Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

cl_minmodels 0


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 11.08.2008 11:57

Witam potrzebuje prosty kod sma aby zablokować cl_minmodels "1" coś 'ala ex_interp 0.01 by Salamon.


zeby ciagle ustawiało "cl_minmodels 0" i jezeli mozna nie sprawdzalo adminom (nie ustawiało)

np. ADMIN_LEVEL_B


Bedą plusy ^D^
  • +
  • -
  • 0

#2 DK

    Wszechobecny

  • Użytkownik

Reputacja: 49
Pomocny

  • Postów:411
  • GG:
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:KrK / Wadowice
Offline

Napisano 11.08.2008 12:17

cvar_checker.amxx <<<
  • +
  • -
  • 0

#3 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 11.08.2008 12:48

Nie wiem czy działa bo mnie steam oszukuje, że mam złe połączenie, ale powinno być ok.
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

public plugin_init() 
{
	register_plugin("cl_minmodels 0", "1.0", "grankee")
}
public client_command(id)
{
	new arg[13]
	read_argv(0,arg,12)
	if(equal(arg,"cl_minmodels",12))
	{
		client_cmd(id,"Wymuszono cl_minmodels 0, zmiana na tym serwerze nie jest możliwa")
		client_cmd(id,"cl_minmodels 0")
	}
	return PLUGIN_HANDLED
}
public client_connect(id)
{
	client_cmd(id,"cl_minmodels 0")
	client_cmd(id,"Na tym serwerze obowiazuje cl_minmodels 0, zmiana nie bedzie mozliwa")
}

  • +
  • -
  • 0

#4 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 11.08.2008 13:21

i jezeli mozna nie sprawdzalo adminom (nie ustawiało)


Tez jest ?


grankee, jest problem nie da sie wybrać team i nic nie pokazuje sie kazdy siedzi na spec i nie mozna przejsc do TT/CT wylaczylem plugin i dziala normalnie ;P

lepiej zeby samo blokowalo komende jak w interp by salamon. Info nie potrzebne ;]


Dołączona grafika
  • +
  • -
  • 0

#5 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 11.08.2008 13:25

Skoro masz pomogl to znaczy, ze chyba dziala - obawialem sie powstania nieskonczonej petli (sam kazesz graczowi uzyc tej funkcji przez amxx'a - plug wykrywa to i znowu kaze zmienic i tak w nieskonczonosc), ale jesli dziala to spoko :P

[ Dodano: 11-08-2008, 14:27 ]
A jednak mialem racje :)
  • +
  • -
  • 0

#6 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 11.08.2008 13:32

mi chodzi tak jak w przypadku interp by Salamon. Gracz nawet niewie ocb bo nie pokazuje ze ma zmienic komende. Za starania tez daje pomogl :P
  • +
  • -
  • 0

#7 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 11.08.2008 13:42

Powoli

public client_command(id)-funkcja się wykonuje w momencie wpisania komendy w konsoli przez gracza.

new arg[13]
read_argv(0,arg,12) -zczytuje komende i zapisuje do tablicy arg

if(equal(arg,"cl_minmodels",12)) -sprawdza czy ta komenda to cl_minmodels a jesli tak to


client_cmd(id,"Wymuszono cl_minmodels 0, zmiana na tym serwerze nie jest możliwa")
client_cmd(id,"cl_minmodels 0") -ustawia tę wartość na 0


public client_connect(id)
{
client_cmd(id,"cl_minmodels 0")
client_cmd(id,"Na tym serwerze obowiazuje cl_minmodels 0, zmiana nie bedzie mozliwa")
} -jezeli gracz polaczy sie z serwerem ustawia mu cl_minmodels na 0


gdzie tu powstaje zapętlanie?
  • +
  • -
  • 0

#8 Miczu

    Godlike

  • Przyjaciel

Reputacja: 646
Wszechmogący

  • Postów:2862
Offline

Napisano 11.08.2008 13:45

client_connect(id)
...
client_cmd(id,"cl_minmodels 0")
...
client_command(id)
...
if(equal(arg,"cl_minmodels",12))
...
client_cmd(id,"cl_minmodels 0")
...
client_command(id)
...
if(equal(arg,"cl_minmodels",12))
...
client_cmd(id,"cl_minmodels 0")
...
client_command(id)
...
if(equal(arg,"cl_minmodels",12))
...
client_cmd(id,"cl_minmodels 0")
...
client_command(id)
...
if(equal(arg,"cl_minmodels",12))
...
client_cmd(id,"cl_minmodels 0")
...
client_command(id)
...
if(equal(arg,"cl_minmodels",12))
...
client_cmd(id,"cl_minmodels 0")
...
  • +
  • -
  • 0

#9 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 11.08.2008 13:57

No fakt, nie pomyślałem w tej sposób

Poprawione, powinno śmiagać:
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

public plugin_init() 
{
	register_plugin("cl_minmodels 0", "1.0", "grankee")
}
public client_command(id)
{
	if(get_user_flags(id)&ADMIN_LEVEL_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />
		return PLUGIN_HANDLED
	
	new arg[13],arg2[2]
	read_argv(0,arg,12)
	read_argv(1,arg,1)
	if(equal(arg,"cl_minmodels",12) && !equal(arg2[0],"0",1))
	{
		client_cmd(id,"cl_minmodels 0")
	}
	return PLUGIN_HANDLED
}
public client_connect(id)
{
	if(get_user_flags(id)&ADMIN_LEVEL_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />
		return PLUGIN_HANDLED
	
	client_cmd(id,"cl_minmodels 0")
	return PLUGIN_HANDLED
}

  • +
  • -
  • 0

#10 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 11.08.2008 14:29

Ok dzięki za zaangażowanie Test # 2
  • +
  • -
  • 0

#11 PEREF

    Profesjonalista

  • Zbanowany

Reputacja: 27
Życzliwy

  • Postów:201
  • GG:
Offline

Napisano 11.08.2008 14:39

W załączniku daje plugin, który działa podobnie jak interp 0.01 forever by salomon, bardzo dobrze sprawuje się na moim serwerze Wc3FT ;) Niestety nie posiadam .sma

Załączone pliki



#12 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 11.08.2008 14:56

Nie wiem kto jak, ale ja nie wrzuciłbym pluginu na serwer napisanego przez niewiadomego autora, nie znając kodu źródłowego. Kto wie co tam jest?
Jest tylko jeden plugin, którego kodu nie podam ze względu na sens jego istnienia.
  • +
  • -
  • 0

#13 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 11.08.2008 16:08

PEREF, Dziala elegancko ;] w nastepnej rundzie zmienia na "0" i to styka ;] pytanie czy to dziala tez na admina?

grankee, zrob tak jak napisalem wyzej to bedziesz kozak
  • +
  • -
  • 0

#14 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 11.08.2008 16:29

Mafia, ostatni kod jaki podałem działać powinien dobrze, nie działa na admina z flagą n (ADMIN_LEVEL_B) zmienia cl_minmodels na 0 jak ktoś się łączy i jak ktoś próbuje zmienić na 1, czyli tylko wtedy kiedy musi( tak odnośnie optymalizacji miczu:P), sprawdź i napisz czy działa.
  • +
  • -
  • 0

#15 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 14.08.2008 07:29

No fakt, nie pomyślałem w tej sposób

Poprawione, powinno śmiagać:

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

public plugin_init() 
{
	register_plugin("cl_minmodels 0", "1.0", "grankee")
}
public client_command(id)
{
	if(get_user_flags(id)&ADMIN_LEVEL_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />
		return PLUGIN_HANDLED
	
	new arg[13],arg2[2]
	read_argv(0,arg,12)
	read_argv(1,arg,1)
	if(equal(arg,"cl_minmodels",12) && !equal(arg2[0],"0",1))
	{
		client_cmd(id,"cl_minmodels 0")
	}
	return PLUGIN_HANDLED
}
public client_connect(id)
{
	if(get_user_flags(id)&ADMIN_LEVEL_<img src='http://amxx.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cool.gif' class='bbc_emoticon' alt='B)' />
		return PLUGIN_HANDLED
	
	client_cmd(id,"cl_minmodels 0")
	return PLUGIN_HANDLED
}


gdzies tu jest pies pogrzebany ;/ Drugi raz juz nie dziala. Poprostu nie da sie dolączyć do druzyny nie dziala "m" ;/ jak cos to musi byc ze jak ktos ustawi "1" to zmienia w nastepnej rundzie na "0" jak ten co podal PEREF tylko zeby nie dzialało na adminów LEVEL A
  • +
  • -
  • 0

#16 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 14.08.2008 08:41

Później poprawie.
  • +
  • -
  • 0

#17 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 15.08.2008 03:18

Więc umie ktoś poprawić aby działało jak napisalem?

Zależy mi na tym.
  • +
  • -
  • 0

#18 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 15.08.2008 09:42

#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

public plugin_init() 
{
	register_plugin("cl_minmodels 0", "1.0", "grankee")
	ustaw()
}
public ustaw()
{
	client_cmd(0,"cl_minmodels 0")
	set_task(5.0,"ustaw")
}
zmienia co 5 sekund, jak chcesz częściej lub rzadziej to zmień czas w set_task
  • +
  • -
  • 0

#19 MafiaDL

    Naj-Najstarszy Moderator

  • Autor tematu
  • Przyjaciel

Reputacja: 554
Wszechwiedzący

  • Postów:3492
  • GG:
  • Imię:Łukasz
  • Lokalizacja:Warsaw
Offline

Napisano 15.08.2008 16:59

tylko zeby nie dzialało na adminów LEVEL A


.... :(
  • +
  • -
  • 0

#20 grankee

    Godlike

  • Support Team

Reputacja: 507
Wszechwiedzący

  • Postów:1500
  • Lokalizacja:Radom
Offline

Napisano 15.08.2008 20:39

To lamerskie, ale masz:
#include <amxmodx>
#include <amxmisc>

public plugin_init() 
{
	register_plugin("cl_minmodels 0", "1.0", "grankee")
	ustaw()
}
public ustaw()
{
	new players[32],num
	get_players(players,num)
	for(new i=0;i<num;i++)
	{
		if(!(get_user_flags(players[i])&ADMIN_LEVEL_A))
		{
			client_cmd(players[i],"cl_minmodels 0")
		}
	}
	set_task(5.0,"ustaw")
}



pisane na szybko bo burza :D
  • +
  • -
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych