Ninja
mgr inż. Pavulon
02.09.2008
W odpowiedzi na temat: http://amxx.pl/viewtopic.php?t=3235
Plugin dzięki któremu możemy włączyć danej osobie lub teamowi opcje
dzięki której jak wyjmą nóż robią się niewidzialni.
KOMENDA:
amx_ninja [1=ON | 0=OFF | else]
else - wartość inna niż 1/0 lub brak wartości zmieni stan z ON na OFF lub przeciwnie
CVAR:
sv_ninja_allon 0 (czy wszyscy maja mieć standardowo Ninja ON)
sv_ninja_alpha 0 (widoczność gracza z nożem 0-255)
INSTALACJA:
standardowa: http://amxx.pl/viewtopic.php?t=20
MODUŁY WYMAGANE:
fakemeta
THX 4 Miczu za uwagi i czekam na kolejne
Plugin dzięki któremu możemy włączyć danej osobie lub teamowi opcje
dzięki której jak wyjmą nóż robią się niewidzialni.
KOMENDA:
amx_ninja
else - wartość inna niż 1/0 lub brak wartości zmieni stan z ON na OFF lub przeciwnie
CVAR:
sv_ninja_allon 0 (czy wszyscy maja mieć standardowo Ninja ON)
sv_ninja_alpha 0 (widoczność gracza z nożem 0-255)
INSTALACJA:
standardowa: http://amxx.pl/viewtopic.php?t=20
MODUŁY WYMAGANE:
fakemeta
THX 4 Miczu za uwagi i czekam na kolejne

Attached Files
Miczu
03.09.2008
public client_connect(id) { plninja[id]=0 }Dodaj zaleznosc od sv_ninja_allon - dzięki temu nie trzeba czekac na poczatek rundy, jesli cvar bedzie wlaczony jako domyslny ;-)
Lub (wlasnie na to wpadlem) pozbadz sie:
if (get_cvar_num("sv_ninja_allon")==1) for (new i=1; i<=get_maxplayers(); i++) { plninja[i]=1 }i po prostu zmien tutaj:
public event_curweapon (id) { if (plninja[id]==1 || get_cvar_num("sv_ninja_allon")==1)Poza tym
for (new i=1; i<=get_maxplayers() ; i++)jest dosc nie dokladny (na danym i nie musi byc gracz).
Jak zmienisz na:
new players[32],num get_players(players,num) for (new i=0; i<num ; i++) { new id=players[i]nie musisz sie martwic ze chcesz cos robic na nie istniejacym graczu

Co jeszcze by doprowadzic kod do absolutnej perfekcji...
ret="Ninja @ ALL"Z tego co sie orientuje (przynajmniej w c++ tak jest), to takie przypisywanie jest nie dozwolone (ale raczej to przetestowales i pewnie dziala w pawn'ie

Ja bym uzyl cos w stylu:
format ( ret, 41, "Ninja @ ALL" )
I ten cod jest bardzo niebezpieczny:
new plninja[32]tablicy sa przechowywane 32 zmienne od 0 do 31, gracze maja id od 1 do 32. czyli gdy serwer bedzie mial 32 osoby nastapi Crash... Zmien na [33].
I tu tak na przyszlosc

zer0.
03.09.2008
Jak sa niewidzialni to nie moga uzywac broni? zdemaskuja ich ;]
Kojarze taki serwer ze 1 z TT byl niewidzialny mial tylko noz.. 15 w CT z broniami i strzelali na slepo w TT .. I jak TT zostal zabity to zabojca wchodzil na miejsce terro itd. fajna zabawa
Kojarze taki serwer ze 1 z TT byl niewidzialny mial tylko noz.. 15 w CT z broniami i strzelali na slepo w TT .. I jak TT zostal zabity to zabojca wchodzil na miejsce terro itd. fajna zabawa

mgr inż. Pavulon
03.09.2008
Testowałem i działało, ale zmieniłem na format.ret="Ninja @ ALL"
Z tego co sie orientuje (przynajmniej w c++ tak jest), to takie przypisywanie jest nie dozwolone (ale raczej to przetestowales i pewnie dziala w pawn'ie)
Poza tym poprawiłem to o czym wspominałeś i parę innych drobnych rzeczy.
Mogą używać tylko noża, zmiana na jakąkolwiek inną broń czyni ich widzialnymi.Jak sa niewidzialni to nie moga uzywac broni?
Załącznik zaktualizowany w pierwszym poście.
Miczu
03.09.2008
Elegancki i zgrabny kod. Choc jestem lekko zmeczony, nie widze w nim nic co by mozna poprawic ;-)
michal2142
18.10.2008
mam mały problem z pluginem. Otóż nie aktywuje mi się. Tzn. pisze, że tryb się włączyć, lecz gry wybieram nóż nic się nie dzieje. Proszę o pomoc.
Próbowałem ustawiać komendy i nic.
Próbowałem ustawiać komendy i nic.
mgr inż. Pavulon
18.10.2008
Jakieś błędy w logach ?
A może chodzi ci o to że ustawiłeś sobie niewidzialność, wyjąłeś nóż i nadal widziałeś ręce ?
A może chodzi ci o to że ustawiłeś sobie niewidzialność, wyjąłeś nóż i nadal widziałeś ręce ?
michal2142
19.10.2008
tak. ale to nie tak, jak np. ze spadochronem. Sprawdzałem z drugi kompem w lanie i nie działał.
Abes Mapper
19.10.2008
A niewidzialny jest na 100% ? Bo lepiej by było gdyby widzialny był przynajmniej 5%
rolex
01.11.2008

i tak naprzyszlosc udostepniaj wystki pliki potrzebne do danego pluginu

rolex
01.11.2008

mgr inż. Pavulon
01.11.2008
taki wielki problem z fakemeta masz ? Usuń ; z modules.ini przed fakemata lub jeśli nie masz to