Zmniejszenie pingu w cs 1.6
Lukasz5
21.02.2010
Witam,
W tym dziale czytałem poradniki i instrukcje i nie znalazłem tego sposobu na zmniejszenie pingu co podam tutaj:
Zmniejszenie pingu poprzez zmianę konfiguracji systemu.
Niewielka część z was wie o tym, że Windows XP Professional oraz Vista w podstawowych konfiguracjach uruchomione mają funkcje “UPDATE”. Przez tą funkcje rezerwuje nam 20% przepustowości sieci. Można to wyłączyć wtedy twój ping np.: w CS 1.6 będzie niższy o 5-10 ms.
Aby wyłączyć rezerwacje należy uruchomić narzędzie “ZASADY GRUPY“. Uruchamiamy je następująco: Menu Start -> Uruchom
Kiedy wyskoczy nam okienko wpisujemy gpedit.msc i Klikamy OK!
Z menu po lewej stronie wybieramy “Szablony Administracyjne” następnie w głównym oknie wybieramy opcję “Sieci” potem “Harmonogram Pakietów QoS” i “Ogranicz Rezerwowalną Przepustowość“. Do naszej dyspozycji mamy teraz 3 pozycje:
Nie Skonfigurowano,
Włączone,
Wyłączone.
Wybieramy opcje “włączone” i w okienku “Limit Przepustowości” (%) ustawiamy na 0 (%). Następnie klikamy “Zastosuj” i OK.
Teraz już możemy zamknąć okno “Zasady Grupy“.
Teraz resetujemy komputer i ping zmniejszony ;]
UWAGA!
Windows XP Home Edition nie ma szablonów administracyjnych więc nie będziemy mogli z tego skorzystać.
W tym dziale czytałem poradniki i instrukcje i nie znalazłem tego sposobu na zmniejszenie pingu co podam tutaj:
Zmniejszenie pingu poprzez zmianę konfiguracji systemu.
Niewielka część z was wie o tym, że Windows XP Professional oraz Vista w podstawowych konfiguracjach uruchomione mają funkcje “UPDATE”. Przez tą funkcje rezerwuje nam 20% przepustowości sieci. Można to wyłączyć wtedy twój ping np.: w CS 1.6 będzie niższy o 5-10 ms.
Aby wyłączyć rezerwacje należy uruchomić narzędzie “ZASADY GRUPY“. Uruchamiamy je następująco: Menu Start -> Uruchom
Kiedy wyskoczy nam okienko wpisujemy gpedit.msc i Klikamy OK!
Z menu po lewej stronie wybieramy “Szablony Administracyjne” następnie w głównym oknie wybieramy opcję “Sieci” potem “Harmonogram Pakietów QoS” i “Ogranicz Rezerwowalną Przepustowość“. Do naszej dyspozycji mamy teraz 3 pozycje:
Nie Skonfigurowano,
Włączone,
Wyłączone.
Wybieramy opcje “włączone” i w okienku “Limit Przepustowości” (%) ustawiamy na 0 (%). Następnie klikamy “Zastosuj” i OK.
Teraz już możemy zamknąć okno “Zasady Grupy“.
Teraz resetujemy komputer i ping zmniejszony ;]
UWAGA!
Windows XP Home Edition nie ma szablonów administracyjnych więc nie będziemy mogli z tego skorzystać.

Myszka
22.02.2010
Mam internet z sieci Era /blueconnect/ i chyba próbowałam już wszystkiego .Nawet zmiana kompa na lepszego nie pomogła.Ping utrzymuje się nadal w granicach 88-150 i niestety chyba tak pozostanie

G[o]Q
22.02.2010
myszka a masz steam?? jesli tak to ustaw w aplikacji steam predkosc lacza taka jaka masz naprade
Portek
22.02.2010
Może frytki do tego?Przez tą funkcje rezerwuje nam 20% przepustowości sieci. Można to wyłączyć wtedy twój ping np.: w CS 1.6 będzie niższy o 5-10 ms.
A czy to nie jest przypadkiem tak że to prędkość pobierania aktualizacji STEAM jest? ;fmyszka a masz steam?? jesli tak to ustaw w aplikacji steam predkosc lacza taka jaka masz naprade
Myszka
22.02.2010
Goq uwierz mi ze nawet to mam dobrze ustawione.Zresztą już mam tak od 2 lat i przyzwyczaiłam się ,choć nie twierdze że dobrze mi się gra

G[o]Q
22.02.2010
ja mam ping 60-90 i gra mi sie Ch**owo to wiem jak tobie sie musi grac
nie portek to tez dostosowuje ustawienia lacza dla cs'a

honey
07.03.2010
Na internecie, który oferuje operator telefonii komórkowych nie ma komend dzięki którym zmniejszysz ping. Trzeba się do tego przyzwyczaić, Myszka się do tego przyzwyczaiła ale i tak gra lepiej niż razem wy tu wzięci w kupe

Seba
07.03.2010
Durne takie poradniki są, nawet niech rezerwuje dany % pasma łącza - i co to zmienia, jak CS nie potrzebuje go dużo?
PS. Było setki razy to już, ładny rip.
PS. Było setki razy to już, ładny rip.
Dr. Weed
18.02.2011
nie radze wam wylaczac przepustowosci laczy gdyz te 20% jest potrzebne by windows mogl sam sobie sciagac potrzebne aktualizacje automatyczne po usunieciu przepustowosci mozecie miec problemy z systemem