Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie
PHP

Parse error: syntax error

PHP

  • Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 karolo_k

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:328
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 07.03.2010 22:08

Witam, mam taki problem z strona że jak wchodze na /zam.php to mam taki błąd
Parse error: syntax error, unexpected $end in /var/www/zam.php on line 328
Nie zabardzo wiem do czego tyczy się tem błąd, a na lini 328 mam
</html>

  • +
  • -
  • 0

#2 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 07.03.2010 22:16

znając życie plik nie wgrał się do końca i/lub są niedomknięte klamry czy coś. ciężko powiedzieć konkretnie bez kodu
  • +
  • -
  • 0

#3 karolo_k

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:328
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 07.03.2010 22:23

<?php

if (count($_POST))
{

$email = 'karolo_k@o2.pl'; // Adres e-mail adresata
$subject = 'Zakup - Szmat'; // Temat listu
$message = '<center><br><b>W ciagu 24h odpowiemy na twoje zgłoszenie!</b></center>'; // Komunikat
$error = 'Wystapil blad podczas wysylania formularzu!'; // Komunikat błędu
$charset = 'iso-8859-2'; // Strona kodowa

$head =
"MIME-Version: 1.0\r\n" .
"Content-Type: text/plain; charset=$charset\r\n" .
"Content-Transfer-Encoding: 8bit";

$body = '';
foreach ($_POST as $name => $value)
{
if (is_array($value))
{
for ($i = 0; $i < count($value); $i++)
{
$body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value[$i]) : $value[$i]) . "\r\n";
}
}
else $body .= "$name=" . (get_magic_quotes_gpc() ? stripslashes($value) : $value) . "\r\n";
}
echo mail($email, "=?$charset?B?" . base64_encode($subject) . "?=", $body, $head) ? $message : $error;
}
else
{

?>



<center><br>


<form action="?" method="post">




<br>

<b><center>Dane Osobowe</center></b>
<table>

<tr>
<td>
<b>Imię:<b>
</td>
<td>
<input type="text" name="Imię"> <br>
</td>
</tr>
<tr>

<td>
<b>Nazwisko:<b>
</td>
<td>
<input type="text" name="Nazwisko"> <br>
</td>
</tr>

<td>
<b>Miejscowość:<b>
</td>
<td>
<input type="text" name="Miejscowoœć"> <br>
</td>
</tr>

<td>
<b>Kod pocztowy:<b>
</td>
<td>
<input type="text" name="Kod Pocztowy"> <br>
</td>
</tr>

<td>
<b>Numer lokalu:<b>
</td>
<td>
<input type="text" name="Nr. Lokalu"> <br>
</td>
</tr>

<td>
<b>Ulica:<b>
</td>
<td>
<input type="text" name="Ulica"> <br>
</td>
</tr>

<td>
<b>Nr Gadu-Gadu:<b>
</td>
<td>
<input type="text" name="Nr. GG"> <br>
</td>
</tr>

<td>
<b>E-mail:<b>
</td>
<td>
<input type="text" name="E-Mail"> <br>
</td>
</tr>
</table>

<b><center>Rodzaj szmaty</center></b>
<table>
<tr>
<td>
<b>Rodzaj :</b>
</td>
<td>
<select name="ble">
<option value="">wybierz</option>
<option value="1241">tania</option>
<option value="123">super tania</option>
<option value="12">Coasd</option>
<option value="co">Caasd</option>
<option value="ve"></option>
</select>
</td>
</tr>

<tr>
<td>
<b>Liczba :</b>
</td>
<td>
<select name="liczba">
<option value="">wybierz</option>
<option value="4">4</option>
<option value="5">5</option>
<option value="6">6</option>
<option value="7">7</option>
<option value="8">8</option>
<option value="9">9</option>
<option value="10">10</option>
<option value="11">11</option>
<option value="12">12</option>
<option value="13">13</option>
<option value="14">14</option>
<option value="15">15</option>
<option value="16">16</option>
<option value="17">17</option>
<option value="18">18</option>
<option value="19">19</option>
<option value="20">20</option>
<option value="21">21</option>
<option value="22">22</option>
<option value="23">23</option>
<option value="24">24</option>


</select>
</td>
</tr>

<tr>
<td>
<b>typ:</b>
</td>
<td>
<select name="typ">
<option value="">wybierz</option>
<option value="glowa">Na glowe</option>
<option value="lep">Na lep</option>
</select>
</td>
</tr>

<tr>
<td>
<b>Akceptujesz Regulamin??</b>
</td>
<td>
<select name="regulamin">
<option value="">wybierz</option>
<option value="Tak">Tak</option>
<option value="Nie">Nie</option>


</select>
</td>
</tr>


<table>

<tr>
<td><br><center>
<input type="submit" value="Wyślij"> <input type="reset" value="Usuń informacje">
</center></td>
</tr>

</table>

Potem tez mam kod ale zamin tego nie dodalem to działało
  • +
  • -
  • 0

#4 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 07.03.2010 22:48

<?php

if (count($_POST))
{
//jakis kod (raczej ok)
}
else
{

?>

KOD HTML

Za else masz otwartą klamerkę której nie zamykasz.
  • +
  • -
  • 0

#5 karolo_k

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:328
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 08.03.2010 20:12

To już poprawiłem i zadziałało, ale po wypełnieniu mam taki błąd
$error = 'Wystapil blad podczas wysylania formularzu!'; // Komunikat błędu
tylko że wyświetla sie na stronie. Czy to może byc wina tego że nie ma biblioteki która bedzie wysyłała to wszystko na maila, czy czegos innego?
  • +
  • -
  • 0

#6 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 08.03.2010 20:29

wyświetla ci całą tą linijkę czy tylko "Wystapil blad podczas wysylania formularzu!" ?

<?

$to = 'adresat';
$subject = 'temat';
$message = 'wiadomosc';
$headers = 'From: nadawca' . "\r\n" .
'Reply-To: nadawca' . "\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

die(var_dump(mail($to, $subject, $message, $headers)));

?>

Uzupełnij przykładowymi danymi ten kod i sprawdź. Jak nie zadziała to nic nie zrobisz, mail() nie jest obsługiwany przez serwer. Pozostaje SMTP
  • +
  • -
  • 0

#7 karolo_k

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:328
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 08.03.2010 21:53

Nie wiem czy o to chodzilo ale uzupełniłem ten kod i zapisalem go w php na sererze tak:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<?

$to      = 'karolo_k@o2.pl';
$subject = 'test amxx';
$message = 'dobry tst?';
$headers = 'From: nadawca' . "\r\n" .
    'Reply-To: nadawca' . "\r\n" .
    'X-Mailer: PHP/' . phpversion();

die(var_dump(mail($to, $subject, $message, $headers)));

?>
<body>
</body>
</html>
Póżniej wklepałem nazwastrony/plik_z_tyk_kodem.pl i maiłem taki komunikat
bool(false)

*Tak na stronie wyświetliło mi sie tylko to zdanie bez kody html*
  • +
  • -
  • 0

#8 mgr inż. Pavulon

    C35H60Br2N2O4

  • Przyjaciel

Reputacja: 1725
Godlike

  • Postów:6881
  • Steam:steam
  • Imię:Konrad
  • Lokalizacja:Koniecpol
Offline

Napisano 08.03.2010 22:59

Czyli nic z tego nie będzie. Funkcja mail() nie jest obsługiwana przez serwer. O szczegóły możesz zapytać się administratora.
  • +
  • -
  • 0

#9 karolo_k

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:328
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 09.03.2010 17:06

Da się to jakoś doinstalować? Mam haslo do root
  • +
  • -
  • 0

#10 starsky

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:178
  • GG:
  • Lokalizacja:v_v
Offline

Napisano 12.03.2010 16:52

Jaki system?
  • +
  • -
  • 0

#11 karolo_k

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:328
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.03.2010 17:18

Debian 5

Użytkownik karolo_k edytował ten post 12.03.2010 17:18

  • +
  • -
  • 0

#12 starsky

    Profesjonalista

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:178
  • GG:
  • Lokalizacja:v_v
Offline

Napisano 12.03.2010 18:03

Zainstaluj jakiegoś daemona poczty, postfix, sendmail etc.
  • +
  • -
  • 0

#13 karolo_k

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 8
Nowy

  • Postów:328
  • GG:
  • Lokalizacja:Polska
Offline

Napisano 12.03.2010 19:04

No ale ile to pamięci wetnie ? I którego, macie nazwę pakietu ?
  • +
  • -
  • 0





Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: PHP

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych