Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

[HLTV] Skrypty do kompresji i wyświetlania dem


  • Nie możesz napisać tematu
  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#21 esquel

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:1
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 02.09.2010 10:24

Mam problem tego typu, że gdy pragnę ściągnąć określone demo poprzez index.php?download=id to ściąga się jego nazwa.zip warzące u mnie 127bajtów, a nie zawartość dema. Wszystkie ścieżki 3 razy sprawdzałem, dema da się ściągnąć wpisując jego rzeczywisty adres.
Logi oczywiście są czyste, proszę spojrzeć klik

06 wrzesień 2010 - 13:21:
Naprawdę nikt nie ma pojęcia?

Użytkownik esquel edytował ten post 02.09.2010 10:24

  • +
  • -
  • 0

#22 Narkon

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 24.10.2010 15:35

Witam!
Otóż od kilku h próbuje wykonać to zapytanie do crontaba:
*/30 * * * * cd root/perl && perl dema.pl -1 > /dev/null

Po próbie wywala błąd że plik/katalog nie istnieje czy wiecie w czym może być problem ?


Pozdrawiam serdecznie!
  • +
  • -
  • 0
www.NaFroncie.pl (UltraServers.pl) - Twoja sieć serwerów!

#23 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 24.10.2010 15:42

Pewnie:

plik/katalog nie istnieje

cd root/perl
to nie to samo co
cd /root/perl

Dodatkowo możliwy brak uprawnień do odczytu.
  • +
  • -
  • 0

#24 Narkon

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:7
  • Lokalizacja:Katowice
Offline

Napisano 24.10.2010 16:16

Niestety nadal to samo :
Dołączona grafika

Co możesz mi poradzić?
  • +
  • -
  • 0
www.NaFroncie.pl (UltraServers.pl) - Twoja sieć serwerów!

#25 mcrae

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
Offline

Napisano 05.11.2010 21:28

error #03 :: Zle ID => 0


Wie może ktoś w czym problem ?
  • +
  • -
  • 0

#26 Dodasek

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:2
  • Imię:Dodek
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 16.12.2010 18:43

Mam ten sam problem co kolega :

error #03 :: Zle ID => 0


czy mogę prosić o pomoc, PLISS !!!
  • +
  • -
  • 0

#27 Portek

    Kończymy zabawę, permanentna emerytura!

  • Przyjaciel

Reputacja: 976
Master

  • Postów:3007
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Michał
  • Lokalizacja:Częstochowa
Offline

Napisano 16.12.2010 18:56

To może pokażecie co w konsoli się wykonuje? Bo brakuje tam jednego (i jedynego) parametru ID!

perl dema.pl -1


  • +
  • -
  • 0

Dołączona grafika
IP: ts3.cserwerek.pl


#28 Dodasek

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:2
  • Imię:Dodek
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 17.12.2010 01:09

teraz jest tak

./dema.pl
error #03 :: Zle ID => 0

perl dema.pl -1
error #15 :: NIE MOZNA SKOPIOWAC PLIKU Nie ma takiego pliku ani katalogu at dema.pl line 268.

Dodano 17 grudzień 2010 - 01:09:
Diękuję Bardzo za Pomoc.
Problem rozwiazałem.

Użytkownik Dodasek edytował ten post 17.12.2010 01:09

  • +
  • -
  • 0

#29 wenus

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:47
Offline

Napisano 11.01.2011 17:13

error #03 :: Zle ID => 0

./dema.pl -1
FINISHED
Dodano: 0
Usunieto: 0

@up jak rowziązałes problem wypadło by sie podzielić ...

Proszę o pomoc

edit: Poradziłem sobie ( niewime jak poprostu zaczeło działać )

mam inny problem demka maja format np TP--1101102041-de_dust2a skrypt na www twierdzi ze demko jest z miesiąca to przez dopisek tp?

Użytkownik wenus edytował ten post 11.01.2011 22:54

  • +
  • -
  • 0

#30 t0x1c

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:1
  • Imię:Tomasz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 08.03.2011 19:10

Ja mam taki sam problem

[root@loft7231 dema]# perl dema.pl -1
error #15 :: NIE MOZNA SKOPIOWAC PLIKU No such file or directory at dema.pl line 268.


Jak naprawie? :(((((

Dodano 08 marzec 2011 - 19:21:
i to

[root@loft7231 dema]# perl dema.pl -1
FINISHED
Dodano: 0
Usunieto: 0
  • +
  • -
  • 0

#31 Piotrk020798

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -9
Mniej niż zer0.

  • Postów:30
  • Lokalizacja:Daleko...
Offline

Napisano 18.04.2012 14:12

error #10 :: NIE MOZNA ODCZYTAC LUB ZAPISAC KATALOGU TYMCZASOWEGO


teraz



error #15 :: NIE MOZNA SKOPIOWAC PLIKU Nie ma takiego pliku ani katalogu at ./dema.pl line 268.

Użytkownik Piotrk020798 edytował ten post 18.04.2012 14:36

  • +
  • -
  • 0

#32 Gość_21977_*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 18.05.2012 18:34

@up ja zmieniłem $compress z 1 na 0 i działa.

Ale mam inny problem, mianowicie bez względu na to, czy napiszę dema.pl -1, czy dema.pl -2, to zawsze dodaje do bazy danych SQL demko z server=1, wiecie może, dlaczego?
Żadnych błędów, logów, ale zawsze jest server=1:

Dołączona grafika

Chciałbym, aby dla serwera BF2, server w bazie danych był równy 2, ale pomimo flagi 2, $harg łapie się jako 1:

Dołączona grafika

edit. Poradziłem sobie: Dodałem zmienną do konfiguracji
#USTAWIENIA SERWEROW
my $servernum = 2; #unikalny numer serwera
i dalej przy zapytaniach SQL na sztywno dodałem zamiast $harg, $servernum i działa :)

edit2. Proponuję edytować stopkę w PHP, dając np. taką:
<div style="text-align: center; margin: auto; color: grey">Autor: <a href="http://amxx.pl/user/1736-mgr-inz-pavulon/">Pavulon</a></div><br/><br/><br/></body></html>
Nie dość, że prowadzi do aktualnego linku, to ładnie wygląda :guma:

Użytkownik benio101 edytował ten post 18.05.2012 19:29


#33 Piotrk020798

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: -9
Mniej niż zer0.

  • Postów:30
  • Lokalizacja:Daleko...
Offline

Napisano 23.07.2012 20:29

Prawie wszystko działa.
Mam tylko 1 problem. Nie mogę pobrać dema ze strony www, bo po pobraniu demo ma tylko kilka kb.
  • +
  • -
  • 0

#34 EagleI

    Zaawansowany

  • Zbanowany

Reputacja: -4
Mniej niż zer0.

  • Postów:82
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 08.10.2012 21:35

Da rade to z serwerem www. bez dfedyka / VPSa i z dostepem do Cronjobs
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#35 L0rdS^P0l4K

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 116
Zaawansowany

  • Postów:197
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Denis
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 27.12.2012 23:27

Witam,

Mam mały problem działaniem skryptu. Otóż skrypt pobiera z zew. FTP pakuje je i na lokalnym hoście wrzuca do odpowiedniego folderu...
Nie wrzuciłem dema.pl do CronJoba ale sam stosunkowo często wykonuje skrypt php który loguje mi się do SSH i wykonuje komendę odpalenia dema.pl...
Problem w tym że nagle dostałem odpowiedź taką "FINISHED Dodano: 0 Usunieto: 194" - po 5dniach... normalne by to było gdyby usunięto z jednego dnia chociaż ustawiłem na 7dni żywotność... ale usunęło mi wszystkie demka jakiekolwiek miałem tam spakowane. A nowych które są na zdalnym HTLV nie pobiera w ogóle i teraz cały czas mam komunikat "FINISHED Dodano: 0 Usunieto: 0".

Jeżeli to możliwe proszę o pomoc...

Edit:
Na VPS na którym działają skrypty perl nic się nie zmieniło... - data poprawna na obecną chwilę... Thu Dec 27 23:19:00 CET 2012

Użytkownik L0rdS^P0l4K edytował ten post 27.12.2012 23:29

  • +
  • -
  • 0

#36 moonster

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:21
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.01.2014 11:42

Wim że odgrzewam temat, ale mam problem ze skryptem.

Mam dvps i jako tako nie mam dostępu do konsoli, więc inaczej musiałem sobie poradzić.

Instalacja zakończyła się powodzeniem, ale by to zweryfikować musiałem dodać do skryptu instalacyjnego:

print "Content-type: text/plain\n\n";

Po dodaniu wpisu do crona zwrócił mi taki komunikat:

error #03 :: Zle ID => 0

Żeby sprawdzić dokładnie jaki jest błąd napisałem skrypcik bash wywołujący polecenie Perl:

#!/bin/bash

./dema.pl -1

Ten skrypt zwrócił mi taki błąd:

/home/hosting/ja/domena/cgi-bin/wywolaj.sh: line 3: ./dema.pl: Nie ma takiego pliku ani katalogu

Co ciekawe raz zostało pobrane demo i spakowane w folderze temp.

Proszę o pomoc.


  • +
  • -
  • 0

#37 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 12.01.2014 13:55

Podaj w swoim skrypcie bash wywołującym perla bezwzględną ścieżkę do pliku.Upewnij się też, że skrypt perl ma prawo wykonania (chmod u+x)


  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#38 moonster

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:21
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.01.2014 14:42

Przy ścieżce bezwzględnej taki sam komunikat jak powyżej, skrypt Perla ma prawa do wykonania.


  • +
  • -
  • 0

#39 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 12.01.2014 15:48

Dokładną ścieżkę podaj.


  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#40 moonster

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:21
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.01.2014 17:06

Przy pełnej ścieżce jest tak jak pisałem, natomiast przy ścieżce od domeny mam takie błędy:

./domwariatow.org.pl/cgi-bin/dema.pl: line 1: #!/usr/bin/perl: Nie ma takiego pliku ani katalogu
Warning: unknown mime-type for "Content-type: text/plain\n\n" -- using "application/octet-stream"
Error: no such file "Content-type: text/plain\n\n"
./domwariatow.org.pl/cgi-bin/dema.pl: line 5: use: nie znaleziono polecenia
./domwariatow.org.pl/cgi-bin/dema.pl: line 7: use: nie znaleziono polecenia
./domwariatow.org.pl/cgi-bin/dema.pl: line 8: use: nie znaleziono polecenia
./domwariatow.org.pl/cgi-bin/dema.pl: line 9: błąd składni przy nieoczekiwanym znaczniku `('
./domwariatow.org.pl/cgi-bin/dema.pl: line 9: `use Archive::Zip qw( :ERROR_CODES :CONSTANTS );'

Skrypt dema.pl wygląda tak:

#!/usr/bin/perl -w

print "Content-type: text/plain\n\n";

use lib "./lib";

use DBI;
use Date::Parse;
use Archive::Zip qw( :ERROR_CODES :CONSTANTS );
use Net::FTP;
use File::Copy;

my $COMP_LEVEL = 6; #poziom kompresji; 0-brak, 9-max
my $max_demo = 60*60*24*30; #ile sekund trzymac dema, standardowo 30dni (2592000)

#USTAWIENIA FOLDEROW
my $from = 0; #pliki pobierane z: 0 - FTP, 1 - lokalny
my $to = 1; #pliki wysyłane na: 0 - FTP, 1 - lokalny
my $compress = 1; #kompresja pobieranych plików: 0 - pliki juz sa skompresowane, 1 - kompresuj pliki
my $cext = ".dem"; #rozszerzenie plików;

#USTAWIENIA BAZY DANYCH
my $DB_host = ""; #adres
my $DB_port = "3306"; #port
my $DB_user = ""; #uzytkownik
my $DB_pass = ""; #haslo uzytkownika
my $DB_name = "moonster_dema"; #nazwa bazy
my $DB_table = "hlds_dema"; #nazwa tabeli
my $DB_type = "mysql";

#FTP ZRODLOWY (zdalny HLDS) [[jesli $from==0]
my $ftp_host_from = "adres serwera gry"; #adres serwera
my $ftp_user_from = "login"; #login
my $ftp_pass_from = "pass"; #haslo

#FTP DOCELOWY (zdalny WWW) [jesli $to==0]
my $ftp_host_to = ""; #nazwa serwera
my $ftp_user_to = ""; #login
my $ftp_pass_to = ""; #haslo

#FOLDER ZRODLOWY (zdalny HLDS) [jesli $from==0]
my @FTPdir_from = ("", "home/css/cstrike/dema/");

#FTP DOCELOWY (zdalny WWW) [jesli $to==0]
my @FTPdir_to = ("", "");

#FOLDER ZRODLOWY (lokalny HLDS) [jesli $from==1]
my @loc_dir_from = ("", "");

Z oczywistych względów usunąłem dane dostępowe.


  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych