Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Pobranie nazwy serwera


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 nad3jf

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:68
  • GG:
  • Lokalizacja:xx.xxx.xxx:xxx
Offline

Napisano 07.05.2010 07:42

Jak można pobrać nazwę serwera z poziomu pluginu?
  • +
  • -
  • 0

#2 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 07.05.2010 07:51

Można tak:

new NazwaSerwera[32];
get_cvar_string("hostname", NazwaSerwera, 31);

lub tak :

new NazwaSerwera[32];
get_user_name(0, NazwaSerwera, 31);

  • +
  • -
  • 1

#3 camilost

    ^ BotQ - STER.owiec ^

  • Power User

Reputacja: 430
Wszechobecny

  • Postów:968
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Tychy
Offline

Napisano 07.05.2010 08:40

Może lepiej dłuższe :P

new NazwaSerwera[64];
get_cvar_string("hostname", NazwaSerwera, 63);

Różne nazwy serwery mają :) Jeśli ma mniej lub równe jak 32 to ok Twoje :)
Dodałem to, żeby wiedział :P
  • +
  • -
  • 1

#4 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 07.05.2010 08:54

on się zapytał jak pobrać dałem przykład , pytając o takie coś chyba ma jaką kolwiek wiedzę na temat tablic i ich rozmiaru oraz tego jak za duża tablica wpływa na optymalność (jeśli nie jest cała zapełniona tylko zajmuje miejsce).
A ty od razu musisz spamować, jak by poprosił o gotową funkcje to bym mu podał wszystko gotowe :F
  • +
  • -
  • 0

#5 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 07.05.2010 09:24

Jeszcze czy często będziesz nazwę. Jeśli często to możesz użyć get_pcvar_string oraz pierw pobrać wskaźnik za pomocą get_cvar_pointer
  • +
  • -
  • 1

#6 nad3jf

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 10
Początkujący

  • Postów:68
  • GG:
  • Lokalizacja:xx.xxx.xxx:xxx
Offline

Napisano 07.05.2010 09:54

Mam pojęcie o tablicach, a więc dostosuje wielkość. Jak zwykle szybka i trafna pomoc. +
  • +
  • -
  • 0

#7 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7179
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 07.05.2010 10:07

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Problem rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych