Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Call of Duty - dodawanie expa


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tiger_pl

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:161
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 01.05.2010 06:38

Walcze z z dodanie komendy na dodanie expa.
W pliku sma znalzlem linijke z niby kodem na dodanie expa ale niestety nie dziala.
Co gorsza gdy plugin dziala z wlączonym kodem tej linijki (usuniete ukosniki )
	//register_concmd("cod_setlvl", "cmd_setlvl", ADMIN_KICK, "<name> <level>");
To nie pokazuje takiej informacji.
Dołączona grafika
Wobec tego w ogóle wylączylem te komende ( wszystko na wylączonem serwerze robilem ) ,wrzucilem oryginal plugin ,usunąlem pliki
CodMod.vault
CodMod.journal
No i wtedy do normalności powrocilo.Ale dalej walczylem by zrobic tę komende na dodawanie expa i pokusilem sie o pobranie gotowca od
[Dodatek][5.8d/5.9l] Komenda na dodawanie doświadczenia. - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
Dodalem jak nalezy to wyskoczyl błąd w tej lini;


............. 
.................console_print(id, "%s dostal %i expa",szName, iExp); 
 Give_Xp(iTarget,iExp) <-----------------BŁĄD
 } 
 return PLUGIN_HANDLED 
}
Usunąlem linijkę i błąd został usuniety .
Na serwerze uzylem komendy i pokazalo w consoli ,że "użyto" w/w komendy ale ........... hmm w rzeczywistosci exp pozostal ten sam .
Nie znam się na tworzeniu nowych kodów jedynie mam troszke pojecia na ...dodaniu gotowego kodu.
Funkcja ta w obecnych czasach będzie zapewne potrzebna właścicielom serwerow gdzie ten mod będzie .... wiadomo z jakiego względu... ;)
Czy pomogl by mi ktos jak to zrobić...

Użytkownik Tiger_pl edytował ten post 01.05.2010 06:41


#2 Kusek

    z Wikipedii

  • Power User

Reputacja: 445
Wszechobecny

  • Postów:1655
  • Imię:Krystian
  • Lokalizacja:Nowa Dęba
Offline

Napisano 01.05.2010 11:51

a czy exp ma taką samą nazwę jak na diablo??, może trzeba dodać jakiś new? lub define?




@Edit
zrób tak
tą linijkę
register_concmd("cod_setlvl", "cmd_setlvl", ADMIN_KICK, "<name> <level>");


zmieniasz na
register_concmd("cod_setlvl", "cmd_setlvl", ADMIN_IMMUNITY, "Uzycie cod_setlvl <nick> <level>");



potem szukasz
public cmd_setlvl(id, level, cid)


wyskoczy Ci takie coś

/*public cmd_setlvl(id, level, cid)
{
if(!cmd_access(id,level,cid,3))
return PLUGIN_HANDLED;
new arg1[33];
new arg2[6];
read_argv(1, arg1, 32);
read_argv(2, arg2, 5);
new player = cmd_target(id, arg1);
new value = str_to_num(arg2)-1;

doswiadczenie_gracza[player] = doswiadczenie_poziomu[value];
poziom_gracza[player] = 0;
SprawdzPoziom(player);
return PLUGIN_HANDLED;
}*/



zmień to na

public cmd_setlvl(id, level, cid)
{
if(!cmd_access(id,level,cid,3))
return PLUGIN_HANDLED;
new arg1[33];
new arg2[6];
read_argv(1, arg1, 32);
read_argv(2, arg2, 5);
new player = cmd_target(id, arg1);
new value = str_to_num(arg2)-1;

doswiadczenie_gracza[player] = doswiadczenie_poziomu[value];
poziom_gracza[player] = 0;
SprawdzPoziom(player);
return PLUGIN_HANDLED;
}



sprawdź czy działa nie próbowałem ^^

Użytkownik Frajer edytował ten post 01.05.2010 12:10

  • +
  • -
  • 1

#3 Tiger_pl

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:161
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 03.05.2010 08:53

Dziala teraz ta komenda ale ....
...graczowi mogę dodac lvl ale sobie nie.
Tzn jest dzwiek ze dodalem lvl sobie ale w rzeczywistosci jest taki jak mam
Graczowi spokojnie dodaje lvle izmienia mu w widocznym okienku.
z consoli :

] cod_setlvl "Tiger_pl" 10 
Klient "Tiger_pl" ma immunitet


#4 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 03.05.2010 13:32

zmień:
new player = cmd_target(id, arg1);
na:
new player = cmd_target(id, arg1, 2); //lub 3 w przypadku gdy chcesz omijać graczy z immunitetem

  • +
  • -
  • 1

#5 Tiger_pl

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:161
  • GG:
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 05.05.2010 10:36

Dzięki za pomoc .
Działa wszystko jak należy .
Można zamknąć.

#6 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7177
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 05.05.2010 11:17

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Problem rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych