Dziś postanowiłem opisać w jaki sposób założyć bazę danych oraz jak skonfigurować cvary w amxx.cfg.
Czas zacząć.
Wchodzimy na stronę:
http://db4free.net
Z menu po lewej stronie wybieramy:

Naszym oczom ukaże się formularz rejestracji.
Uzupełniamy go tak jak na screenie, zapisujemy sobie na kartce, lub do pliku txt dane rejestracji, aby nie zapomnieć.

Wchodzimy na skrzynkę pocztową maila i klikamy link aktywacyjny z db4free.net. Naszym oczom ukażę się coś takiego:

W tym momencie zostaliśmy szczęśliwymi posiadaczami bazy danych zdolnej obsłużyć diablomoda!
Konfiguracja amxx.cfg
diablo_sql_host "db4free.net" diablo_sql_user "NASZ 'LOGIN' DO DB" diablo_sql_pass "HASŁO DO DB" diablo_sql_database "NAZWA DB" diablo_sql_table "diablomod" diablo_sql_save "2" // tutaj wybieramy jedną z poniższych opcji na co chcemy aby zapisywało exp graczy. // 0 - nick // 1 - ip // 2 - steam id
Przykład w oparciu dane które ja podałem:
diablo_sql_host "db4free.net" diablo_sql_user "diablo_nick" diablo_sql_pass "asdqwe" // tu pamiętać aby wpisać poprawne hasło diablo_sql_database "diablo_vert" diablo_sql_table "diablomod" diablo_sql_save "2" // tutaj wybieramy jedną z poniższych opcji na co chcemy aby zapisywało exp graczy. // 0 - nick // 1 - ip // 2 - steam id
Jeśli w przyszłości chciałbyś edytować exp postaci przez phpMyAdmin na stronie db4free.net loguj się tak jak na screen'ie jednak poprzez twoje dane: