Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

/klasa!? 1 lvl!


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Screeaam...

    ; ooo

  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 16.03.2010 21:10

Mam wielki problem. Mam 16 klas na Diablo. Gdy dana osoba weźmie sobie klase i na poprzedniej mapie miała np. 10lvl, to na nowej mapie pokazuje 10, jak wybierze, to ma 1 i musi zrobić albo reconnecta, albo kilka razy wpisać /klasa, żeby się wyświetliło. Czym to może być spowodowane?

#2 false

    Wszechmogący

  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 16.03.2010 21:13

Mam wielki problem. Mam 16 klas na Diablo. Gdy dana osoba weźmie sobie klase i na poprzedniej mapie miała np. 10lvl, to na nowej mapie pokazuje 10, jak wybierze, to ma 1 i musi zrobić albo reconnecta, albo kilka razy wpisać /klasa, żeby się wyświetliło. Czym to może być spowodowane?


hmmm. baza danych ? pewnie masz na db4free a to nie jest najlepszy hosting :/ Najlepiej założyć "domową bazę" :D

Dla osób które mają problem z klasą i bazą danych.... - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
  • +
  • -
  • 1

#3 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 16.03.2010 21:20

Mam na xaa.pl Płatny hosting. Nie działo się tak przed dodaniem klas.

#4 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 16.03.2010 21:34

Karkołomna edycja? :| 16 klas to sporo danych (2x normal) więc nie wiń diablo a siebie :>
  • +
  • -
  • 0

#5 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 16.03.2010 22:06

Karkołomna edycja? :| 16 klas to sporo danych (2x normal) więc nie wiń diablo a siebie :>


Ale wiesz, co mogło pójść źle?

16 marzec 2010 - 22:06:
for(new i=1;i<17;i++)
new lx[17]

Z tym jest dobrze? Jak mam 16 klas? (Chodzi o to 17)

#6 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 16.03.2010 22:24

Bo klasa o id=0 to None, wiec teoretycznie jest 17 klas :F Ale nie spamuje tego do sql'a oczywiscie :P
  • +
  • -
  • 1

#7 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 16.03.2010 22:27

A więc wiecie co może być źle?

#8 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 16.03.2010 22:30

Pisze cos w logach? :F

Moze masz zdublowane wpisy?
  • +
  • -
  • 0

#9 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 17.03.2010 21:33

Wpisy nie są zdublowane, na każdy nick po 16 wpisów.

Error log:
"addons/amxmodx/logs/error_20100316.log")
L 03/16/2010 - 03:00:39: [AMXX] Plugin file open error (plugin "hpk.amxx")
L 03/16/2010 - 03:01:35: [FUN] Invalid player 1
L 03/16/2010 - 03:01:35: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.9l.amxx") (native "set_user_armor") - debug not enabled!
L 03/16/2010 - 03:01:35: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).
L 03/16/2010 - 03:03:42: [FUN] Invalid player 1
L 03/16/2010 - 03:03:42: [AMXX] Run time error 10 (plugin "dbmod_5.9l.amxx") (native "set_user_armor") - debug not enabled!
L 03/16/2010 - 03:03:42: [AMXX] To enable debug mode, add "debug" after the plugin name in plugins.ini (without quotes).

W reszcie nic nie ma..

16 marzec 2010 - 23:14:
Wiecie co może być źle ?

Oraz możecie podać plugin, że przez 2 minuty nie da się wybrać klasy i jak ktoś wpisze /klasa, to mu się to wyświetli?

17 marzec 2010 - 16:40:
A może to sprawa Bazy Danych? Że ma opóźnienie? Jakbym zrobił u siebie, to bym musiał mieć cały czas kompa włączonego?

17 marzec 2010 - 17:20:
Mam coś takiego:

public select_class(id,lx[])
{
if(is_user_bot(id)) return
new flags[18]
get_cvar_string("diablo_classes",flags,17)
new text[512]
//new keys = read_flags(flags)

asked_klass[id]=0

format(text, 511,"\yWybierz Klase - ^n")

for(new i=0;i<8;i++)
{
format(text, 511,"%s%s%d. \y%s  Level :\r%d ^n",text,(keyss)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], player_class_lvl[id][i+1])
}
format(text, 511,"%s^n9. Dalej^n",text)
show_menu(id, keyss, text) 

}

Nie powinno być tak:


public select_class(id,lx[])
{
if(is_user_bot(id)) return
new flags[18]
get_cvar_string("diablo_classes",flags,18)
new text[512]
//new keys = read_flags(flags)

asked_klass[id]=0

format(text, 511,"\yWybierz Klase - ^n")

for(new i=0;i<8;i++)
{
format(text, 511,"%s%s%d. %s  Level :%d ^n",text,(keyss)&(1<<i)?"\w":"\d",i+1,Race[i+1], lx[i+1])
}
format(text, 511,"%s^n9. Dalej^n",text)
show_menu(id, keyss, text) 

}


Oraz:

}
public PressedKlasy(id, key) {
/* Menu:
* Wybierz klase:
* 1:Nihlathak
* 2:Hefasto
* 3:Baal
* 4:Diablo
* 5:Duriel
* 6:Grinswold
* 7:Fernando
* 8:Galthran
* 0:Wstecz
*/
new lx[17]

Z tym new lx[17] jest dobrze?

17 marzec 2010 - 18:18:
W logach Diablo jest coś takiego:
L 03/17/2010 - 17:26:02: 03/17/2010 - 17:26:02 ### MAPA: cs_assault ### 
L 03/17/2010 - 17:26:53: Error on create klass query: Host 'h091203135222.nephax.net' is not allowed to connect to this MySQL server
L 03/17/2010 - 17:26:53: Could not connect to SQL database.
L 03/17/2010 - 17:41:42: 03/17/2010 - 17:41:42 ### MAPA: de_dust2_2006 ### 
L 03/17/2010 - 18:12:41: 03/17/2010 - 18:12:41 ### MAPA: awp_india ###

17 marzec 2010 - 21:33:
BUMP! Proszę o pomoc! Gdzie mogłem zrobić błąd, może to być zawarte w itemach?

Użytkownik Screeaam... edytował ten post 16.03.2010 23:15


#10 Vertricus

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 426
Wszechobecny

  • Postów:1549
  • Lokalizacja:.
Offline

Napisano 18.03.2010 10:01

Wrzuć sma :|
Uprzedzam że na priv nie chce :]
  • +
  • -
  • 0

#11 false

    Wszechmogący

  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 18.03.2010 15:48

on chyba nie bedzie chcial tutaj. Vert urobilbys sie 8 klas i dal publicznie ? :) moim znadniem bys nie dal,..
  • +
  • -
  • 1

#12 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 18.03.2010 17:28

on chyba nie bedzie chcial tutaj. Vert urobilbys sie 8 klas i dal publicznie ? :) moim znadniem bys nie dal,..


Racja... Wolałbym na priv... ;<

Ale to chyba coś z bazą, bo jak jest mało graczy, to normalnie ten lvl wchodzi...

#13 false

    Wszechmogący

  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:652
  • Lokalizacja:z Polski
Offline

Napisano 18.03.2010 19:12


on chyba nie bedzie chcial tutaj. Vert urobilbys sie 8 klas i dal publicznie ? :) moim znadniem bys nie dal,..


Racja... Wolałbym na priv... ;<

Ale to chyba coś z bazą, bo jak jest mało graczy, to normalnie ten lvl wchodzi...



No to mowie, zrob sobie baze na xampie (chociaz sproboj) i jak bedzie dzialac zostaw a jak nie wrocisz do starej bazy
  • +
  • -
  • 1

#14 Screeaam...

    ; ooo

  • Autor tematu
  • Zbanowany

Reputacja: 154
Profesjonalista

  • Postów:1012
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 19.03.2010 16:14

Próbowałem zainstalować XAMPP'a, ale nie chce się zainstalować Apache. Po drugie to chyba przez to, że mam na laptopie IP wewnętrzne.

19 marzec 2010 - 16:14:
A więc, rozwiązałem problem. To nic nie związane z SMA ani Bazą. Ponieważ gdy wpisze /klasa i wezme "9. Dalej" to musze poczekać ok. 5 sekund i dopiero klase wybrać, wtedy wchodzi za każdym razem. Nie wiem, czy da się coś na to poradzić, ale ok.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych