Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Exp w wyznaczonych godzinach.


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 07.04.2010 12:06

Mam pytanie jak zrobić aby w wyznaczonych godzinach od do exp był równy 0?
Jeśli by się dało to wmontować do tego jakoś napis
"W godzinach od n do n exp na serwerze jest wyłączony!
Zapraszamy rano"
Mam nadzieje że nie za długie xP

07 kwiecień 2010 - 12:06:
@ refresh
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika

#2 wlochen

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:79
  • GG:
  • Imię:Kamil
  • Lokalizacja:z Csowa
Offline

Napisano 07.04.2010 19:40

Powinno pomóc
łap
  • +
  • -
  • 0

#3 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 07.04.2010 19:52

Wszystko fajnie ale jak plugin ma pobrać aktualną godzinę?
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika

#4 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 07.04.2010 20:07

time :?: zwraca ona przez referencje godzine minute + sekunde wystarczy sama godzina :D
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#5 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 07.04.2010 20:12

jutro napiszę kod i powiecie czy jestem chociaż blisko tego co chce osiągnąć :D
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika

#6 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 07.04.2010 20:19

chlopie :!:



new godzina,minuta,sekunda
public plugin_init() set_task(1.0,"check")
public check(){
 time(godzina,minuta,sekunda)
 if (godzina>23 && godzina<6 ) set_cvar_num("cvar od xpa",wartosc)
}

dopisz sobie include
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#7 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 07.04.2010 21:08

A skąd to ma wiedzieć, która jest godzina? :D

#8 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 07.04.2010 21:15

juz pisalem ze time() zwraca przez referencje godzine minute i sekunde
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#9 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 08.04.2010 11:00



#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

#include <engine>
#include <fakemeta>
#include <cstrike>

#include <fun>
#include <fakemeta_util>
#include <sqlx>
#include <csx>

#include <?> < jaki ? przejrzałem moduły i nie ma time :D


  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika

#10 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 08.04.2010 14:47

#include <amxmodx>

#include <amxmisc>


  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#11 Ortega

    mów mi Orti

  • Power User

Reputacja: 361
Wszechpomocny

  • Postów:640
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 08.04.2010 14:57

#include <amxmisc>

Tylko po co skoro amxmodx.inc zawiera core.inc gdzie jest funkcja time(), a misc jest do accessów itp.
  • +
  • -
  • 0

#12 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 08.04.2010 15:16

tak więc po co miałem dodać #include skoro kod go już zawierał ? <_<

I jak dodać do tego aby w godzinach 23-6 pisało.
"Expo wyłączone!
Zapraszamy rano!"

Zrobiłem tak:
client_print(print_chat,"Expo wyłączone!  Zapraszamy rano!")

Ale errory:
Error:Argument type mismatch (argument 2) on line 9318

@edit
I pytanie:
Czy nie trzeba czasem potem zmienić expa?
przez else?
Czy samo się zmieni?

Użytkownik KoRnY edytował ten post 08.04.2010 15:17

  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika

#13 Ortega

    mów mi Orti

  • Power User

Reputacja: 361
Wszechpomocny

  • Postów:640
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 08.04.2010 15:26

A index sam się zrobi?
client_print ( index, type, const message[], ... ) 

  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych