Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem Diablo modError


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Loniu

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: -4
Mniej niż zer0.

  • Postów:81
  • Lokalizacja:wawa
Offline

Napisano 16.04.2010 10:38

Witam mam problem z Diabllo Modem dokładnie tzn: w ciagu dnia 2, 3 razy pada mi serwer do amxx. dodaje debug i to samo proszę logi.


[warn=Pavulon]Kod w postach(np. źródło pluginu) umieszczaj w odpowiednich tagach(code/php/spoiler itp) a powyżej 200 linijek tylko w załączniku.[/warn]


Bardzo proszę o Pomoc w rozwiązaniu tego problemu
  • +
  • -
  • -1

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 16.04.2010 10:43

TUTAJ
  • +
  • -
  • 0

#3 Loniu

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -4
Mniej niż zer0.

  • Postów:81
  • Lokalizacja:wawa
Offline

Napisano 16.04.2010 11:45

Ok 3 razy na dobe serwer mi sie wyl i nie wiem czego to może byc przyczyna :( proszę o Pomoc

- Wersja amxx'a 1.8.1

- werjsa diablo moda dbmod_5.9l

- zawartosc aktualnych logow (amxmodx/logs/xxx.log) TUTAJ

- plik diablo.log przy wersjach 5.8 i wyzej TUTAJ

- wlaczone moduly (modules.ini) TUTAJ


-z jakim elementem moda jest problem nie wiem
-czy kazdy na serwie ma ten problem tak bo pada serwer
-od kiedy jest ten problem od początku od kad wgrałem moda tak 4 mies
-czy wystepuje on w jakis szczegolnych momentach (np. ktos sie laczy, wybuchnie paka, zabije sie kogos z kuszy etc. nie mam pojecia

Użytkownik Loniu edytował ten post 16.04.2010 11:48

  • +
  • -
  • 0

#4 Morthi

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 24
Życzliwy

  • Postów:91
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Piła
Offline

Napisano 16.04.2010 12:19

jakie masz pluginy wgrane poza diablo?
  • +
  • -
  • 0

#5 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 16.04.2010 12:41

diablo modyfikowane ?
masz jakieś boty na serwerze lub coś podobnego ?
  • +
  • -
  • 0

#6 Loniu

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -4
Mniej niż zer0.

  • Postów:81
  • Lokalizacja:wawa
Offline

Napisano 16.04.2010 12:44

proszę zobaczyc tu, tam jpg pluginów TUTAJ

Użytkownik Loniu edytował ten post 16.04.2010 12:45

  • +
  • -
  • 0

#7 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 16.04.2010 12:47

pokaż wynik wpisania a konsoli amx_plugins jeżeli chcesz pokazać jakie masz pluginy (a nie jakiś screen na którym prawie nic nie widać)
  • +
  • -
  • 0

#8 Loniu

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -4
Mniej niż zer0.

  • Postów:81
  • Lokalizacja:wawa
Offline

Napisano 16.04.2010 12:48

;Diablomod
dbmod_5.9l.amxx debug
zakaz_zmiany_nicku.amxx
diablo_daj_wez.amxx
precache.amxx

;Mapy Vote
maphandler06.amxx

;Pomoc admina
admin_spec_esp.amxx
ultimate_ss.amxx
amx_ip.amxx
ban_neo.amxx
ultimate_ss.amxx
amx_banconfig.amxx

;Podstawa
public_rules.amxx
xredirect.amxx
straznik_ex_interp.amxx
simple_force_rate.amxx

;Dodatek
amx_exec.amxx

;Reklamy
ad_manager.amxx
  • +
  • -
  • 0

#9 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 16.04.2010 12:50

rozumiem że niewyraźnie piszę ?
Problem Diablo mod - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
Problem Diablo mod - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 0

#10 Loniu

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -4
Mniej niż zer0.

  • Postów:81
  • Lokalizacja:wawa
Offline

Napisano 16.04.2010 12:57

aaa wybacz nie wchodzilem w gre zaraz podam

16 kwiecień 2010 - 13:57:
o to chodzi? TUTAJ

Użytkownik Loniu edytował ten post 16.04.2010 12:58

  • +
  • -
  • 0

#11 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 16.04.2010 13:00

aaa wybacz nie wchodzilem w gre zaraz podam

16 kwiecień 2010 - 13:57:
o to chodzi? TUTAJ


dobra, nieważne...

możesz chociaż w końcu odpowiedzieć na te pytania ?

diablo modyfikowane ?
masz jakieś boty na serwerze lub coś podobnego ?


  • +
  • -
  • 0

#12 Loniu

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -4
Mniej niż zer0.

  • Postów:81
  • Lokalizacja:wawa
Offline

Napisano 16.04.2010 13:03

nie nie mam botow nie pamietam czy od Was sciagalem czy gdzie indziej ale nic z sma nie modifikowalem
  • +
  • -
  • 0

#13 Morthi

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 24
Życzliwy

  • Postów:91
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Piła
Offline

Napisano 16.04.2010 13:23

diablo_daj_wez.amxx zamula serwer bardzo
  • +
  • -
  • 0

#14 Loniu

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -4
Mniej niż zer0.

  • Postów:81
  • Lokalizacja:wawa
Offline

Napisano 16.04.2010 13:24

rozumiem ale mi sie wydaje ze to czego innego wina :(
  • +
  • -
  • 0

#15 ^^^Deed

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:90
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:LondYn
Offline

Napisano 17.04.2010 17:35

Zapewne zła wersja modułów.
Wejdź na server > otwórz console > wpisz
amx_metalist
jeśli nie działa to :
rcon_password i_tu_haslo_rcona
następnie
rcon metalist
lub
rcon amx_metalist
i tu wklej zawartość, np.

description      stat pend  file              vers      src   load  unlod
          [ 1] AMX Mod X        RUN   -    amxmodx_mm_i386.  v1.8.1.3  ini   Start ANY  
          [ 2] dproto           RUN   -    dproto_i386.so    v0.4.7    ini   Start Never
          [ 3] MySQL            RUN   -    mysql_amxx_i386.  v1.8.1.3  pl1   ANY   ANY  
          [ 4] SQLite           RUN   -    sqlite_amxx_i386  v1.8.1.3  pl1   ANY   ANY  
          [ 5] Fun              RUN   -    fun_amxx_i386.so  v1.8.1.3  pl1   ANY   ANY  
          [ 6] Engine           RUN   -    engine_amxx_i386  v1.8.1.3  pl1   ANY   ANY  
          [ 7] FakeMeta         RUN   -    fakemeta_amxx_i3  v1.8.1.3  pl1   ANY   ANY  
          [ 8] CStrike          RUN   -    cstrike_amxx_i38  v1.8.1.3  pl1   ANY   ANY  
          [ 9] CSX              RUN   -    csx_amxx_i386.so  v1.8.1.3  pl1   ANY   ANY  
          [10] Ham Sandwich     RUN   -    hamsandwich_amxx  v1.8.1.3  pl1   ANY   ANY  
         10 plugins, 10 running
Ja ten wycinek mam z HLSW ale powinno podobnie wyglądać.
  • +
  • -
  • 0
80.72.37.13:27060 - Diablo Mod jakiego nigdy nie widziałeś!

#16 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 17.04.2010 22:26

nie nie mam botow nie pamietam czy od Was sciagalem czy gdzie indziej ale nic z sma nie modifikowalem

skoro masz diablo_daj_wez to chyba modyfikowałeś?
Wiesz dając sprzeczne info raczej ciężko będzie zlokalizować przyczynę problemu
  • +
  • -
  • 0

#17 Loniu

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: -4
Mniej niż zer0.

  • Postów:81
  • Lokalizacja:wawa
Offline

Napisano 18.04.2010 06:59

wiem ze od tego pluginu daj wez jak sie wpisze amx_give nick i nie poda nr na przedmiotu to serwer down sie robi ale nie pada tylko jak restart to wyglada
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych