Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Pytania. :X


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 18.03.2010 23:14

A więc kilka pytań.

1. Jak zrobić item, że gdy wciśniemy "e" to uleczy nam 100 hp raz na runde
2. Jak robic item, że jesteśmy np. przez 5 sekund nieśmiertelni.
3. Chciałem zrobić item +100 Agility, ale gdzie mam dodać w Booscie, żeby czytalo +100?

#2 . NEq

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 2
Nowy

  • Postów:59
  • Lokalizacja:Warszawa / Płock
Offline

Napisano 19.03.2010 16:21

ad 1. Itemy do DiabloMod'a [TUT] - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
ad 2. Itemy do DiabloMod'a [TUT] - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
ad 3. nie mam ;]
  • +
  • -
  • 0

#3 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 19.03.2010 21:34

ad 1. Itemy do DiabloMod'a [TUT] - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
ad 2. Itemy do DiabloMod'a [TUT] - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
ad 3. nie mam ;]



Widać, chyba nie zrozumiałeś. >.>

1. Chce o coś takiego, że jak wcisne E to mi uleczy 100hp, a nie postawi totem.
2. Item, że przez 5 sekund nie da się nas zabic.

19 marzec 2010 - 21:34:
Bump. To może prostsze. :D Jak dać 3 miny dla danej klasy?

#4 false

    Wszechmogący

  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 19.03.2010 21:37

poczekaj na Verta albo Miczu albo kogos innego moze ci powiedza
  • +
  • -
  • -1

#5 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 19.03.2010 23:23

Nie ma to jak konstruktywnie wskazać komuś drogę nie ? Co do 1 to dajesz w prethinku if(get_user_button(id)&IN_USE)set_user_health(id,get_user_health(id)+100)


co do drugiego robisz tak samo tylko zamiast set_user_health dajesz set_user_godmode(id,1) i potem robisz taska który po 5 sekundach wywoła ci funkcję zawierającą w sobie set_user_godmode(id,0)
  • +
  • -
  • 2
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#6 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 19.03.2010 23:29

Mhm czyli trzymając E jesteśmy nie śmiertelni (nie licząc HS'a/AWP)
A no i uleczyć 100hp to nie znaczy ustawić 100 hp :|
  • +
  • -
  • 1

#7 QTM. Peyote

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 997
Master

  • Postów:330
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 19.03.2010 23:55

Ma dawać 100 hp czy tyle ile jest maksymalnie dla danego gracza?
  • +
  • -
  • 0

#8 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 20.03.2010 00:02

Co do HP.

Przypuśćmy, max HP mamy 450, zjechali nam do 250 i jak wcisne "E" to ma mi wyleczyć do 350HP, ale nie może być więcej, niż 450. Oraz jak to w item zamienić?

Co do taska, to robię tak:

set_task(0.5, "set_user_godmode(id,0)")

Użytkownik Screeaam... edytował ten post 20.03.2010 00:04


#9 QTM. Peyote

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 997
Master

  • Postów:330
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 20.03.2010 00:21

Masz pierwsze:

Najpierw dopisujesz np. nad new player_b_vampire[33] = 1:
new player_b_hpitem[33] = 1


W reset_item_skills dopisujesz:
player_b_hpitem[id] = 0


Do check_magic dodajesz:
if (player_b_hpitem[id] > 0) item_hp(id)


Dodajesz item: (zakładam, że to potrafisz)
case (numer itemu):
{
player_item_name[id] = "Nazwa itemu"
player_item_id[id] = rannum
player_b_hpitem[id] = 100 // ilosc dodawanego hp
show_hudmessage(id, "Znalazles przedmiot: %s :: Uzyj, zeby sie uleczyc",player_item_name[id])
}


Na końcu pluginu dopisujesz:
public item_hp(id)
{
if (used_item[id])
{
hudmsg(id,2.0,"Uleczenia mozesz uzyc raz na runde!")
return PLUGIN_CONTINUE
}
new m_health = race_heal[player_class[id]]+player_strength[id]*2
new CurHealth = get_user_health(id)
new NewHealth = (CurHealth+player_b_hpitem[id]<m_health)? CurHealth+player_b_hpitem[id]:m_health
set_user_health(id, NewHealth)

used_item[id] = true
return PLUGIN_CONTINUE

}


//edit
Trochę zmienione.

Nie testowane.

Użytkownik Peyote edytował ten post 20.03.2010 00:42

  • +
  • -
  • 2

#10 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 20.03.2010 00:42

Działa, wszystko pięknie. Ale jak mam 100hp, walnąłem się granatem, zostało mi 8hp, uleczyłem się, to miałem 108hp, da się to jakoś naprawić?

#11 QTM. Peyote

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 997
Master

  • Postów:330
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 20.03.2010 00:44

Działa, wszystko pięknie. Ale jak mam 100hp, walnąłem się granatem, zostało mi 8hp, uleczyłem się, to miałem 108hp, da się to jakoś naprawić?


No z tego co zrozumiałem to tak miało być.
  • +
  • -
  • 0

#12 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 20.03.2010 00:54

Chodzi mi o to, aby nie przekroczyło maksymalnego hp klasy. Że np. klasa ma 200 hp na maksie, to zeby po uleczniu nie było 300hp. Ale jak sprawdziłem, to przy full hp nie uleczyło, czyli jest wszystko ok, teraz wsadzam ten Twój zedytowany, bo można ustawiać ilość HP, dziękuję.

Teraz kolejne pytanie. Chcę zrobić /rune2 Menu zrobiłem. Ale co w nim może być ciekawego? Oczywiście to menu bd na flagę dla Vipa. Tam mam takie coś na podwójny exp:

if (!UTIL_Buyformoney2(id,14000))
				return PLUGIN_HANDLED
			new exp = get_cvar_num("diablo_xpbonus")*random_num(11,17)+player_lvl[id]*get_cvar_num("diablo_xpbonus")/20
			Give_Xp(id,exp)
			client_print(id,print_center,"Dostales %d expa!",exp)
			return PLUGIN_HANDLED

Standardowo jest:

if (!UTIL_Buyformoney(id,14500))
				return PLUGIN_HANDLED
			new exp = get_cvar_num("diablo_xpbonus")*random_num(3,11)+player_lvl[id]*get_cvar_num("diablo_xpbonus")/20
			Give_Xp(id,exp)
			client_print(id,print_center,"Dostales %d expa!",exp)
			return PLUGIN_HANDLED

Więc w tym pierwszym, wystarczy, ze zrobie tak:

if (!UTIL_Buyformoney2(id,14000))
				return PLUGIN_HANDLED
			new exp = get_cvar_num("diablo_xpbonus")*random_num(3,11)+player_lvl[id]*get_cvar_num("diablo_xpbonus")/10
			Give_Xp(id,exp)
			client_print(id,print_center,"Dostales %d expa!",exp)
			return PLUGIN_HANDLED

Bo /20 to jest podzielic przez 20? a jak dam /10 to bd podzielic przez 10?

#13 QTM. Peyote

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 997
Master

  • Postów:330
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 20.03.2010 00:56

Tak, będzie podzielone przez 10.
  • +
  • -
  • 1

#14 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 20.03.2010 00:58

Item działa super. Tak jak chciałem, dziękuję..

Jeszcze jedno. Co w menu dla VIPa może być?

Oraz jak zdobęde ten item co regeneruje hp, to pisze:

Znalazłes item :: Nazwa: Uzyh aby uleczyc 100hp

            Wytrzymalosc: 250
           Sila: xxx
           Zrecznosc: xxx
           ITD.

Zamiast xxx są jakieś liczby, czemu tak sie wyswoietla?


EDIT:


Mam coś takiego:

/* ==================================================================================================== */
public bool:UTIL_Buyformoney2(id,amount)
{
	if (cs_get_user_money(id) >= amount)
	{
		cs_set_user_money(id,cs_get_user_money(id)-amount)
		return true
	}
	else
	{
		hudmsg(id,2.0,"Nie masz tyle zlota")
		return false
	}
	
	return false
}
public buyrune2(id)
{
	new text[513] 
	
	format(text, 512, "\ySklep z runami Vipa - ^n\w1. Pakiet podwojnego Expa! - \r$14000^n\w2. Wylosuj przedmiot \r$2500^n^n\rZapraszamy na:^n\ywww.cs-ka.pl^n^n\w0. Zamknij") 
	
	new keys
if( get_user_flags(id) & ADMIN_LEVEL_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />
{
  keys = (1<<0)|(1<<1)|(1<<9)
}
else 
{
  keys = (1<<9)      
}

	show_menu(id, keys, text) 
	return PLUGIN_HANDLED  
} 


public select_rune_menu2(id, key) 
{ 
	switch(key) 
	{ 
		case 0: 
		{
			if (!UTIL_Buyformoney2(id,14000))
				return PLUGIN_HANDLED
			new exp = get_cvar_num("diablo_xpbonus")*random_num(3,11)+player_lvl[id]*get_cvar_num("diablo_xpbonus")/10
			Give_Xp(id,exp)
			client_print(id,print_center,"Dostales %d expa!",exp)
			return PLUGIN_HANDLED
		}
				
		case 1: 
		{	
			if (!UTIL_Buyformoney2(id,2500))
				return PLUGIN_HANDLED
			award_item(id,0)
			return PLUGIN_HANDLED
		}
                case 3:
                {
			if (!UTIL_Buyformoney(id,9000))
				return PLUGIN_HANDLED

			upgrade_item(id)
		}
		case 9: 
		{	
			return PLUGIN_HANDLED
		}
		

	}
	
	return PLUGIN_HANDLED
}

/* ==================================================================================================== */

Czy jak na końcu tej funkcji dodam:

public upgrade_item(id)
{
	if(item_durability[id]>0) item_durability[id] += random_num(50)
	if(item_durability[id]<1)
	{
		dropitem(id)
		return
	}

1. To po wciśnięciu "Ulepszy Item" Doda mu 50 wytrzymałości?
2. Jak zrobić "Loterie Expa" Że ma się 33% szans na normalny exp, 33% szans na podwójny i 33% szans, że wcale się nie dostanie.

Użytkownik Screeaam... edytował ten post 20.03.2010 01:49


#15 G[o]Q

    I'm G[o]Q

  • Przyjaciel

Reputacja: 1339
Godlike

  • Postów:3556
  • Steam:steam
  • Imię:Krzysiek
  • Lokalizacja:C: / program Files / Valve / Cstrike / G[o]Q.dem
Offline

Napisano 20.03.2010 09:18

Co do godmode to tak się taska nie da użyć


//vert moje dodawało hp a nie ustawiało 100 :P
  • +
  • -
  • 0
Manual ponad wszystko, konsola ponad manual :D :&

Chcesz wysłać do mnie PW ? użyj nazwy GoQ zamiast G[o]Q
Chcesz Kupić moduł płatności via Pukawka,Tserwery, Gamesol, Zabijaka do mojego sklepu? napisz PW cena to tylko 10 zł/sztuka

GG:6022845 (nie pomagam za free osobom ponizej rangi MoD) :D

#16 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 20.03.2010 12:38

A co z tym /rune?

#17 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 30.03.2010 21:11

Dobra, jak tego taska ustawić?

#18 Knopers

    Nie patrz tak na mnie !

  • Przyjaciel

Reputacja: 587
Wszechwiedzący

  • Postów:2013
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Mateusz
  • Lokalizacja:Cz-wa
Offline

Napisano 30.03.2010 22:58

set_task - funkcje czasowe - Nieoficjalny polski support AMX Mod X

ustaw Godmode na 1 i rozpocznij taska 5 s który wywoła funkcje która usunie Godmode


public fnON(id){
set_user_godmode(id, 1);
if(!task_exists(id))
set_task(5.0, "fnOFF", id);
}
public fnOFF(id)
{
set_user_godmode(id, 0);
}

  • +
  • -
  • 2

#19 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 01.04.2010 01:35

set_task - funkcje czasowe - Nieoficjalny polski support AMX Mod X

ustaw Godmode na 1 i rozpocznij taska 5 s który wywoła funkcje która usunie Godmode


public fnON(id){
set_user_godmode(id, 1);
if(!task_exists(id))
set_task(5.0, "fnOFF", id);
}
public fnOFF(id)
{
set_user_godmode(id, 0);
}


Jutro przetestuje. :D

Mam kolejne pytania. :D

1. Jak zrobić, aby dana klasa dostawała np. Za zabicie 500$ i za HS 800$?
2. Jak zrobić item AutoBH? :X Bo jakoś nie mogę go wyciągnąć z pluginu.
3. Macie jakiś Knife Mod kompatybilny z Diablo? Bo na niektórych serwerach jest taki... Szukałem, ale każdy źle działał. :<

Użytkownik Screeaam... edytował ten post 01.04.2010 01:38


#20 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 10.04.2010 12:38

Ok, ale jak połączyć God Mode z itemem?




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych