Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Wylaczanie sie serwera po zmianie mapy


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 Rooler

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:34
Offline

Napisano 23.08.2008 13:32

mam problem, kupilem serw na HOSTAGE.PL i wszystko bylo ok, wrzucilem amxa, pluginy, dzwieki, mapy i wszystko chodzilo, jednak po tygodniu serwer zaczal sie sam wylaczac, wieczorem jak szedlem to byl wlaczony, ale rano juz byl off i musialem go wlaczac przez panel administracyjny. Co sie moglo stac ?
Ale to pikus, po 3 tygodniach od czasu kupienia serwa stalo sie jeszcze fajniej, bo przy probie zmiany mapy serw sie calkowicie wylacza, i musze przez panel wlaczac. Niektore mapy jak np milita, italy, nuke i inferno wchodza dobrze, ale inne jak dust, dd2, train itp nie wlaczaja sie. Co sie moglo stac ? Czy na serw sa wrzucone jakies uszkodzone mapy czy cos ? ale na poczatku wszsystko dzialalo, ocb ?? HELP
Ps. ustawilem atrybuty na 777 czy cos takiego i nic nie pomoglo ://
  • +
  • -
  • 0

#2 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 23.08.2008 13:39

http://amxx.pl/viewtopic.php?t=953

#3 Rooler

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:34
Offline

Napisano 23.08.2008 14:57

no zal, to zrobilem i nic nie dalo :)
znaczy zrobilem wszystko oprocz tego "Jeśli tak nie jest przywróć oryginalny plik liblist.gam lub usuń w nim wpisy Metamoda i spróbuj uruchomić serwer."
mozesz wyjasnic o co w tym chodzi ?

[ Dodano: 23-08-2008, 16:00 ]
Moj plik livlist.gam wyglada tak:

game "*YaKoOzA*"
url_info "www.yakoozaclan.yoyo.pl"
url_dl ""
version "1.6"
size "184000000"
svonly "0"
secure "0"
type "multiplayer_only"
cldll "1"
hlversion "1111"
nomodels "1"
nohimodel "1"
mpentity "info_player_start"
#gamedll "dllsmp.dll"
#gamedll_linux "dlls/cs_i386.so"
trainmap "tr_1"

gamedll "addons/metamod/dlls/metamod.dll"
gamedll_linux "addons/metamod/dlls/metamod_i386.so"

co w nim zmienic ?
  • +
  • -
  • 0

#4 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 23.08.2008 15:38

game "Counter-Strike 1.6"

url_info "www.counter-strike.net"

url_dl ""

version "1.6"

size "184000000"

svonly "0"

secure "0"

type "multiplayer_only"

cldll "1"

hlversion "1111"

nomodels "1"

nohimodel "1"

mpentity "info_player_start"

#gamedll "dllsmp.dll"

gamedll "addons/metamod/dlls/metamod.dll"

#gamedll_linux "dlls/cs_i386.so"

gamedll_linux "addons/metamod/dlls/metamod_i386.so"

trainmap "tr_1"


#5 Saper

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 220
Profesjonalista

  • Postów:1315
  • GG:
  • Imię:Juzio ;d
  • Lokalizacja:Bialystok
Offline

Napisano 23.08.2008 16:24

Sprawdz czy masz jakies logi bledow w addons/amxmodx/logs
  • +
  • -
  • 0

#6 Rooler

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:34
Offline

Napisano 23.08.2008 16:41

game "Counter-Strike 1.6"
url_info "www.counter-strike.net"
url_dl ""
version "1.6"
size "184000000"
svonly "0"
secure "0"
type "multiplayer_only"
cldll "1"
hlversion "1111"
nomodels "1"
nohimodel "1"
mpentity "info_player_start"
#gamedll "dllsmp.dll"
gamedll "addons/metamod/dlls/metamod.dll"
#gamedll_linux "dlls/cs_i386.so"
gamedll_linux "addons/metamod/dlls/metamod_i386.so"
trainmap "tr_1"



czyli taki mam ustawic ten plik liblist.gam i bedzie dzialac ?

Sprawdz czy masz jakies logi bledow w addons/amxmodx/logs



no, tylko ze jest taki problem, nie moge wejsc do folderu logs, nie moge go usunac, skopiowac na dysk ani nic z nim zrobic, to zle ?
  • +
  • -
  • 0

#7 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 23.08.2008 16:42

no, tylko ze jest taki problem, nie moge wejsc do folderu logs, nie moge go usunac, skopiowac na dysk ani nic z nim zrobic, to zle ?

Napisz o tym na http://helpdesk.hostage.pl/

#8 choyrack

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:369
  • GG:
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 23.08.2008 18:38

No tam tak każdy ma z tego co wiem, że dopóki nie napiszesz do nich to z logów nie można korzystać (i nie tylko)
Ja miałem tam inną sytuacje: serwer się sam wyłączał (losowo) i nie startował sam (chociaż był zaznaczony autostart). Trzeba było go przez panel włączać, testowałem różne wersje AMXX 1.76d, 1.8.0, 1.8.1 i na każdej to samo było (czyste, bez pluginów)
Ogólnie się zraziłem po tym, a helpdesk... hmm może bez komentarza :-)
  • +
  • -
  • 0

#9 Rooler

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:34
Offline

Napisano 23.08.2008 21:15

ok, a mozesz mi napisac konkretne zgloszenie jakie mam im wyslac ?
i wy jestescie chyba parnerami z hostage, wiec moge sie na was powolac ??
bo ja nie wiem co mam im napisac i w jakim dziale :)
amx czy pomoc ?
Bylbym wdzieczny kur3k gdybysmi zformulowal konkretne zgloszenie, z gory dzięki :)

Ps. wyslalem juz do nich jedno zgloszenie o tresci takiej jak ponizej, ale jeszcze nie odpisali ://

"Kupilem u was serw, wgralem na niego amxa i dodalem kilka wlasnych pluginów, wszystko bylo ok przez 2 tygodnie, a tera serwer przy prawie kazdej probie zmiany mapy sie wylacza !
jak to mozliwe/ jak to naprawic ?
To cos u Was sie zwalilo czy na moim serwie ?
proszę pomozcie, co mam zrobic zeby dzialo dobrze ?
  • +
  • -
  • 0

#10 choyrack

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:369
  • GG:
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 24.08.2008 00:49

Rooler, I napiszą Ci wypróbuj inne amxx :-) lub inne paczki amxx :-)
ewentualnie polecą Ci kontakt z działem amxx (chociaż to ta sama osoba obsługuje).

Napisz im, że nie możesz się dostać do logów cstrike w celu weryfikacji błędów serwera o tyle :-)
  • +
  • -
  • 0

#11 Rooler

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:34
Offline

Napisano 24.08.2008 12:23

dzięki, napisze im cos takiego :)
no wlasnie ja tez mam autorestart wlaczony i sie nie wlacza, ten sam problem, dokladnie go opisales :)
a jak do nich napisze to będę mial dostep do logow ?
a jak będę mial dostep, to co mam z tym zrobic ?
  • +
  • -
  • 0

#12 Saper

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 220
Profesjonalista

  • Postów:1315
  • GG:
  • Imię:Juzio ;d
  • Lokalizacja:Bialystok
Offline

Napisano 24.08.2008 12:36

wejdziesz odszukasz logi o nazwie error i obok data czyli np error23082008 i skopiujesz nam wszystko ze srodka i podasz tu na forum :)
  • +
  • -
  • 0

#13 Rooler

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:34
Offline

Napisano 24.08.2008 16:35

no bez jaj, napisalem do nich to nie odpisuja boty :/ juz 2 dni
  • +
  • -
  • 0

#14 choyrack

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:369
  • GG:
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 24.08.2008 18:32

Rooler, W sobote i niedziele to tam można jeszcze to zrozumieć bo mogą nie pracować. Poczekaj do jutra... chociaż nie ma co ukrywać, że kontakty z tym "helpdeskiem" jest ciężki.
  • +
  • -
  • 0

#15 Rooler

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:34
Offline

Napisano 24.08.2008 18:44

ok, udostepnili mi dostep do logow, tam jest 3004 plikow, co mam z nimi zrobic ?
nazwy tych logow to np LO823025 lub LO725000
  • +
  • -
  • 0

#16 choyrack

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 64
Pomocny

  • Postów:369
  • GG:
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 24.08.2008 21:06

Rooler, Nie wiem o co tam u nich chodzi bo zrezygnowałem z ich usług jakiś czas temu i cieszę się z mojej decyzji bo widzę, że moje problemy nie są jednostkowym przypadkiem.
  • +
  • -
  • 0

#17 Rooler

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:34
Offline

Napisano 27.08.2008 11:19

A ja juz zaplacilem za nast miesiac, wiec musze naprawic serw i niech sobie dziala :)
ok, udostepnili mi dostep do logow, tam jest 3004 plikow, co mam z nimi zrobic ?
nazwy tych logow to np LO823025 lub LO725000, usunac je czy co ?
co to sa w ogóle te logi ?
  • +
  • -
  • 0

#18 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 27.08.2008 11:27

LO823025 lub LO725000, usunac je czy co ?

Jak chcesz usuń.

Poszukaj logów np. EROR131 etc. Jak nie masz to znaczy, że z AMXX wszytsko jest w porządku.

#19 Rooler

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:34
Offline

Napisano 27.08.2008 12:19

czyli one sa nie potrzebne ? moge je normalnie wywalic i bedzie wszystko ok ?
a jesli nie ma errorow, to co jest nie tak ?
hostage ?

[ Dodano: 27-08-2008, 13:23 ]
wiec tak, przelecialem cale 3004 plikow z gory na dol i sa same z poczatkiem "LO..." z roz. LOG i kazdy ma atrybuty -644, co teraz zrobic mam ?
  • +
  • -
  • 0

#20 Gość__*

  • Gość

Reputacja: 0

Offline

Napisano 27.08.2008 12:49

Rooler, chcesz to je zostaw ( tam masz zapisane takie rzeczy jak kiedy jaka mapa została zmieniona etc. ). Jeżeli masz dalej problem napisz na ( http://helpdesk.hostage.pl/ ). Powinni Ci pomóc.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych