - amx_chat and other chat commands ; j - amx_vote and other vote commands ; k - access to sv_password cvar (by amx_cvar command) ; l - access to amx_rcon command and rcon_password cvar (by amx_cvar command) ; m - custom level A (for additional plugins) ; n - custom level B ; o - custom level C ; p - custom level D ; q - custom level E ; r - custom level F ; s - custom level G ; t - custom level H ; u - menu access ; z - user (no admin) ; Account flags: ; a - disconnect player on invalid password ; b - clan tag ; c - this is steamid/wonid ; d - this is ip ; e - password is not checked (only name/ip/steamid needed) ; Password: ; Add to your autoexec.cfg: setinfo _pw "<password>" ; Change _pw to the value of amx_password_field ; Format of admin account: ; <name|ip|steamid> <password> <access flags> <account flags> ; Examples of admin accounts: "STEAM_0:1:15471985" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "ce" "123.45.67.89" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de" "ziolo" "burak" "abcdefghijklmnoprstu" "a" "loopback" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"Oczywiście przed każdym wejściem na serwer wpisuje setinfo _pw burak ale admin i tak nie dziala.
Dałem też admina na steam id ale on także nie działal.
proszę o pomoc
Gość__* 04.09.2008
Na serwerach NonSteam nie działa admin na SID ( STEAM_ID ).Dałem też admina na steam id ale on także nie działal.
To czyli chcesz mieć admina na nick? Tak więc dodajOczywiście przed każdym wejściem na serwer wpisuje setinfo _pw burak ale admin i tak nie dziala.
"nick" "haslo" "abcdefghijklmnoprstu" "a"Wpisz w konsole setinfo _pw hasło i powinno śmigać

Abes Mapper
04.09.2008
Wpisz w konsole setinfo _pw hasło i powinno śmigać
Dla pewności wpisz hasło w cudzysłowiu
Magnetix
04.09.2008
o to plik users.ini
; Users configuration file ; File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/users.ini ; Line starting with ; is a comment ; Access flags: ; a - immunity (can't be kicked/baned/slayed/slaped and affected by other commmands) ; b - reservation (can join on reserved slots) ; c - amx_kick command ; d - amx_ban and amx_unban commands ; e - amx_slay and amx_slap commands ; f - amx_map command ; g - amx_cvar command (not all cvars will be available) ; h - amx_cfg command ; i - amx_chat and other chat commands ; j - amx_vote and other vote commands ; k - access to sv_password cvar (by amx_cvar command) ; l - access to amx_rcon command and rcon_password cvar (by amx_cvar command) ; m - custom level A (for additional plugins) ; n - custom level B ; o - custom level C ; p - custom level D ; q - custom level E ; r - custom level F ; s - custom level G ; t - custom level H ; u - menu access ; z - user (no admin) ; Account flags: ; a - disconnect player on invalid password ; b - clan tag ; c - this is steamid/wonid ; d - this is ip ; e - password is not checked (only name/ip/steamid needed) ; Password: ; Add to your autoexec.cfg: setinfo _pw "<password>" ; Change _pw to the value of amx_password_field ; Format of admin account: ; <name|ip|steamid> <password> <access flags> <account flags> ; Examples of admin accounts: "BC ] Magnetix" "haslo" "abcdefghijklmnoprstu" "a" "Bez-Cenzury.pl | Magnetix" "haslo" "abcdefghijklmnoprstu" "a" "loopback" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de"
wszedłem na serwer (przed wejsciem wpisalem setinfo _pw haslo
i o to sccren konsoli co mi pisze :

eXine
04.09.2008
"BC ] Magnetix" "haslo" "abcdefghijklmnoprstu" "ab" "Bez-Cenzury.pl | Magnetix" "haslo" "abcdefghijklmnoprstu" "ab"
Magnetix
04.09.2008
eXine
04.09.2008
Magnetix, sprawdz logi AMXX - czy wykrywa cie jako admina (tzn jakby wykrywalo to by kickowalo wedlug ustawien...)
zer0.
04.09.2008
dobrze"BC ] Magnetix" "haslo" "abcdefghijklmnoprstu" "a"
"Bez-Cenzury.pl | Magnetix" "haslo" "abcdefghijklmnoprstu" "a"
// Dales sobie adma na w/w nicki a czy tak w ogóle masz taki nick ustawiony ?
Zanim wejdziesz na serwa wpisz setinfo _pw "hasło" a nie podczas bycia na serwie !
eXine
04.09.2008
name "Bez-Cenzury.pl | Magnetix"przed wejsciem na serwer w konsoli
PROgracz
04.09.2008
"BMagnetix" "haslo" "abcdefghijklmnoprstu" "ab"
Wystarczy że w nicku będziesz miał nick ten to będziesz miał admina
zer0.
04.09.2008
Zbedna Wypowiedz ..najlepiej se daj se to
"BMagnetix" "haslo" "abcdefghijklmnoprstu" "ab"
Wystarczy że w nicku będziesz miał nick ten to będziesz miał admina
Nick moze nawet miec ABCDEFGHIJKLMNOLPQRSTUWXYZ tylko aby mial identyczny nick w users.ini i nick w grze

Flaga U daje możliwość korzystania z AMXMODMENU wiec nie wiem jaka jest przyczyna twego problemu ..
eXine
04.09.2008

amx_reloadadminsw konsoli serwera
Magnetix
04.09.2008
eXine
Magnetix, sprawdz logi AMXX - czy wykrywa cie jako admina (tzn jakby wykrywalo to by kickowalo wedlug ustawien...)Sprawdzilem to (wpisalem zle haslo) i wszedłem na serwer bez problemow.
H4x
// Dales sobie adma na w/w nicki a czy tak w ogóle masz taki nick ustawiony ? Zanim wejdziesz na serwa wpisz setinfo _pw "hasło" a nie podczas bycia na serwie !Na dole masz ss wiec zobacz.
SS :
1 #

2 #

proszę O POMOC BO JA SE NIE RADZE.
Przepraszam ze wczesniej nie napisalem tego
eXine
04.09.2008
Zmieniales liblist.gam?
Zakomentuj linijki zaczynajace sie od gamedll i gamedll_linux i dodaj pod nimi:
gamedll addons/metamod/dlls/metamod.dll gamedll_linux addons/metamod/dlls/metamod_i386.so
potem sprawdz czy w addons/metamod/plugins.ini masz:
linux addons/amxmodx/dlls/amxmodx_mm_i386.solub
win32 addons/amxmodx/dlls/amxmodx_mm.dll
Btw: Jakbys wczesniej zapodal te screeny to bym szybciej zalapal o co chodzi

-PainKiller-
05.09.2008
"Magnetix" "abc" "bcdefijklmnopqrstu" "a"
skopiuj to do pliku users.ini
w konsoli wpisz setinfo _pw "abc" najlepiej to kopiuj i wklej

Admin zadziała po zmianie mapy oczywiscie tylko na nicku Magnetix
[ Dodano: 05-09-2008, 23:41 ]
Chyba wiem w czym tkwi problem ty wpisujesz admina w złe miejsce
wklej ten kod do users.ini i zapisz po czym zrob to co napisalem wyzej
; Users configuration file ; File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/users.ini ; Line starting with ; is a comment ; Access flags: ; a - immunity (can't be kicked/baned/slayed/slaped and affected by other commmands) ; b - reservation (can join on reserved slots) ; c - amx_kick command ; d - amx_ban and amx_unban commands ; e - amx_slay and amx_slap commands ; f - amx_map command ; g - amx_cvar command (not all cvars will be available) ; h - amx_cfg command ; i - amx_chat and other chat commands ; j - amx_vote and other vote commands ; k - access to sv_password cvar (by amx_cvar command) ; l - access to amx_rcon command and rcon_password cvar (by amx_cvar command) ; m - custom level A (for additional plugins) ; n - custom level B ; o - custom level C ; p - custom level D ; q - custom level E ; r - custom level F ; s - custom level G ; t - custom level H ; u - menu access ; z - user (no admin) ; Account flags: ; a - disconnect player on invalid password ; b - clan tag ; c - this is steamid/wonid ; d - this is ip ; e - password is not checked (only name/ip/steamid needed) ; Password: ; Add to your autoexec.cfg: setinfo _pw "<password>" ; Change _pw to the value of amx_password_field ; Format of admin account: ; <name|ip|steamid> <password> <access flags> <account flags> ; Examples of admin accounts: "STEAM_0:1:15471985" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "ce" "123.45.67.89" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "de" "ziolo" "burak" "abcdefghijklmnoprstu" "a" "Magnetix" "abc" "bcdefijklmnopqrstu" "a"
eXine
06.09.2008
grankee
11.09.2008
Sprawdz czy masz DOKLADNIE takiego nicka, a najlepiej daj:
"BC ] Magnetix" "haslo" "abcdefghijklmnoprstu" "ab" "Bez-Cenzury.pl | Magnetix" "haslo" "abcdefghijklmnoprstu" "ab"
Ten sam a nawet lepszy efekt uzykasz wpisując jedną linijkę:
"Magnetix" "haslo" "abcdefghijklmnopqrstu" "ab"
// Dales sobie adma na w/w nicki a czy tak w ogóle masz taki nick ustawiony ?
Zanim wejdziesz na serwa wpisz setinfo _pw "hasło" a nie podczas bycia na serwie !
Pisze się w ogóle a nie w ogóle

Jeśli bezwzględnie wpuszcza go na serwer to nie ma znaczenia czy hasło wpisze przed wejściem na server czy po wejściu, hasło i tak jest sprawdzane przy logowaniu się na admina, w tym przypadku przy zmianie nicku na adminowski.
masz na screenie "Nie możesz użyć tej komendy" więc amxx ma.painkiller, przeciez pisalem ze on amxx nie ma... Ma poprawny wpis do admina... Moze bys sie przyjrzal screenom, a dokladniej konsoli?
A ja bym szukał przyczyny zupełnie gdzie indziej.
Podaj zawartość plików:
addons/amxmodx/configs/modules.ini
addons/amxmodx/configs/plugins.ini
oraz w consoli serwera wpisz amx_plugins i podaj tutaj to co Ci wypluje, tylko wsio od początku a nie tyle co zobaczysz (przewiń w górę).
Błagam nie pytajcie mnie po co, jak to będzie przyczyna to wszystko wyjaśnię.