Kilka rzeczy.
Yaky
30.01.2010
1) Chciałbym dodać regulamin po wpisaniu komendy /zasady
2) Zmieniłem mapcycle w głównym pliku na ftp, jednak dalej wyświetla się stary wpis
3) Nie wiem jak to się dokładnie nazywa, ale gdy wchodzimy na serwer wyświetla się strona na której można umieścić dane serwera, itp. Jak dodać tam coś swojego?
4) Zmiana języka serwera (gdy zmieniam podczas gry "amx_langmenu" i z jakiś powodów serwer zostanie zresetowany, język zmienia się na angielski)
Edited by Yaky, 31.01.2010 01:28.
2) Zmieniłem mapcycle w głównym pliku na ftp, jednak dalej wyświetla się stary wpis
3) Nie wiem jak to się dokładnie nazywa, ale gdy wchodzimy na serwer wyświetla się strona na której można umieścić dane serwera, itp. Jak dodać tam coś swojego?
4) Zmiana języka serwera (gdy zmieniam podczas gry "amx_langmenu" i z jakiś powodów serwer zostanie zresetowany, język zmienia się na angielski)
Edited by Yaky, 31.01.2010 01:28.
honey
31.01.2010
1. Coś takiego może być:
3. Jeżeli dobrze zrozumiałem chodzi Ci o plik motd.txt
/* Plugin generated by AMXX-Studio */ #include <amxmodx> #include <amxmisc> #define PLUGIN "New Plug-In" #define VERSION "1.0" #define AUTHOR "author" public plugin_init() { register_plugin(PLUGIN, VERSION, AUTHOR) register_clcmd("say /zasady", "zasady") } public zasady(id){ show_motd(id, "zasady.txt", "Zasady") }2. Listę map zmieniasz w: mapcycle.txt (w folderze cstrike) + maps.ini (w folderze cstrike/addons/amxmodx/configs/)
3. Jeżeli dobrze zrozumiałem chodzi Ci o plik motd.txt

Yaky
31.01.2010
Zmieniłem w mapcycle i nic... A do 4 pytania znasz odpowiedź? Zmieniam język w amx_langmenu ale po ponownym wejściu na serwer znów jest angielski. Zmiany zapisuje!
honey
31.01.2010
Używasz dproto ? Co do mapcycle to nie wiem, czemu Ci się tak dzieje skoro mówisz, że zmieniasz wszystko elegancko w pliku.
Yaky
31.01.2010
Nie wiem o co dokładnie chodzi. Więc jest możliwość gry na steam/nonsteam, lub drugie, na serwer wchodzę przez steama. Jedno z tych?
Edited by Yaky, 31.01.2010 01:50.

Edited by Yaky, 31.01.2010 01:50.
honey
31.01.2010
Dproto - daje możliwość grania graczom z NonSteam'a jak i ze Steam na 1 serwerze 
Jeżeli masz to zainstalowane i masz problem z językiem serwera zobacz ten artykuł: Dodawanie Języka W Dproto - Nieoficjalny polski support AMX Mod X

Jeżeli masz to zainstalowane i masz problem z językiem serwera zobacz ten artykuł: Dodawanie Języka W Dproto - Nieoficjalny polski support AMX Mod X
Yaky
31.01.2010
Ok, podziałało, + dla Ciebie. Wracając do regulaminu, mam skompilować tamten plugin, zrobić plik zasady.txt i wrzucić go do cstrike?
honey
31.01.2010
Tak robisz plik zasady.txt i wrzucasz go do folderu z grą czyli do cstrike 
#Edit
Sorry, robiłem sobie kolację
Edited by honey, 31.01.2010 03:11.

#Edit
Sorry, robiłem sobie kolację

Edited by honey, 31.01.2010 03:11.