Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Zapis na SQL [Pobranie Steama]


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Raptiler

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:34
  • Lokalizacja:L-wo
Offline

Napisano 06.05.2010 11:57

A wiec tak jak w temacie , mam problem z pobraniem steam z sql.
Chodzi mi o to ze steam to jest zarowno ciag cyfr jak i liter dlatego tez nie uzyje SQL_FieldNameToNum(); ani SQL_FieldNumToName();
Zastanawiam sie nad zastosowaniem SQL_FreeHandle() ale nie wiem czy zadziala.
new sid_of[35];
new player_steam[32][35]
sid_of = SQL_FreeHandle(hQuery,"sid2");
while (SQL_MoreResults(hQuery)) 
{
			player_steam[id] = SQL_ReadResult(hQuery, sid_of);
		        SQL_NextRow(hQuery)
}
To oczywiscie sie nie skompiluje , chce przedstawic tylko sposob w jaki proboje to zrobic.
Jesli ma ktos jakis pomysl proszę o pomoc. Thx ;)
  • +
  • -
  • 0

#2 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 06.05.2010 12:24

Polecam ten sposób :

new player_steam[33][35]
while (SQL_MoreResults(hQuery))
{
SQL_ReadResult(hQuery,SQL_FieldNameToNum(hQuery,"sid2"), player_steam[id], 34);
SQL_NextRow(hQuery)
}

  • +
  • -
  • 1

#3 Raptiler

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:34
  • Lokalizacja:L-wo
Offline

Napisano 06.05.2010 12:33

Polecam ten sposób :


new player_steam[33][35]
while (SQL_MoreResults(hQuery))
{
SQL_ReadResult(hQuery,SQL_FieldNameToNum(hQuery,"sid2"), player_steam[id], 34);
SQL_NextRow(hQuery)
}

dzięki , przyda sie to nawet duzo wygodniejsze od poprzedniego sposobu.
reput++;
  • +
  • -
  • 0

#4 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7174
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 06.05.2010 12:39

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Problem rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych