Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Tabelka Serwerów Online - Nowy Wygląd - Status serwerówtabelka serwerów na forum


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dj ^^ d(-.-)b

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 115
Zaawansowany

  • Postów:233
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marek
  • Lokalizacja:Niemcy / Hanower
Offline

Napisano 08.05.2010 14:06

*
Popularny

Witam chciałbym wam udostępnić nowy status serwerów


1. Status wyświetla

- Nazwe Serwera
- Hosting
- IP
- Ilość slot np 17/20 [17 graczy na serwerze na 20 slotów]
- Aktualną mapę graną na serwerze
- Aktualny czas mapy na serwerze
- Połączenie z serwerem

Dodatkowo dodany status Ventrilo


2. Podgląd statusu Screenshot

Dołączona grafika

3. Instalacja:

Folder stat wrzucamy na Hosting nasz i juz bedzie działać

4. Edycja statusu na swoje serwery

Główny plik do edycji jest to stat/config.php - tutaj zmieniamy wszystkie dane naszego serwera

kolejny znajduje się w stat/skin/default.html - tutaj znajduje się cała tabelka związana ze statusem i tutaj edytujemy też serwer VT

Reszta plików to pliki konfiguracyjne związane z pobranie timeleftu, mapy itp.




Jezeli zly dzial proszę o przeniesienie.

Załączone pliki

  • Załączony plik  stat.rar   32,14 KB  1632 Ilość pobrań

Użytkownik Abes Mapper edytował ten post 08.05.2010 17:38

Counter-Strike 1.6 - 193.33.176.19:27015 - Dołączona grafika
TeamSpeak 3 - 188.116.54.172:9987 - Dołączona grafika
Ventrilo 2.1.4 - 188.116.54.172:3784 - Dołączona grafika

#2 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 08.05.2010 14:20

takie sobie i troszkę stare

#3 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 08.05.2010 14:23

1. Dodaj do załącznika
2. Usuń z pliku config serwery które tam widnieją
  • +
  • -
  • 0

#4 Dj ^^ d(-.-)b

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 115
Zaawansowany

  • Postów:233
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marek
  • Lokalizacja:Niemcy / Hanower
Offline

Napisano 08.05.2010 14:24

już edytowane jak sobie panowie życzyli ;)

Użytkownik Dj ^^ d(-.-)b edytował ten post 08.05.2010 14:29

Counter-Strike 1.6 - 193.33.176.19:27015 - Dołączona grafika
TeamSpeak 3 - 188.116.54.172:9987 - Dołączona grafika
Ventrilo 2.1.4 - 188.116.54.172:3784 - Dołączona grafika

#5 hardbot

    Banned

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3049
Offline

Napisano 08.05.2010 14:25

+ do tego za ten link wymiana.xaa.pl powinien być warn z tego względu że zareklamowane są tam serwer z tej jegoż sieci!

#6 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 08.05.2010 14:46

Dodaj działającego screena jak to wygląda
I zapomniałeś o skasowaniu adresów do stron hostingowych
A tak to ok

Użytkownik Abes Mapper edytował ten post 08.05.2010 14:50

  • +
  • -
  • 0

#7 Dj ^^ d(-.-)b

    Banned

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 115
Zaawansowany

  • Postów:233
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marek
  • Lokalizacja:Niemcy / Hanower
Offline

Napisano 08.05.2010 14:50

Dodaj działającego screena jak to wygląda



No jak ma wyglądać jak usunięte zostało ip / nazwa serwera to wogóle. teraz nic nie czyta i nic nie ma trzeba uzupełnić dane i wtedy będzie działać i będzie widać tabele cała z przykładem
Counter-Strike 1.6 - 193.33.176.19:27015 - Dołączona grafika
TeamSpeak 3 - 188.116.54.172:9987 - Dołączona grafika
Ventrilo 2.1.4 - 188.116.54.172:3784 - Dołączona grafika

#8 Abes Mapper

    Repulsion Gel

  • Przyjaciel

Reputacja: 1996
Godlike

  • Postów:7356
  • Steam:steam
  • Imię:Sebastian
  • Lokalizacja:Sulejówek
Offline

Napisano 08.05.2010 15:12

Przecież dałeś przykład do strony.
Wystarczy zrobić screena, zamazać nazwy serwerów i ewentualnie hosty
  • +
  • -
  • 0

#9 MASS

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:326
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 14.05.2010 18:30

Szukałem czegoś takiego, super sprawa :)

Właśnie skończyłem się z tym bawić troszkę to przerobiłem według własnego uznania i taki jest tego efekt: [warn=Pavulon]zatrzymaj dla siebie tą reklamę[/warn]

#10 sejku

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Lublin
Offline

Napisano 31.05.2010 11:07

sorki ale ja nie wiem jak tą wmontować w stronę główną proszę o wyjaśnienie podpowiedz ;)
  • +
  • -
  • 0

#11 Rygiel12

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:166
  • GG:
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 31.05.2010 11:28

może być , tylko jak wbije to na moje forum , to bd dzialac czy w oddzielnej zakladce to jest tzn podstronie.?

#12 MASS

    Wszechpomocny

  • Zbanowany

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:326
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Piotr
  • Lokalizacja:Świdnica
Offline

Napisano 02.06.2010 15:50

Można użyć tego:

<iframe frameborder="0" style="border-size: 0px;" src="tutaj adres" width="100%" height="100%">Twoja przeglądarka nie obsługuje ramek!</iframe>


#13 Klycior

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:370
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 13.07.2010 18:28

Jak by ktoś chciał to dodałem do swojego statusu łączną ilość graczy, jeżeli ktoś chce u siebie coś takiego to niżej daję opis.

Screen:
Dołączona grafika


Opis:
Dodaję do statusu łączną ilość graczy.
Uwaga ! Nie liczy slotów z serwera głosowego.

Instalacja:

W pliku index.php przed:

foreach ($server as $skey =>$sval)

dodaj. Np.:
$totalPlayers = 0;
$maxPlayers = 0;

W pętli po linijce np. tej:

$sval['online_percent'] = floor(100*@$pqinfo['totalplayers']/@$pqinfo['maxplayers']);

dodaj:

$totalPlayers += $pqinfo['totalplayers'];
$maxPlayers += $pqinfo['maxplayers'];
$wolnych = ($maxPlayers - $totalPlayers);

Przed:

$tpl->assign($main);
$tpl->parse("MAIN");
$tpl->out("MAIN");

Dodaj:

$tpl->assign( 'graczy', $totalPlayers );
$tpl->assign( 'wolnych', $wolnych );




Otwórz plik skin/default.html i dodaj po <!-- END: STATUS -->

</table>
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="players" align="center" width="100%">
<tr style="padding-top:1px;">
<td id="break" height="40px" align="center"><font size=3>Na naszych serwerach ł±cznie obecnie gra <b>{graczy}</b> graczy, co daje <b>{wolnych}</b> wolnych miejsc.</font></td>

</tr>

</body>
</html>
<!-- END: MAIN -->

Użytkownik Klycior edytował ten post 20.07.2010 18:37

  • +
  • -
  • 2

#14 Batonik

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:372
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 12.08.2010 18:29

Jak zmienić by odświeżało co więcej sekund?

Użytkownik Batonik edytował ten post 12.08.2010 18:42

  • +
  • -
  • 0

#15 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 12.08.2010 20:13

W edycje hlss2 się nie bawiłem, aczkolwiek na oko:
config.php
$main['cache_outdate'] = "10";

  • +
  • -
  • 1

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#16 Batonik

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:372
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Tarnobrzeg
Offline

Napisano 13.08.2010 10:40

Niby tak jest sam także to ustawiałem, ale ta komenda powoduje odczyt danych z serwera, czyli przykładowo ustawiłem na 60 to Timeleft mam 12.12 i za 60 sekund jest tak jak byc powinno 11.12, ale w tym czasie co ok. 5 sekund odświeża się cała strona.
  • +
  • -
  • 0

#17 Klycior

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:370
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 18.08.2010 22:45

Niby tak jest sam także to ustawiałem, ale ta komenda powoduje odczyt danych z serwera, czyli przykładowo ustawiłem na 60 to Timeleft mam 12.12 i za 60 sekund jest tak jak byc powinno 11.12, ale w tym czasie co ok. 5 sekund odświeża się cała strona.


To co Ci podał Portek to jest co ile mają być pobrane dane dotyczące serwera. Jeżeli chcesz zrobić aby Ci się szybciej odświeżało udaj się do skin/default.html i u góry masz: <meta http-equiv="refresh" content="380;"/>
380 to liczba w sekundach co ile ma być odświeżana strona.

Czyli jak ustawimy wszędzie np że pobierać dane ze serwera ma co 5 sekund i odświeżać również co 5 sekund (nie polecam) to będziesz miał bardziej dokładny wynik.
  • +
  • -
  • 0

#18 djpatryk

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:289
  • Lokalizacja:Zgorzelec
Offline

Napisano 31.08.2010 19:44

Ehh, wgrywam to stats i nie działa. Żadnej zmiany w forum

#19 Klycior

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:370
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 01.09.2010 15:28

Ehh, wgrywam to stats i nie działa. Żadnej zmiany w forum


To napisz co zrobiłeś dokładnie. Z twojego postu wynika że tylko wgrałeś plik a nic nie edytowałeś. Pamiętaj że musisz jeszcze dodać jakiś kod który będzie wyświetlał tą tabelkę w danym miejscu. Możesz użyć iframe bo to dość prosty sposób.

Najlepiej to będzie jak napiszesz co dokładnie zrobiłeś to Ci pomożemy.
  • +
  • -
  • 0

#20 Night90

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 57
Pomocny

  • Postów:254
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Blisko Lublina :>
Offline

Napisano 04.09.2010 12:37

Użyłem tego

<iframe frameborder="0" style="border-size: 0px;" src="tutaj adres" width="100%" height="100%">Twoja przeglądarka nie obsługuje ramek!</iframe>

I niestety mam tak że wyświetla całą tą stronę razem z czarnym tłem , gdy zacząłem się bawić z tymi 100% przy height i zmniejszyłem do 37% zostały mi tylko Serwery oraz kawałek czarnego tła a chciałbym aby było widać tylko samą tabelkę bez wczytywania tła
  • +
  • -
  • 0
b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png
b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png
b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png
b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png
b_350_20_323957_202743_F19A15_111111.png




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych