Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X
Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.
|
Obciążenie generowane przez AMXBans i PsychoStats
Napisano 28.07.2008 08:05
Chciałbym zainstalować na servie amxbans i psychostats i moje pytanie brzmi: jak duże obciążenie generują te mody po stronie serwera www i gry? Czy może to jakoś zawieszać serwer gry lub wyciskać ostatnie krople potu z serwa www?
Aha i czy przy psychostats baza może się nieźle zapchać? Przy amxbans raczej nie, ale psychostats przechowuje dość dużo informacji.
Z góry dzięki za odp.
Gość__*
Napisano 28.07.2008 08:12
Zawsze w pewnym stopniu obciąża, ale nie powiem Ci dokładnie ile CPU bedzię żarło ( zainstaluj w pisz w konsole stats - wyskoczy wtedy ile obciążaChciałbym zainstalować na servie amxbans i psychostats i moje pytanie brzmi: jak duże obciążenie generują te mody po stronie serwera www i gry? Czy może to jakoś zawieszać serwer gry lub wyciskać ostatnie krople potu z serwa www?
Wszytsko może nieżle się napchaćAha i czy przy psychostats baza może się nieźle zapchać? Przy amxbans raczej nie, ale psychostats przechowuje dość dużo informacji.
Napisano 28.07.2008 08:19
Napisano 28.07.2008 13:07
Dzięki za infoogółem ping może się minimalnie podnieść. Spowodowane to jest łączeniem do bazy mysql na innym hoscie
Wcześniej myślałem, że amxbans www łączy się stale z serwerem, później oglądnąłem i tam tylko z bazy mysql korzysta więc jest spokoCo do serwer www to nie ma problemu, można to postawić na małych pakietach.
Przejąłem się, bo korzystam z klasy gsquery do monitorowania serwerów, wydawania polecen rcon ze stronki a ona przy próbie łączenia z 3+ serwerami timeoutuje, tzn nie sprawdza pozostałych tylko pierwsze 3.
Jednak tam nie ma takich bajerów więc spoko
Mam jeden serverek na pipni i powiem Wam że nawet na niej działa to nie najgorzej
Oczywiście, ale w AMXBans jest o tyle dobrze, ze można wyczyścić bazę z nieaktualnych banów, a tego może być sporoWszytsko może nieżle się napchać
PS. A jak z transferem? Czy to połączenie server gry<->serwer mysql może coś jechać po transferze czy tego typu połączeń nie wlicza się do puli?
Napisano 28.07.2008 14:20
to jest bajka;)serwer gry+serwer mysql na jednym serwerze
Napisano 28.07.2008 14:24
E no to spoko, myślałem że więcej tego będzietransfer urośnie Ci znikomie. Wysyłane są pakiety o śladowej zawartości. 0,5 - 4 kb
to jest bajka;)
Napisano 28.07.2008 19:24
myślę, że to jest w granicach własnie tylu (poprawcie mnie jak coś0,5 - 4 kb
Napisano 28.07.2008 19:38
Chociaż... zależy od typu pola. Masz smallinta 5 powiedzmy to jak jest jedna cyfra w polu i tak idzie 5 znaków
No nic, dzięki za pomoc
Jeszcze o psychostats się musze dowiedzieć i będzie gites
EDIT.
A jak jest z połączeniami? Czy łączenie powiedzmy 10 serwerów do jednej bazy nie zatka jakoś łącza www czy coś?
Napisano 29.07.2008 20:52
Sie ustawia zeby admini byli ladowani przez admin.amxx a nie admin_amxbans.amxx ! Server sie laczy z baza co jakies 5 sec ale powiem szczerze ze nie widac roznicy w szybkosci pracy servera.Jak wiesz bany i admini są sterowani za pomocą AMXBans (czytaj mysql na innym pc) i o ile sie nie myle to serwer musi ciągle utrzymywać połączenie z tamtą bazą.
Jeszcze o psychostats się musze dowiedzieć i będzie gites
Psychostats sie w ogóle nie laczy z serverem , laczy sie tylko z FTP i z tamtad pobiera statystyki wiec nie obciaza w zadnym stopniu servera!
A jak jest z połączeniami? Czy łączenie powiedzmy 10 serwerów do jednej bazy nie zatka jakoś łącza www czy coś?
Jak podlaczysz kilka serverow to interfejs na www bedzie ci sie dluzej otwierac z powodu wiekszej ilosci zapytan do bazy mysql. Dodatkowo server bedzie dluzej odbieral wiadomosci z bazy poniewaz bedzie ona wieksza i bedzie pomieszane troche. Najlepiej jest miec amxbans i staty na jednej bazie danych.
Pozdro
Napisano 30.07.2008 07:56
Jak podlaczysz kilka serverow to interfejs na www bedzie ci sie dluzej otwierac z powodu wiekszej ilosci zapytan do bazy mysql. Dodatkowo server bedzie dluzej odbieral wiadomosci z bazy poniewaz bedzie ona wieksza i bedzie pomieszane troche. Najlepiej jest miec amxbans i staty na jednej bazie danych.
AMXBans mam na jednej bazie, tylko chodziło mi o to, jeśli powiedzmy 10 serwerów gry łączy się do jednej bazy, to czy serwer www nie obciąża się?
Nie chodzi o zapytania.
Gość__*
Napisano 30.07.2008 12:13
na pewno obciążaAMXBans mam na jednej bazie, tylko chodziło mi o to, jeśli powiedzmy 10 serwerów gry łączy się do jednej bazy, to czy serwer www nie obciąża się?
Napisano 30.07.2008 15:37
Mam konto www sponsorowane i nie chce za bardzo obciążać serwerka
btw webd.pl blokuje konta z amxbans i psychostats
Gość__*
Napisano 30.07.2008 15:42
Zalezy jak wszytsko zapchasz ;-)Heh, ale w jakiem stopniu .
No powiedzmy, że ma 10 serwerów x32 sloty. To Ci bedzię ociążać na 100%, a pod 1 serwer myślę, że nie za bardzo ( trudno napisać ile bo niektóe serwery są bardziej grywalne a drugie mniej ). Najlepiej jak sam przetestujesz, bo nie sądzę, że ktoś Ci strzeli na ślepo ileAMXBans mam na jednej bazie, tylko chodziło mi o to, jeśli powiedzmy 10 serwerów gry łączy się do jednej bazy, to czy serwer www nie obciąża się?
Napisano 30.07.2008 15:56
Zalezy jak wszytsko zapchasz ;-)
Kwerendy swoją drogą, a połączenie swoją ;-).
No powiedzmy, że ma 10 serwerów x32 sloty. To Ci bedzię obciążać na 100%, a pod 1 serwer myślę, że nie za bardzo ( trudno napisać ile bo niektóe serwery są bardziej grywalne a drugie mniej ). Najlepiej jak sam przetestujesz, bo nie sądzę, że ktoś Ci strzeli na ślepo ile
Poczytam manual, może coś będzie o tym.
Mam zamiar podłączyć kilka serwerów do jednej bazy bo tworzenie dla każdego serwa bazy było by bez sensu i trzeba by było modyfikować pliki www amxbans lub instalować dla każdego serwa osobne.
Ciekawe jak na puchatku to jest zrobione....
Gość__*
Napisano 30.07.2008 15:58
Dobrze myślisz.Mam zamiar podłączyć kilka serwerów do jednej bazy bo tworzenie dla każdego serwa bazy było by bez sensu i trzeba by było modyfikować pliki www amxbans lub instalować dla każdego serwa osobne.
Mają raczej, ale oni mają własne maszyny ...Ciekawe jak na puchatku to jest zrobione....
Napisano 30.07.2008 16:03
Jak dowiem się czegoś więcej to dam znać
Pozdro!
Gość__*
Napisano 30.07.2008 16:20
Łokej, zamykam.Ok dzięki wielkie Panowie za pomoc.
Jak dowiem się czegoś więcej to dam znać .
Pozdro!
Jak coś pisz na PW odblokuje.
Napisano 31.07.2008 19:31
nie blokuje, mozesz smialo u nich wykupic hosting. Mialem u nich konto mini pozniej medium i powiem ze wszystko ladnie hasalo i nie mialem zadnych problemow z nimi.btw webd.pl blokuje konta z amxbans i psychostats
? Już parę razy widziałem stronki serwerów zablokowane.
Pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Dodatki SourceMod

Temat jest zamknięty