Witam
Wgrywalem od nowa amx bo serwer mial bledy..
I nie dziala mi rank
Wszystko jest tak jak powinno byc
W grze pokazuje ze nie zainstalowany jest rank
proszę o pomoc
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Guest Message by DevFuse

Rank
Temat rozp. OmN, 19.08.2008 15:05
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19.08.2008 15:05
Gość__*
Napisano 19.08.2008 19:46
nie dziala
Gość__*
Napisano 19.08.2008 20:36
Zrób restart serwera ( pliki *.cfg tego wymagają ). Jeżeli dalej nie bedzię działać to zobacz logi ( jak czysto ) to coś żle robisz.nie dziala
Napisano 20.08.2008 14:01
Morze to pomorze ;
Są 3 powody nie działającego rankingu!
1. Zablokowany Moduł ( GeoIP )
2. Zablokowany Plugin ( statsx.amxx )
3. Złe ustawienia rankingu
Zacznijmy od uporania się z 1 sposobem
1)
- Wchodzimy do folderu cstrike/addons/amxmodx/configs i otwieramy plik modules.ini następnie usuwamy srednik ";" z przed geoip
2)
- Wchodzimy do folderu cstrike/addons/amxmodx/configs i otwieramy plik plugins.ini następnie usuwamy srednik ";" z przed statsx.amxx
3)
- Wchodzimy do folderu cstrike/addons/amxmodx/configs i otwieramy plik amxx.cfg i szukamy: ( są to ustawienia rankingu! )
I zmieniamy najlepiej na ( 0 ) czyli zapisywanie na nick, jest to najlepszy sposób zapisu rankingu i mocno zalecany przy serwerach Non STEAM!!!
Po uporaniu się tych wszystkich sposobów najlepiej zrestartować całkowicie ranking przy pomocą wpisania komendy w konsoli
Komenda:
Następnie zmieniamy mape i mozemy się cieszyć czystym/działającym rankingiem!!
Myślę , że przyda sie mój poradnik ;]
Są 3 powody nie działającego rankingu!
1. Zablokowany Moduł ( GeoIP )
2. Zablokowany Plugin ( statsx.amxx )
3. Złe ustawienia rankingu
Zacznijmy od uporania się z 1 sposobem
1)
- Wchodzimy do folderu cstrike/addons/amxmodx/configs i otwieramy plik modules.ini następnie usuwamy srednik ";" z przed geoip
2)
- Wchodzimy do folderu cstrike/addons/amxmodx/configs i otwieramy plik plugins.ini następnie usuwamy srednik ";" z przed statsx.amxx
3)
- Wchodzimy do folderu cstrike/addons/amxmodx/configs i otwieramy plik amxx.cfg i szukamy: ( są to ustawienia rankingu! )
// Rank mode // 0 - by nick - ranking będzie zapisywany na nick ( Zalecane przy serwerze Non Steam ) // 1 - by authid - ranking bedzie zapisywany na steam Id ( Zalecane na serwer tylko STEAM ) // 2 - by ip - Ranking bedzie zapisywany na IP ( Nie polecam tej metody ) csstats_rank 1
I zmieniamy najlepiej na ( 0 ) czyli zapisywanie na nick, jest to najlepszy sposób zapisu rankingu i mocno zalecany przy serwerach Non STEAM!!!
Po uporaniu się tych wszystkich sposobów najlepiej zrestartować całkowicie ranking przy pomocą wpisania komendy w konsoli
Komenda:
amx_cvar csstats_reset 1
Następnie zmieniamy mape i mozemy się cieszyć czystym/działającym rankingiem!!
Myślę , że przyda sie mój poradnik ;]
- Pisanie pluginów: http://amxx.pl/topic...napisac-plugin/
- Backlinks, podstawy i pozycjonowanie SEO: http://amxx.pl/topic...cjonowanie-seo/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych