Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Klasa premium


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 ReDDi

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 05.04.2010 15:24

Witam robiłem klasę premium według tego tematu:
Klasa Premium - Nieoficjalny polski support AMX Mod X

Ktos mógłby mi powiedzieć jakie robię błędy bo każdy nadal może używać tej klasy :P
.Sma:
public select_class(id,lx[])
{
	if(is_user_bot(id)) return
	new flags[11]
	get_cvar_string("diablo_classes",flags,10)
	new text[512]
	new keys
	asked_klass[id]=0
	
	format(text, 511,"\yWybierz Klase - ^n")
	
	for(new i=0;i<9;i++)
	{
		format(text, 511,"%s%s%d. %s  Level :%d ^n",text,(keys)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
	}
	
	show_menu(id, keys, text) 
	if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />
{
  keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)|(1<<8)
}
else 
{
  keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)        
}
	
	show_menu(id, keys, text) 
}
Za pomoc "+" ;>
  • +
  • -
  • 0

#2 SzukamProDM

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:264
  • Lokalizacja:Sie Biora Dzieci?
Offline

Napisano 05.04.2010 15:28

nie widzisz jak tam jest?

new text[512]

po tym dodajesz

new keys
if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />
{
  keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)|(1<<8)
}
else 
{
  keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)        
}

i tyle ;O

Użytkownik SzukamProDM edytował ten post 05.04.2010 15:28

  • +
  • -
  • 0

#3 Tomi

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 05.04.2010 15:31

Ale CZy to nie przypadkiem Wszystkie klasy beda Premium wtedy ??.
ReDDi Siemka ; ) StoneHearth tutaj / TomI

#4 SzukamProDM

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:264
  • Lokalizacja:Sie Biora Dzieci?
Offline

Napisano 05.04.2010 15:34

nie tylko klasa z numerkiem 9 ^^
  • +
  • -
  • 0

#5 Tomi

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 05.04.2010 15:37

Przepraszam ale nie lepiej tak ?
	case 8: 
        	{ 
                if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />
                player_class[id] = Tytan
        	}

Użytkownik backspace edytował ten post 05.04.2010 15:37


#6 ReDDi

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 05.04.2010 15:38

Tylko że jak to dodaje tak jak jest napisane to nie wyskakuje okienko po wpisaniu /klasa ;)
@@ EDIT
Jakbys mógł to weź mi to zrób ;P .sma:
Załączony plik  dbmod_5.9kopia all D.sma   230,02 KB  39 Ilość pobrań
  dbmod_5.9kopia all D.amxx

Użytkownik ReDDi edytował ten post 05.04.2010 15:42

  • +
  • -
  • 0

#7 Tomi

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 05.04.2010 15:41

Zaraz Dam Edita.
Masz. kazdy z flaga n moze miec klase

Załączone pliki


Użytkownik backspace edytował ten post 05.04.2010 15:48


#8 SzukamProDM

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:264
  • Lokalizacja:Sie Biora Dzieci?
Offline

Napisano 05.04.2010 15:54

backspace ale tak jak ty dales przyklad to klacz moze kliknac sobie.. Tylko nie wybierze klasy a tak jak ja to bedzie miec na szaro klase z numerem 9 ;) moim zdaniem lepsze wyjscie na 1wsze menu jest to co ja dalem;p
  • +
  • -
  • 0

#9 Tomi

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 05.04.2010 15:56

Hmmm A gdzie to mozna zmienic ?? Bo Sam bym tak chcial ; )

public select_class(id,lx[])
{
	if(is_user_bot(id)) return
	new flags[11]
	get_cvar_string("diablo_classes",flags,10)
	new text[512]
	new keys = read_flags(flags)
	
	asked_klass[id]=0
	
	format(text, 511,"\yWybierz Klase - ^n")
	
	for(new i=0;i<9;i++)
	{
		format(text, 511,"%s%s%d. %s  Level :%d ^n",text,(keys)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
	}
	
	show_menu(id, keys, text) 
}

public select_class_menu(id, key) 
{ 
	g_haskit[id] = 0
	switch(key) 
	{ 
		case 0: 
		{	
			player_class[id] = Czarodziejka
			if(on_knife[id]){    
			}
		}
		case 1: 
		{	
			player_class[id] = Druid
		}
		case 2: 
		{	
			player_class[id] =  Paladyn
		}
		case 3: 
		{	
			player_class[id] = Pogromca
		}
		case 4: 
		{			
			player_class[id] = Nekromanta
			g_haskit[id] = 1
		}
		case 5: 
		{	
			player_class[id] = Barbarzynca
		}
		case 6: 
		{	
			player_class[id] = Zabojczyni
		}
		case 7: 
		{	
			player_class[id] = Hunter
			g_GrenadeTrap[id] = 1
		}
		case 8: 
        	{ 
                if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />
                player_class[id] = Tytan
        	}
	
	}
		
	LoadXP(id, player_class[id])
	CurWeapon(id)
	
	give_knife(id)
	
	return PLUGIN_HANDLED
} 

Użytkownik backspace edytował ten post 05.04.2010 15:57


#10 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 05.04.2010 15:57

public select_class(id,lx[])
{
if(is_user_bot(id)) return
new flags[11]
get_cvar_string("diablo_classes",flags,10)
new text[512]
new keys
if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_B)
{
keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)|(1<<8)
}
else
{
keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)
}
asked_klass[id]=0

format(text, 511,"\yWybierz Klase - ^n")

for(new i=0;i<9;i++)
{
format(text, 511,"%s%s%d. %s Level :%d ^n",text,(keys)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
}

show_menu(id, keys, text)
}


#11 ReDDi

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 05.04.2010 15:57

Czyli że tak byłoby dobrze tym Twoim spposobem prodm?

public select_class(id,lx[])
{
	if(is_user_bot(id)) return
	new flags[11]
	get_cvar_string("diablo_classes",flags,10)
	new text[512]
	new keys
{
  keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)|(1<<8)
}
else 
{
  keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<2)|(1<<3)|(1<<4)|(1<<5)|(1<<6)|(1<<7)        
}
	asked_klass[id]=0
	
	format(text, 511,"\yWybierz Klase - ^n")
	
	for(new i=0;i<9;i++)
	{
		format(text, 511,"%s%s%d. %s  Level :%d ^n",text,(keys)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
	}
	
	show_menu(id, keys, text) 
	if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />
	
	show_menu(id, keys, text) 
}

  • +
  • -
  • 0

#12 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 05.04.2010 15:58

Dałem Ci post wyżej, jak masz zrobić.

#13 Tomi

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 05.04.2010 16:00

Przepraszam taka mala dla mnie lekcja.
Funkcja "Esle" to jest "Jeżeli nie spełnia warunku" tak ??

#14 ReDDi

    Profesjonalista

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 13
Początkujący

  • Postów:224
  • GG:
  • Lokalizacja:Szczecin
Offline

Napisano 05.04.2010 16:11

Dzięki Screeam :P + dla ciebie ale powiedz żeby dać tera komus hajtero to daje w users.ini takie cos:
"Nick" "Tu hasło jak ktos chce" "n" "a"
  • +
  • -
  • 0

#15 Tomi

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 05.04.2010 16:13

ok mi tez dziala ; ) mozesz zamknac

#16 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 05.04.2010 16:14

Przepraszam taka mala dla mnie lekcja.Funkcja "Esle" to jest "Jeżeli nie spełnia warunku" tak ??


Tak ale nie "Esle" tylko
Else
Czytaj dla reszty.

Dzięki Screeam :P + dla ciebie ale powiedz żeby dać tera komus hajtero to daje w users.ini takie cos:"Nick" "Tu hasło jak ktos chce" "n" "a"

Dajesz tak jak normalnego Admina. Tylko na odpowiednią flagę :]
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika

#17 SzukamProDM

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:264
  • Lokalizacja:Sie Biora Dzieci?
Offline

Napisano 05.04.2010 16:16

@2up

Jesli dobrze zrozumialem chcesz dac komus ta premium klase to:

"nick/sid" "haslo" "nz" "a"

Użytkownik SzukamProDM edytował ten post 05.04.2010 16:16

  • +
  • -
  • 0

#18 Tomi

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 05.04.2010 16:17

Tak juz mu to moiwlem na GG ze musi z flaga z tez ; ) jako USER.

#19 SzukamProDM

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 29
Życzliwy

  • Postów:264
  • Lokalizacja:Sie Biora Dzieci?
Offline

Napisano 05.04.2010 16:19

a skad moglem to wiedziec co tam na gg piszecie?^^
  • +
  • -
  • 0

#20 Tomi

    Wszechwidzący

  • Zbanowany

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:271
Offline

Napisano 05.04.2010 16:21

No dobra ; ) trudno hehe :). Temat do zamknięcia jest. A jak Zrobić nowa klaser (wiem) ale zeby nie resetować lvli
;(???




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych