Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Nic nowego, proserwer + diablo = sql nie działa


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Magnetix

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 02.05.2010 20:49

Witam ma problem z bazą sql na proserwer. Zakładam nową baze podpinam ją pod diablo dodaje ip serwera (bez portu) do Menadżer zdalnego połączenia MySQL (widać na screenie poniżej), następnie dodaje do sql.cfg dane do bazy:
// SQL configuration file
// File location: $moddir/addons/amxmodx/configs/sql.cfg

// *NOTE* Linux users may encounter problems if they specify "localhost" instead of "127.0.0.1"
// We recommend using your server IP address instead of its name

// *NOTE* amx_sql_type specifies the DEFAULT database type which admin.sma will use.

diablo_sql_host "planetadiablo.xaa.pl"
diablo_sql_user "planetad_mod"
diablo_sql_pass "+++++++"
diablo_sql_database "planetad_diablowow"
diablo_sql_table "diablo"
amx_sql_type	"mysql"

Potem dodaje cvary:
diablo_sql_host "planetadiablo.xaa.pl"
diablo_sql_user "planetad_mod"
diablo_sql_pass "*************"
diablo_sql_database "planetad_diablowow"
diablo_sql_table "diablo"
diablo_sql_save "0"
;0
;1
;2

diablo_classes "abcdefgh"
; a Mag
; b Paladyn
; c Mnich
; d Zabojca
; e Barbarzynca
; f Nekromanta
; g Ninja
; h Hunter

diablo_avg "1"
;0-off
;0> (1,2,3...) od jakiego lvl'a zlicza srednia (im mniejsza liczba tym bedzie ona gorsza)

diablo_xpbonus "10"
diablo_xpbonus2 "100"
diablo_durability "10"
SaveXP "1"
diablo_dir "addons/amxmodx/diablo/"
diablo_show_health "1"
diablo_knife "20"
diablo_knife_speed "1000"
diablo_arrow "120"
diablo_arrow_multi "2.0"
diablo_arrow_speed "1500"
diablo_klass_delay "2.5"
I baza nadal nie może się połączyć o czym świadczą dosyć długie logi:

[warn=Pavulon]400 linijek powtarzającego się kodu[/warn]

Na koniec dodam tylko że moduls msql jest odblokowany:
;;;
; To enable a module, remove the semi-colon (<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wink.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /> in front of its name.
; If it's not here, simply add it its name, one per line.
; You don't need to write the _amxx part or the file extension.
;;;

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; SQL Modules usually need to be enabled manually ;;
;; You can have any number on at a time.  Use      ;;
;;  amx_sql_type in sql.cfg to specify the default ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

mysql
sqlite

;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; Put third party modules below here.              ;;
;; You can just list their names, without the _amxx ;;
;;  or file extension.                              ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;



;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;; These modules will be auto-detected and loaded   ;;
;;  as needed.  You do not need to enable them here ;;
;;  unless you have problems.                       ;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

fun
engine
fakemeta
geoip
sockets
regex
nvault
cstrike
csx
hamsandwich
Kończąc mojego posta chciałbym dodać że ip serwera wygląda tak: 91.204.161.120 Port: 27094



Dołączona grafika
  • +
  • -
  • -1

#2 Owner123

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 144
Zaawansowany

  • Postów:331
  • Lokalizacja:Barty ;]
Offline

Napisano 02.05.2010 21:54

Aaa chowaj to hasło xD
BTW. Zmień hosting. Widocznie Proserwer nie obsługuje Diablomoda (sry ale nei umiem tego 'logicznie' wyjaśnić ;])
  • +
  • -
  • 0

#3 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 02.05.2010 22:41

A jesteś pewny że dobry host podałeś ? Bo mi wydaje się że nie.
  • +
  • -
  • 0

#4 Gość_deLL_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 03.05.2010 08:01

Aaa chowaj to hasło xD
BTW. Zmień hosting. Widocznie Proserwer nie obsługuje Diablomoda (sry ale nei umiem tego 'logicznie' wyjaśnić ;])


Obsługuje...

Pokaż errory z logów (diablo.log chyba) ;>

#5 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 03.05.2010 08:14

Aaa chowaj to hasło xD
BTW. Zmień hosting. Widocznie Proserwer nie obsługuje Diablomoda (sry ale nei umiem tego 'logicznie' wyjaśnić ;])

Obsługuje

A jesteś pewny że dobry host podałeś ? Bo mi wydaje się że nie.

Podawałem też adres strony + port i niestety też nie działało a ostatnio na tym samym hoście mi działało tylko tyle że ja tego nie robiłem tylko taki koleś który nie ma komputera bo mu się popsuł i nie może mi pomóc dlatego piszę tutaj.


Aaa chowaj to hasło xD
BTW. Zmień hosting. Widocznie Proserwer nie obsługuje Diablomoda (sry ale nei umiem tego 'logicznie' wyjaśnić ;])


Obsługuje...

Pokaż errory z logów (diablo.log chyba) ;>

Logi podałem ale Pavulon mi je skasował ;>
Proszę w załączniku je widać, dałem tam żeby znowu nie mieć ich usuniętych.

Załączone pliki


Użytkownik Magnetix edytował ten post 03.05.2010 08:16

  • +
  • -
  • 0

#6 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 03.05.2010 11:34

Pavulon ci je skasował bo nie stosujesz się do regulaminu, więc ciesz się że warn'a nie zebrałeś.

L 05/02/2010 - 19:42:15: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on 'planetadiablo.xaa.pl' (113)
L 05/02/2010 - 19:42:15: Could not connect to SQL database.

Wskazuje na błędny host. Nie może nawiązać połączenia z serwerem mysql więc nawet nie ma błędu że złe hasło czy brak dostępu.
  • +
  • -
  • 0

#7 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 03.05.2010 12:46

Pavulon ci je skasował bo nie stosujesz się do regulaminu, więc ciesz się że warn'a nie zebrałeś.

L 05/02/2010 - 19:42:15: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on 'planetadiablo.xaa.pl' (113)
L 05/02/2010 - 19:42:15: Could not connect to SQL database.

Wskazuje na błędny host. Nie może nawiązać połączenia z serwerem mysql więc nawet nie ma błędu że złe hasło czy brak dostępu.

No dobrze jeśli ja daje złego hosta (możliwe że tak jest) to prosiłbym o podanie prawidłowego hosta dla hostingu proserwer.
  • +
  • -
  • 0

#8 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 03.05.2010 12:47

twojastrona.xaa.pl


#9 Gość_deLL_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 03.05.2010 12:51

Spróbuj w diablo_sql_host wpisać:

91.121.97.29


#10 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 03.05.2010 13:00

Spróbuj w diablo_sql_host wpisać:

91.121.97.29


Po co, skoro ja mam Diablo na proserwer i mam tak jak napisałem wyżej i mi wszystko śmiga?

#11 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 03.05.2010 17:09

twojastrona.xaa.pl

Gdy wpisywałem tak to baza nie miała połączenia a Pavulon powiedział że podaje złego hosta więc ten raczej odpada.
  • +
  • -
  • 0

#12 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 03.05.2010 17:11

Dziwne, bo ja mam z proserwer i właśnie mam tak wpisane i wszystko śmiga. ;x

#13 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 03.05.2010 17:15

Dziwne, bo ja mam z proserwer i właśnie mam tak wpisane i wszystko śmiga. ;x

Ale widzisz to:

L 05/02/2010 - 19:42:15: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on 'planetadiablo.xaa.pl' (113)
Could not connect to SQL database.

? Rozumiesz to ?
Nie ma tam żadnego info że złe hasło, czy że użytkownik nie ma dostępu tylko konkretnie "nie można połączyć z serwerem SQL"
  • +
  • -
  • 0

#14 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 03.05.2010 18:09


Dziwne, bo ja mam z proserwer i właśnie mam tak wpisane i wszystko śmiga. ;x

Ale widzisz to:

L 05/02/2010 - 19:42:15: Error on Table query: Can't connect to MySQL server on 'planetadiablo.xaa.pl' (113)
Could not connect to SQL database.

? Rozumiesz to ?
Nie ma tam żadnego info że złe hasło, czy że użytkownik nie ma dostępu tylko konkretnie "nie można połączyć z serwerem SQL"

Pomorze ktoś? Bo jak na razie widzę tylko kłótnie na temat hosta -.- a żadnego rozwiązania.
  • +
  • -
  • 0

#15 Gość_deLL_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 03.05.2010 19:15

Nie można połączyć z bazą danych SQL... Sprawdź czy w ogóle baza danych istnieje.. Może zrobiłeś błąd w nazwie...

#16 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 04.05.2010 15:59

Nie można połączyć z bazą danych SQL... Sprawdź czy w ogóle baza danych istnieje.. Może zrobiłeś błąd w nazwie...

Baza istnieje wczoraj po cięzkich staraniach doszedłem do momentu gdzie było połączenie z baza lecz klasa nie działała dlaczego?
  • +
  • -
  • 0

#17 Adrenaline

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:109
  • Lokalizacja:Fox ;-)
Offline

Napisano 04.05.2010 16:49

Nie opłaca się mieć bazy danych na proserwer gdyż po jakimś czasie skasują się lvle, i to po krótkim czasie bo nie wytrzyma natężenia jakie generuje ten serwer(mod), ps host to nazwastrony.xaa.pl , + dodajesz ip bądź % do menedżera zdalnego połączenia mysl , znajdziesz tą opcję w cpanelu :D

@Up
Takie uroki takiego typu baz danych :>

Użytkownik Xarias09 edytował ten post 04.05.2010 16:50

  • +
  • -
  • 0

#18 Magnetix

    Wszechobecny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 26
Życzliwy

  • Postów:410
  • GG:
  • Lokalizacja:Piotrków Tryb
Offline

Napisano 04.05.2010 20:31

Nie opłaca się mieć bazy danych na proserwer gdyż po jakimś czasie skasują się lvle, i to po krótkim czasie bo nie wytrzyma natężenia jakie generuje ten serwer(mod), ps host to nazwastrony.xaa.pl , + dodajesz ip bądź % do menedżera zdalnego połączenia mysl , znajdziesz tą opcję w cpanelu :D

@Up
Takie uroki takiego typu baz danych :>

To zależy od pakietu jaki sobie wykupisz. Dziś baza się podpieła, strukturę zrobiłem ale /klasa nadal nie działa. W logach nic nie ma, log diablo się nie pokazał.
Co teraz?

Użytkownik Magnetix edytował ten post 05.05.2010 13:47

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych