Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Modele.amxx


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 EsVu

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 18.04.2010 08:58

Witam, mam problem, gdy wejdzie się na serwer to nie podmieniają się stare modele na nowe, tylko pozostają stare. Dopiero po 2-3 rundzie modele podmieniają się na nowe. Może ktoś wie o co w tym chodzi, jeżeli tak to proszę o odpowiedź, dobrzę nakarmię.

Modele.amxx:
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>
#include <cstrike>

public plugin_init() {
    register_plugin("AMX MODEL", "1.0", "Mochi")
    register_event("ResetHUD", "resetModel", "b")
    return PLUGIN_CONTINUE
}

public plugin_precache() {
    precache_model("models/player/wiezien/wiezien.mdl")
    precache_model("models/player/klawisz/klawisz.mdl")
    
    return PLUGIN_CONTINUE
}

public resetModel(id, level, cid) {
    new CsTeams:userTeam = cs_get_user_team(id)
    if (userTeam == CS_TEAM_T) {
        cs_set_user_model(id, "wiezien")
    }
    else if(userTeam == CS_TEAM_CT) {
        cs_set_user_model(id, "klawisz")
    }
    
    return PLUGIN_CONTINUE
}

  • +
  • -
  • 0

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 18.04.2010 09:58

Spróbuj tego:
#include <amxmodx>
#include <hamsandwich>
#include <cstrike>

public plugin_init()
{
register_plugin("JAIL MODEL", "1.0", "AMXX.PL")
RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "ham_spawn", 1)
}

public ham_spawn(id)
set_task(0.1, "changeModel", id)

public changeModel(id)
{
new CsTeams:userTeam = cs_get_user_team(id)

if (userTeam == CS_TEAM_T)
cs_set_user_model(id, "wiezien")
else if(userTeam == CS_TEAM_CT)
cs_set_user_model(id, "klawisz")
}

public plugin_precache()
{
precache_generic("models/player/wiezien/wiezien.mdl")
precache_generic("models/player/klawisz/klawisz.mdl")
}

  • +
  • -
  • 0

#3 EsVu

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 18.04.2010 10:37

Dzięki, działa :)

18 kwiecień 2010 - 11:26:
PS - nie ściąga modeli ;/
  • +
  • -
  • 0

#4 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 18.04.2010 11:28

hmmm... daj:
#include <amxmodx>
#include <hamsandwich>
#include <cstrike>

public plugin_init()
{
register_plugin("JAIL MODEL", "1.0", "AMXX.PL")
RegisterHam(Ham_Spawn, "player", "ham_spawn", 1)
}

public ham_spawn(id)
set_task(0.1, "changeModel", id)

public changeModel(id)
{
new CsTeams:userTeam = cs_get_user_team(id)

if (userTeam == CS_TEAM_T)
cs_set_user_model(id, "wiezien")
else if(userTeam == CS_TEAM_CT)
cs_set_user_model(id, "klawisz")
}

public plugin_precache()
{
precache_model("models/player/wiezien/wiezien.mdl")
precache_model("models/player/klawisz/klawisz.mdl")
}

  • +
  • -
  • 0

#5 EsVu

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 18.04.2010 11:37

Serwer się nie chcę odpalić.
  • +
  • -
  • 0

#6 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 18.04.2010 11:40

Pobieranie modeli (plugin_precache) dałem ci z tego pierwszego plugina który pobierał a nie zmieniał, reszta została z tego który jak sam pisałeś "działał".
Więc nie wiem skąd ci się naglę mogły pojawić crashe. Jedyna możliwość jest taka że nie ma tych modeli na serwerze.
  • +
  • -
  • 0

#7 EsVu

    Początkujący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:10
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 18.04.2010 11:53

Kurde, ale ze mnie matoł wrzuciłem modele, ale nie dopisałem do pliczków .mdl ;/, sorki, że ci zabrałem czas takimi bzdurami, poprostu tego nie zauważyłem.

Jeszcze raz sorki i dzięki za pomoc.
  • +
  • -
  • 0

#8 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7174
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 18.04.2010 12:31

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Problem rozwiązany

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych