Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Interp - PYTANIE


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tyber

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:138
  • GG:
  • Imię:Tyberiusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 01.03.2010 00:19

Witam...

Mam pytanie. W Której linijce w sma. trzeba zmienić aby było napisane spacja po spacji treść w 1 Linijce (zakres od 0.1 do 0.05)

Dołączona grafika
  • +
  • -
  • 0

#2 honey

    Wszechmogący

  • Zbanowany

Reputacja: 124
Zaawansowany

  • Postów:606
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:n / a
Offline

Napisano 01.03.2010 06:58

Linijka 36:
ColorChat(id, GREEN,"[Interp]^x01 Interp dozwolony na tym serwerze to zakres od ^x04%4.2f^x01 do ^x04%4.2f",fMin+0.0001,fMax+0.0001);


#3 Tyber

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:138
  • GG:
  • Imię:Tyberiusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 01.03.2010 13:35

honey. Wiem wiem, że tutaj. Tylko, że jak to zmienie i skompiluje to jest jak było :/. Mogłby ktoś to zrobić, co sie na tym bardziej zna ;).
  • +
  • -
  • 0

#4 kubus

    Wszechwidzący

  • Użytkownik

Reputacja: 53
Pomocny

  • Postów:284
  • GG:
  • Lokalizacja:Rzeszów
Offline

Napisano 02.03.2010 10:00

załącz .sma
  • +
  • -
  • 0

#5 Tyber

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:138
  • GG:
  • Imię:Tyberiusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 02.03.2010 14:30

interp.sma
  • +
  • -
  • 0

#6 sebek5

    Nowy

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:4
Offline

Napisano 04.03.2010 15:04

Wystarczy dodać linijkę do server.cfg (w cstrike)
amx_mininterp 0.01
amx_maxinterp 0.05

Użytkownik sebek5 edytował ten post 04.03.2010 15:05

  • +
  • -
  • 0

#7 Tyber

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:138
  • GG:
  • Imię:Tyberiusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 04.03.2010 18:15

sebek5 Mi nie o to chodzi. Czytaj uważnie.
  • +
  • -
  • 0

#8 Tyber

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:138
  • GG:
  • Imię:Tyberiusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 15.03.2010 13:32

Domyślam się, że trzeba edytować tą linijke:
ColorChat(id, GREEN,"[Interp]^x01 Interp dozwolony na tym serwerze to zakres od ^x04%4.2f^x01 do ^x04%4.2f",fMin+0.0001,fMax+0.0001);
ale gdzie jest w niej błąd??

Dodam, że gdy chce skompilować plugin wyskakuje mi error :/

Użytkownik Md edytował ten post 15.03.2010 13:43

  • +
  • -
  • 0

#9 andrew8666

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:57
  • Lokalizacja:Opolskie
Offline

Napisano 15.03.2010 14:13

Powiedz co ty chcesz dokładnie zrobić bo nie czaje.

^x04%4.2f^x01 do ^x04%4.2f",fMin+0.0001,fMax+0.0001

Używane są 2 zmienne fMin i fMax

Podawane są poprostu tak aby je można było wyświetlić i z dokładnością do 2 miejsc po przecinku... Poczytaj o formatowaniu.

A dokładnie:

^x04 <- kolor

%4 <- max 4 cyfry
.2 <- z dokladnoscia do 2 miejsc po przecinku
f <- float czyli zmienna zmiennoprzecinkowa (dziwnie brzmi ;])

potem znowu kolor (x01) i znowu to samo.

Użytkownik andrew8666 edytował ten post 15.03.2010 14:17

  • +
  • -
  • 0

#10 Cichy_89

    Początkujący

  • Użytkownik

Reputacja: 0
zer0.

  • Postów:17
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Wrocław
Offline

Napisano 15.03.2010 14:29

Dodaj do server.cfg

amx_mininterp 0.01
amx_maxinterp 0.05

Zrestartuj serwer, będzie Ci się wyświetlało tak jak chcesz.
  • +
  • -
  • 0

Zapraszam na www.CSerwerek.pl

Jeśli się coś nie podoba to na początek: Zapraszam tutaj



<i> Dyskoteka. Do kolegi podchodzi jakaś dziewczyna
<ona> hej czym przyjechałeś?
<kolega> trójką
<ona> Audii czy Golfem?
<kolega> tramwajem trójką, idiotko!


#11 andrew8666

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:57
  • Lokalizacja:Opolskie
Offline

Napisano 15.03.2010 14:42

Cichy...

Wystarczy dodać linijkę do server.cfg (w cstrike)
amx_mininterp 0.01
amx_maxinterp 0.05



sebek5 Mi nie o to chodzi. Czytaj uważnie.



Więc ty też czytaj uważnie...
  • +
  • -
  • 0

#12 Tyber

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:138
  • GG:
  • Imię:Tyberiusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 15.03.2010 14:46

Zobacz 1-wszy post.
Chodzi mi o to aby nie bylo takiej spacji jaka jest w 1 linijce screena

A gdy chcę skompilowac plugin tak jak chce, wyskakuje mi to:
Nie udało się skompilować pluginu.
Przeczytaj poniższy bład:

Welcome to the AMX Mod X 1.8.1-300 Compiler.
Copyright (c) 1997-2006 ITB CompuPhase, AMX Mod X Team

/groups/amxmodx/tmp3/textoqwtL8.sma(7) : fatal error 100: cannot read from file: "colorChat.inl"

Compilation aborted.
1 Error.

Użytkownik Md edytował ten post 15.03.2010 14:50

  • +
  • -
  • 0

#13 andrew8666

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:57
  • Lokalizacja:Opolskie
Offline

Napisano 15.03.2010 15:46

Kompiluj lokalnie a nie webcompilerem, tego webcomilerem nie skompilujesz....

Musisz i siebie na kompie i nie będzie problemów ;]

Błąd wywala "brak pliku colorChat.inl", bo nie dodasz go na webcompilerze.
  • +
  • -
  • 0

#14 Tyber

    Zaawansowany

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 3
Nowy

  • Postów:138
  • GG:
  • Imię:Tyberiusz
  • Lokalizacja:Ruda Śląska
Offline

Napisano 15.03.2010 20:14

Aha czyli mam poprawić co chce poprawic i zapisac zmiany w pliku. Tak??
  • +
  • -
  • 0

#15 andrew8666

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 9
Nowy

  • Postów:57
  • Lokalizacja:Opolskie
Offline

Napisano 15.03.2010 21:14

Nie... Masz skompilować u siebie na kompie poprostu...
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych