Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Dla czego tak się dzieje


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 pdr

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:57
Offline

Napisano 03.05.2010 18:02

Po wywołaniu poniższego kodu

new adres[500] = "test.php?&users="
	 new ip[25]="11.11.11.111"

	 new user_search[32]
	 add(adres,sizeof(adres),ip,sizeof(ip))

	 user_search[1]=1

	 new odp[36]
     client_cmd(id,"echo [wartosc przed: %d]",user_search[1])
     formatex(odp,511, "GET /%s^n^n", adres);
     client_cmd(id,"echo [wartosc po: %d]",user_search[1])

Dostaje w konsoli info:

[wartosc przed: 1]
[wartosc po: 49]

czemu?
  • +
  • -
  • 0

#2 Seba

    Wszechobecny

  • Zbanowany

Reputacja: 198
Profesjonalista

  • Postów:424
  • Lokalizacja:Internet
Offline

Napisano 03.05.2010 18:24

Generalnie nie wkleiłeś całego kodu, bo to niemożliwe aby były inne wartości skoro nic nie zmieniasz z tą tablicą.

#3 pdr

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:57
Offline

Napisano 03.05.2010 21:33

Wkleiłem cały blok zawarty w funkcji którą wywołuję, i to co piszę jest możliwe, i z całą pewnością się tak dzieje, bo sprawdzałem to 10 razy.
Jak nie wierzysz to też sprawdź.

Działa tutaj jakiś wyciek pamięci, albo błąd kompilatora, ale nie jestem pewny, dla tego pytam.
  • +
  • -
  • 0

#4 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 03.05.2010 22:00

daj caly kod
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#5 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 03.05.2010 22:37

new odp[36]
formatex(odp,511, "GET /%s^n^n", adres);

podajesz zły rozmiar dla tablicy wyników... zmień na:
formatex(odp,35, "GET /%s^n^n", adres)

Ablo zmień odp[36] na odp[512]

Jeśli user_search w pamięci znajduje sie za odp to może nastąpić jego nadpisanie...

PS. 49 to w ascii znak '1' co by pasowało pod ip[25]="11.11.11.111"
  • +
  • -
  • 0

#6 pdr

    Pomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:57
Offline

Napisano 05.05.2010 22:12

Sprawdziłem, i chyba o to właśnie chodziło.
Dzięki za pomoc.
  • +
  • -
  • 0

#7 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7171
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 05.05.2010 22:48

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Problem rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych