Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

brak 2 strony


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mesh

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:268
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Lukow
Offline

Napisano 29.04.2010 17:55

zastosowalem sie do polecen Pawexa
przy okazji naszla mnie inspiracja i dodalem nowa klase oczywiscie na menu 2 strony nie wyswieetla mi "dalej" drugiej strony ;/

oto wycinek .sma proszę o pomoc
public select_class(id,lx[])
{
                 if(is_user_bot(id)) return
                 new flags[13]
                 get_cvar_string("diablo_classes",flags,13)
                 new text[512]
             new keys
if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />
{
  keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)|(1<<8)
}
else 
{
  keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)        
}
        asked_klass[id]=0
        
        format(text, 511,"\yWybierz Klase - ^n")
        
        for(new i=0;i<9;i++)
        {
                format(text, 511,"%s%s%d. %s  Level :%d ^n",text,(keys)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
        }
        
        show_menu(id, keys, text) 
}

public select_class_menu(id, key)
{ 
                  new lx[13]
	player_b_froglegs[id]=0
	g_haskit[id] = 0
	switch(key) 
	{ 
		case 0: 
		{	
			player_class[id] = Mag			
		}
		case 1: 
		{	
			player_class[id] = Mnich
		}
		case 2: 
		{	
			player_class[id] =  Paladyn
		}
		case 3: 
		{	
			player_class[id] = Zabojca
		}
		case 4: 
		{			
			player_class[id] = Warden
			g_haskit[id] = 1
		}
		case 5: 
		{	
			player_class[id] = Barbarzynca			
		}
		case 6: 
		{	
			player_class[id] = Ninja
		}
		case 7: 
		{	
			player_class[id] = Hunter
			g_GrenadeTrap[id] = 1
		}
                                    case 8:
                                    {
                                                   player_class[id] = Wampir
                                    }
                                    case 9:
                                   {
	ShowKlasy(id,lx)
                                     }
	}
		
	LoadXP(id, player_class[id])
	CurWeapon(id)
	
	give_knife(id)
	
	return PLUGIN_HANDLED

}

public ShowKlasy(id,lx[]) {
new text2[512]
asked_klass[id]=0
format(text2, 511,"\yWybierz klase - ^n\w1. Human   Level :%i^n2. Orc   Level :%i^n3. Karmazyn   Level :%i^n^n0.Wstecz^n",player_class_lvl[id][9],player_class_lvl[id][10],player_class_lvl[id][11])
show_menu(id, KeysKlasy,text2, -1, "Klasy")


}
public PressedKlasy(id, key) {
/* Menu:
* Wybierz klase:
* 1:Human
* 2:Orc
* 3:Karmazyn
* 0:Wstecz
*/
new lx[13]
g_haskit[id] = 0
switch (key) {
        case 0: { // 1
                player_class[id] = Human
        
                
        }
        case 1: { // 2
                player_class[id] = Orc
                
        }
        case 2: { // 3
                player_class[id] = Karmazyn
        }
        case 9: { // 0
                select_class(id,lx)
        }
}
LoadXP(id, player_class[id])
CurWeapon(id)
give_knife(id)

return PLUGIN_HANDLED
}

Użytkownik Mesh edytował ten post 29.04.2010 17:55


#2 KariiO

    Super Hero

  • Power User

Reputacja: 395
Wszechpomocny

  • Postów:1133
  • GG:
  • Imię:Korneliusz
  • Lokalizacja:Cieszyn
Offline

Napisano 30.04.2010 13:27

zastosowalem sie do polecen Pawexa
przy okazji naszla mnie inspiracja i dodalem nowa klase oczywiscie na menu 2 strony nie wyswieetla mi "dalej" drugiej strony ;/

oto wycinek .sma proszę o pomoc

public select_class(id,lx[])
{
                 if(is_user_bot(id)) return
                 new flags[13]
                 get_cvar_string("diablo_classes",flags,13)
                 new text[512]
             new keys
if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />
{
  keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)|(1<<8)
}
else 
{
  keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)        
}
        asked_klass[id]=0
        
        format(text, 511,"\yWybierz Klase - ^n")
        
        for(new i=0;i<9;i++)
        {
                format(text, 511,"%s%s%d. %s  Level :%d ^n",text,(keys)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
        }
        
        show_menu(id, keys, text) 
}

public select_class_menu(id, key)
{ 
                  new lx[13]
	player_b_froglegs[id]=0
	g_haskit[id] = 0
	switch(key) 
	{ 
		case 0: 
		{	
			player_class[id] = Mag			
		}
		case 1: 
		{	
			player_class[id] = Mnich
		}
		case 2: 
		{	
			player_class[id] =  Paladyn
		}
		case 3: 
		{	
			player_class[id] = Zabojca
		}
		case 4: 
		{			
			player_class[id] = Warden
			g_haskit[id] = 1
		}
		case 5: 
		{	
			player_class[id] = Barbarzynca			
		}
		case 6: 
		{	
			player_class[id] = Ninja
		}
		case 7: 
		{	
			player_class[id] = Hunter
			g_GrenadeTrap[id] = 1
		}
                                    case 8:
                                    {
                                                   player_class[id] = Wampir
                                    }
                                    case 9:
                                   {
	ShowKlasy(id,lx)
                                     }
	}
		
	LoadXP(id, player_class[id])
	CurWeapon(id)
	
	give_knife(id)
	
	return PLUGIN_HANDLED

}

public ShowKlasy(id,lx[]) {
new text2[512]
asked_klass[id]=0
format(text2, 511,"\yWybierz klase - ^n\w1. Human   Level :%i^n2. Orc   Level :%i^n3. Karmazyn   Level :%i^n^n0.Wstecz^n",player_class_lvl[id][9],player_class_lvl[id][10],player_class_lvl[id][11])
show_menu(id, KeysKlasy,text2, -1, "Klasy")


}
public PressedKlasy(id, key) {
/* Menu:
* Wybierz klase:
* 1:Human
* 2:Orc
* 3:Karmazyn
* 0:Wstecz
*/
new lx[13]
g_haskit[id] = 0
switch (key) {
        case 0: { // 1
                player_class[id] = Human
        
                
        }
        case 1: { // 2
                player_class[id] = Orc
                
        }
        case 2: { // 3
                player_class[id] = Karmazyn
        }
        case 9: { // 0
                select_class(id,lx)
        }
}
LoadXP(id, player_class[id])
CurWeapon(id)
give_knife(id)

return PLUGIN_HANDLED
}

W starym menu masz 0.Dalej tak ?a 0. to jest jakby exit :P trzeba przerobić ^^
  • +
  • -
  • 0

#3 Mesh

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 36
Życzliwy

  • Postów:268
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Lukow
Offline

Napisano 30.04.2010 15:24

no wlasnie tak zaradzil mi Pawex na jego a raczej na TomIego wlasnie na 0 jest dalej ;/ to jak mam przerobic ? wampira do nowego menu a na case 8 dalej?
tak mialem wczesniej ale chcialem zrobic premium no i teraz lipa ;<




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych