Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

index gracza w zmiennej


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 pdr

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:57
Offline

Napisano 09.05.2010 22:56

Witam ponownie, mam problem z dodaniem zmiennej do stringu.
Mam coś takiego

public tester(id)
{
 new slowo[500]="index gracza to "
 new dodatek[100] = " prawdopodobnie "
 add(slowo,sizeof(slowo),dodatek,sizeof(dodatek))
 add(slowo,sizeof(slowo),id,sizeof(id))
 client_print(0, print_chat, "[] %s",slowo)
}

No i nie mogę tego skompilować, czemu?
  • +
  • -
  • 0

#2 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 09.05.2010 23:44

Błąd typu danych, zobacz.format i formatex
  • +
  • -
  • 0

#3 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 10.05.2010 06:32

poza tym problem w użyciu funkcji add
nie możesz tam wrzucić id skoro to liczba a nie string.
  • +
  • -
  • 0

#4 pdr

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:57
Offline

Napisano 10.05.2010 09:36

Nie mogę użyć format, ponieważ moim celem nie jest wstawienie do stringu jakiejś liczby, tylko dodanie jej na końcu stringu.

Jest mi potrzebne takie rozwiązanie ponieważ chcę rozbudowywać jakiś string w pętli,
i nie wiem z góry ile razy do stringu będę musiał dodać jakąś liczbę (tutaj index)
  • +
  • -
  • 0

#5 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 10.05.2010 09:52


new sID[4];
num_to_str(id, sID, 3);
add( slowo, sizeof(slowo), sID,sizeof(sID));

  • +
  • -
  • 0

#6 pdr

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:57
Offline

Napisano 10.05.2010 20:06

Działa idealnie, właśnie o to chodziło, thx :)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych