Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Co Oznaczaja te Bledy


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tomi

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 09.04.2010 16:55

/home/groups/amxmodx/tmp3/phpWE8ZpQ.sma(1344) : warning 217: loose indentation
/home/groups/amxmodx/tmp3/phpWE8ZpQ.sma(1387) : warning 217: loose indentation
/home/groups/amxmodx/tmp3/phpWE8ZpQ.sma(1397) : warning 217: loose indentation
/home/groups/amxmodx/tmp3/phpWE8ZpQ.sma(7633) : warning 217: loose indentation

?????? Bo nie moge ich poprawic wogóle ;/ jak usuwam spacje , tabulatory to wiecej sie bledow robi

#2 SzukamProDM

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:264
  • Lokalizacja:Sie Biora Dzieci?
Offline

Napisano 09.04.2010 17:36

podaj kod to Ci poprawie..

Użytkownik SzukamProDM edytował ten post 09.04.2010 17:37

  • +
  • -
  • 0

#3 Tomi

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 09.04.2010 17:40

Hmm A mozna to zrobic bez podawania kodu ;D? Np podam po 3 Linijki np od 1343-1345 i tak dalej z innmi a ty to poprawisz ^^?

#4 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 09.04.2010 17:48

Nie da się pomóc bez dania kodu -.-
  • +
  • -
  • 1
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika

#5 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 09.04.2010 18:06

czy te twoje "bledy" ci w czyms przeszkadzaja :?:

warning = ostrzezenie :!:
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#6 Tomi

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 09.04.2010 18:22

czy te twoje "bledy" ci w czyms przeszkadzaja <img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/icon14.gif' class='bbc_emoticon' alt=':?:' />

Brzydko to wygląda ;) Wole mieć (Czysty) kod :) Przejrzyste wszystko

#7 SzukamProDM

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:264
  • Lokalizacja:Sie Biora Dzieci?
Offline

Napisano 09.04.2010 18:27

to wklej te kody gdzie masz blad?:> (cale, nie jakies "urywki") jak chcesz miec czysty;]
  • +
  • -
  • 1

#8 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 09.04.2010 18:33

loose indentation
nie jest to czasem kwestia nie potrzebnych spacji?
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika

#9 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 09.04.2010 18:37

nie tyle spacji co tabulatorów

błąd wyrównania kodu, przykład loose identacośtam
new i=0;
	if(i==3){
			i = 1;
		i *= 2;
	}
sprawdź linijki powodujące błąd i wyrównaj kolumnami (im głębiej kod jest zagnieżdżony tym więcej tabów)

dobry kod wyglądałby tak
new i=0;
if(i==3){
	i = 1;
	i *= 2;
}

  • +
  • -
  • 0

#10 Tomi

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 09.04.2010 18:44


				if(player_class[id] == Latarnik)

		{	

			if(on_knife[id]){

				entity_set_string(id, EV_SZ_viewmodel, LASKA_VIEW) 

			}



#11 R3X

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 2960
Godlike

  • Postów:4247
  • Lokalizacja:Nie
Offline

Napisano 09.04.2010 18:46

if(player_class[id] == Latarnik)

	{	

		if(on_knife[id]){

			entity_set_string(id, EV_SZ_viewmodel, LASKA_VIEW) 

		}

  • +
  • -
  • 0

#12 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 09.04.2010 18:46

zaczynam łapać ten cały scripting.
Sry za off top.

@edit
Byliście szybsi. <_<

Użytkownik KoRnY edytował ten post 09.04.2010 18:46

  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika

#13 Tomi

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 09.04.2010 18:49

			if(bow[id]==1)
		{
			bow[id]=0
			if(on_knife[id])
			{
				entity_set_string(id, EV_SZ_viewmodel, KNIFE_VIEW)  
				entity_set_string(id, EV_SZ_weaponmodel, KNIFE_PLAYER)  
			}

		set_gravitychange(id)
		set_speedchange(id)
		set_renderchange(id)
		
		if(player_class[id] == Nekromanta) g_haskit[id] = true
		else g_haskit[id] = false
		
		write_hud(id)
	if (pev(id, pev_oldbuttons)&IN_ATTACK2 && !(pev(id, pev_button) & IN_ATTACK2))
{
    if (player_zoom[id])
    {
        set_pev(id, pev_fov, 90.0)
        player_zoom[id] = false
    }
    else
    {
        set_pev(id, pev_fov, 10.0) //float value
        player_zoom[id] = true
    }
}


#14 SzukamProDM

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:264
  • Lokalizacja:Sie Biora Dzieci?
Offline

Napisano 09.04.2010 19:05

1:

 if(bow[id]==1)
{
bow[id]=0
if(on_knife[id])
{
entity_set_string(id, EV_SZ_viewmodel, KNIFE_VIEW)
entity_set_string(id, EV_SZ_weaponmodel, KNIFE_PLAYER)
}
}


2:

 	}

set_gravitychange(id)
set_speedchange(id)
set_renderchange(id)

if(player_class[id] == Nekromanta) g_haskit[id] = true
else g_haskit[id] = false

write_hud(id)
}
}



3:


 if (pev(id, pev_oldbuttons)&IN_ATTACK2 && !(pev(id, pev_button) & IN_ATTACK2))
{
if (player_zoom[id])
{
set_pev(id, pev_fov, 90.0)
player_zoom[id] = false
}
else
{
set_pev(id, pev_fov, 10.0) //float value
player_zoom[id] = true
}



Jak bd zle to pisz... :X
}

  • +
  • -
  • 0

#15 Tomi

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 09.04.2010 19:23

Szukam , ani jedno nie zadzialalo a Trzecie dodalo jeszce jeden blad :D




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych