Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z komendami AMX


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 SaleenRXT

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:8
Offline

Napisano 30.08.2008 05:49

Witam mam pewniem problem ponieważ gdy zainstalowalem Zombie Moda plague [35] to gdy np. chce wpisac jakas komende np.

zp_delay 10 // Czas (w sekundach) po jakim zostanie wybrany 1 zombie

wpisuje zp_delay 5 = to pisze mi Unknown Command.

a Zombie mod i amxmodmenu dziala normalnie tylko komendy do wpisania w konsoli nie dzialaja.Co jest grane ?
  • +
  • -
  • 0

#2 gorekksc

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 6
Nowy

  • Postów:109
Offline

Napisano 30.08.2008 08:08

Moze nie masz wszystkich flag admina...
Pokaz users.ini
  • +
  • -
  • 0

#3 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 30.08.2008 08:48

SaleenRXT, wpisz to do amxx.cfg ( chyba to jest CVAR a nie komenda do konsoli ).

#4 SaleenRXT

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:8
Offline

Napisano 30.08.2008 14:56

moj users.ini wyglada tak

"Saleen" "" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"

a pozatym nawet sv_gravity 200 jak wpisuje to nie dziala nie pisze w konsoli Unknown Command tylko nic sie nie dzieje.Co jest ?
  • +
  • -
  • 0

#5 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 30.08.2008 16:03

SaleenRXT, zrób tak


"Saleen" "haslo" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"
  • +
  • -
  • 0

#6 SaleenRXT

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:8
Offline

Napisano 30.08.2008 16:45

ok zrobilem a teraz gdy jeszcze raz wgralem Zombie Mod plague to gdy wchodze na swoj server nic sie nie dzieje z Zombie Modem poprostu gra sie rozgrywa normalnie a gdy wpisuje np komende amx_zmod_enabled albo amx_zmod 1 to nic sie nie dzieje bo pisze Unknown Command co jest ?
  • +
  • -
  • 0

#7 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 30.08.2008 16:47

ok zrobilem a teraz gdy jeszcze raz wgralem Zombie Mod plague to gdy wchodze na swoj server nic sie nie dzieje z Zombie Modem poprostu gra sie rozgrywa normalnie a gdy wpisuje np komende amx_zmod_enabled albo amx_zmod 1 to nic sie nie dzieje bo pisze Unknown Command co jest ?

Zobacz logi ( http://amxx.pl/viewtopic.php?t=2106 ).

#8 SaleenRXT

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:8
Offline

Napisano 30.08.2008 23:26

ok zobaczylem logi tylko ze nie moge znależć odpowiedniego logu dlaczego to nie dziala a pozatym dlaczego mi nie dziala sv_gravity poprostu jak wpisze to nic w konsoli nie wyswietla a gravity sie nie zmienia co jest grane ?
  • +
  • -
  • 0

#9 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 30.08.2008 23:32

ok zobaczylem logi tylko ze nie moge znależć odpowiedniego logu dlaczego to nie dziala a pozatym dlaczego mi nie dziala sv_gravity poprostu jak wpisze to nic w konsoli nie wyswietla a gravity sie nie zmienia co jest grane ?

A masz wszystkie flagi? Grawitacje zmień w serwer.cfg pod komendą sv_gravity 800 ( standard ).

#10 SaleenRXT

    Nowy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:8
Offline

Napisano 31.08.2008 00:42

ok odnalazlem w server.cfg linijke sv_gravity 800 pod ta linijka napisalem sv_gravity 200

i na servie nie moge zmienic z 200 na 800 czy poprostu zamiast 800 nic nie dodawac i wpisac zamiast tego 200 a wszystkie flagi admina mam ?
  • +
  • -
  • 0

#11 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 31.08.2008 03:52

a jak zmieniales w grze?

spróbuj rcon sv_gravity "200"
amx_cvar sv_gravity "200"
  • +
  • -
  • 0

#12 Saper

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 220
Profesjonalista

  • Postów:1315
  • GG:
  • Imię:Juzio ;d
  • Lokalizacja:Bialystok
Offline

Napisano 31.08.2008 09:46

Jak chcesz zmienic z poziomu admina jakas komende to robisz to za [pomoca cvarow.
Przed kazda komenda musisz dodac
amx_cvar
i wtedy komenda czyli np
amx_cvar sv_timeleft 20

P:ozdro
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych