Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Stats DiabloMod 2.0błąd: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 wreki

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:88
  • Imię:wojtek
  • Lokalizacja:legnica
Offline

Napisano 07.03.2010 22:49

Dzisiaj postanowiłem wgrać statystyki www diablomod 2.0.
w config.php mam tak:
$dbuser 		= "wreki_371"; 
$dbpassword 		= "xxx";
$dbname 		= "wreki_371";
$dbhost 		= "netcase.pl";
$dbtable 		= "_dbmod";
$ile  			= "100";
$admlogin 		= "wreki";
$admhaslo 		= "xxx";

a w amxx.cfg mam tak:
diablo_sql_host "netcase.pl"
diablo_sql_user "wreki_371"
diablo_sql_pass "xxx"
diablo_sql_database "wreki_371"
diablo_sql_table "_dbmod"
diablo_sql_save "2"

Założyłem sobie stronę na friko.pl, na ftp wrzuciłem wszystkie pliki które wcześniej wypakowałem, wpisałem wyżej wymienione dane do config.php i gdy wchodzę na stronę ze statystykami STATYSTYKI i daje np. Wszyscy to mam taki błąd:
Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
Bazę danych mam na netshoot.pl

Powie mi ktoś co mam źle?

PS. Żeby lvl zapisywały się na sid mam mieć "diablo_sql_save "2"" w amxx.cfg ?

Użytkownik wreki edytował ten post 07.03.2010 23:16

  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na moje portfolio oraz sieć serwerów

#2 honey

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 124
Zaawansowany

  • Postów:606
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:n / a
Offline

Napisano 07.03.2010 22:54

diablo_sql_host "netcase.pl"
na:
diablo_sql_host "localhost"


#3 wreki

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:88
  • Imię:wojtek
  • Lokalizacja:legnica
Offline

Napisano 07.03.2010 23:15

Klasa normalnie działa, levele się zapisują. Czyli w amx.cfg chyba wszystko jest dobrze.
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na moje portfolio oraz sieć serwerów

#4 honey

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 124
Zaawansowany

  • Postów:606
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:n / a
Offline

Napisano 07.03.2010 23:17

Zrobiłeś to co Ci napisałem, masz to zrobić w config.php tam gdzie masz statystyki www :&

#5 wreki

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:88
  • Imię:wojtek
  • Lokalizacja:legnica
Offline

Napisano 07.03.2010 23:22

Mam podmienić
$dbhost 		= "netcase.pl"
na
"diablo_sql_host "localhost"
czy
$dbhost 		= "netcase.pl";
na
$dbhost 		= "localhost";
?

//Edit:
Zmieniłem w config.php
$dbhost 		= "netcase.pl";
na
$dbhost 		= "localhost";
i mam ten sam błąd. Z tym że teraz config.php wygląda tak:
$dbuser 		= "wreki_371"; 
$dbpassword 		= "xxx";
$dbname 		= "wreki_371";
$dbhost 		= "localhost";
$dbtable 		= "_dbmod";
$ile  			= "100";
$admlogin 		= "wreki";
$admhaslo 		= "xxx";

//Edit#2:
Po zmianie
$dbhost 		= "localhost";
na
"diablo_sql_host "localhost"
jest taki błąd:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/sites/c/cs/cs-/cs-maniak-stats-diablo.za.pl/config.php on line 28

Użytkownik wreki edytował ten post 07.03.2010 23:27

  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na moje portfolio oraz sieć serwerów

#6 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 07.03.2010 23:25

Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)

z błędu wynika że skrypt próbuje się łączyć właśnie z localhost'em ;)
  • +
  • -
  • 0

#7 wreki

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:88
  • Imię:wojtek
  • Lokalizacja:legnica
Offline

Napisano 07.03.2010 23:37

Więc co mam zrobić żeby działało?
Może coś źle wypełniłem, może mi ktoś to wypełnić na podstawie fragmentu amxx.cfg zamieszczonego w pierwszym poście?
$dbuser 		= "root"; 
$dbpassword 	= "";
$dbname 		= "test";
$dbhost 		= "localhost";
$dbtable 		= "dbmod";
$ile  			= "150";
$admlogin 		= "test";
$admhaslo 		= "1";

  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na moje portfolio oraz sieć serwerów

#8 RyanAner

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:61
  • GG:
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
Offline

Napisano 14.03.2010 18:53

spróbuj zmienic localhost na IP :)
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych