Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

EXP za HOSTY


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 badboy

    Życzliwy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:30
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 07.03.2010 20:34

Witam potrzebuje pomocy jak ustawić exp za HOSTY proszę

07 marzec 2010 - 19:57:
pomoże ktoś?? proszę :confused:

07 marzec 2010 - 20:34:
TO POMOŻE KTOS?
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2 Cahir

    Nowy

  • Pijawka

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:3
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 07.03.2010 20:55

W jakim modzie?
  • +
  • -
  • 0

#3 badboy

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:30
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 07.03.2010 21:57

W jakim modzie?



diablomod 5.9l
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#4 honey

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 124
Zaawansowany

  • Postów:606
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:n / a
Offline

Napisano 07.03.2010 22:03

Co masz na myśli ustawić ? Zmienić wartość exp'a ?
Znajdź sobie to:
public award_hostageALL(id)
{
	if (is_user_connected(id) == 1)
		Give_Xp(id,get_cvar_num("diablo_xpbonus2")/2)	
}

diablo_xpbonus2 - do tego masz cvar czyli ta wartość / (razy) 2

#5 badboy

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:30
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 07.03.2010 23:34

Co masz na myśli ustawić ? Zmienić wartość exp'a ?
Znajdź sobie to:

public award_hostageALL(id)
{
	if (is_user_connected(id) == 1)
		Give_Xp(id,get_cvar_num("diablo_xpbonus2")/2)	
}

diablo_xpbonus2 - do tego masz cvar czyli ta wartość / (razy) 2



Chodzi mo ogółem co zrobic aby dostawać exp
  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#6 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 08.03.2010 08:21

albo tak jak kolega podał wyżej.

albo napisać od zera wzorując się na istniejących już
diablo_xpbonus3 < exp do hostów
i użyć go w sma
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika

#7 GwynBleidD

    Godlike

  • Administrator

Reputacja: 1849
Godlike

  • Postów:3066
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Przemyśl
Offline

Napisano 08.03.2010 16:30

Koledze zbyt dużo nie pomogliście, gdyż widzę, że nie wie nawet co to jest SMA, a przecież żadnych przeróbek nie trzeba.

Co do tematu, wystarczy ustawić cvar diablo_xpbonus2 na żądaną ilość expa za wykonanie celów mapy (dotyczy to zakładników, bomby itp.), na przykład
diablo_xpbonus2 "100"
Nie wiem tylko czy podany cvar dotyczy odprowadzenia jednego zakładnika, odprowadzenia wszystkich czy odprowadzenia ostatniego, nie testowałem tego.
  • +
  • -
  • 0
NIE pomagam na PW. Nie trudź się, na zlecenia nie odpiszę... Od pomagania jest forum.
NIE zaglądam w tematy wysłane na PW. Jeśli są na forum to prędzej czy później je przeczytam. Jeśli mam co w nich odpisać, to odpiszę.
 
1988650.png?theme=dark

#8 badboy

    Życzliwy

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:30
  • Lokalizacja:Warszawa
Offline

Napisano 08.03.2010 21:20

nie działa ani za odniesienie hostów ani za wzięcie, A SPRAWDZALEM Z KUMPLEM. I jak zmniejszyć za zabicie hostów bo na 100lvl idzie -10% a to dużo

08 marzec 2010 - 20:30:
To co robić?

08 marzec 2010 - 21:20:
TAK wygląda SMA
}

public award_hostageALL(id)
{
	if (is_user_connected(id) == 1)
		Give_Xp(id,get_cvar_num("diablo_xpbonus2")/2)	
}


Do cvarów niemam dostępu tylko kumpel ale mówił, że ustawione jest za pake itd 800

Użytkownik badboy edytował ten post 08.03.2010 20:29

  • +
  • -
  • 0
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#9 KoRnY

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 15
Początkujący

  • Postów:281
  • Lokalizacja:Władysławowo
Offline

Napisano 09.03.2010 20:20

TAK wygląda SMA

}

public award_hostageALL(id)
{
	if (is_user_connected(id) == 1)
		Give_Xp(id,get_cvar_num("diablo_xpbonus2")/2)	
}

:lol: dziękuje kolego za poprawienie humoru. Sma to cały kod od diablo moda a nie ta funkcja. Sama nic nie znaczy.
co do hostów nigdy nie sprawdzałem jak działa exp za nie (czy działa) ale

award_hostageALL(id)

znaczy że powinno się odprowadzić wszystkie hosty
  • +
  • -
  • 0
Zapraszam na myArena.pl

Dołączona grafika

#10 Ortega

    mów mi Orti

  • Power User

Reputacja: 361
Wszechpomocny

  • Postów:640
  • GG:
  • Steam:steam
  • Imię:Marcin
  • Lokalizacja:Sosnowiec
Offline

Napisano 09.03.2010 20:51

No właśnie wszystkie, więc chyba dla poszczególnych będzie trzeba przeprowadzić taki zabieg:
register_logevent ( "on_PlayerAction", 3, "1=triggered" );

public on_PlayerAction()
{
new sArg[64], sAction[64], sName[64];
new iUserId, id;

read_logargv( 0,sArg,64 );
read_logargv( 2,sAction,64 );
parse_loguser( sArg,sName,64,iUserId );
id = find_player( "k", iUserId );

if ( id == 0 )
{
return;
}
if ( equal( sAction, "Rescued_A_Hostage" ) )
{
Give_Xp(id,get_cvar_num("diablo_xpbonus2")/2)
}
}

Oczywiście usuwając wcześniej funkcję award_hostageall :)(ale eventu nie).
  • +
  • -
  • 1

#11 hell

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:17
  • Lokalizacja:Niedostępna
Offline

Napisano 10.03.2010 17:44

nie działa cały mod mi padł
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych