Skocz do zawartości

  • Zaloguj korzystając z Facebooka Zaloguj korzystając z Twittera Zaloguj przez Steam Zaloguj poprzez Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X

Witamy w Nieoficjalnym polskim support'cie AMX Mod X, jak w większości społeczności internetowych musisz się zarejestrować aby móc odpowiadać lub zakładać nowe tematy, ale nie bój się to jest prosty proces w którym wymagamy minimalnych informacji.

  • Rozpoczynaj nowe tematy i odpowiedaj na inne
  • Zapisz się do tematów i for, aby otrzymywać automatyczne uaktualnienia
  • Dodawaj wydarzenia do kalendarza społecznościowego
  • Stwórz swój własny profil i zdobywaj nowych znajomych
  • Zdobywaj nowe doświadczenia

Dołączona grafika Dołączona grafika

Guest Message by DevFuse
 

Zdjęcie

Problem z amxx


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Klycior

    Wszechpomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:370
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 29.01.2010 17:00

Witam,

Mam u siebie na serwerze zainstalowany amxx.Lecz nie działają mi komendy takie jak /rank /me /rankstats itd.
Dodatkowo kiedy chciałem je włączyć to w amxmodmenu pod Statystyki pisze "Brak zainstalowanych statystyk na serwerze" .Sprawa również tyczy się pozostałych opcji jakie ma admin które odnoszą się do konfiguracji.Czy ktoś może wie jaki plik za to jest odpowiedzialny ?

Pozdrawiam,Klycior
  • +
  • -
  • 0

#2 Stig

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:87
  • Steam:steam
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Siedlce
Offline

Napisano 29.01.2010 17:06

Masz dodane wszystkie flagi konta admina?
  • +
  • -
  • 0

#3 Klycior

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:370
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 29.01.2010 17:18

"STEAM_0:0:23850796" "" "bcdefghijklmnopqrstu" "ce"

Chyba tak :)
  • +
  • -
  • 0

#4 Sefiroz

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:57
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Włocławek
Offline

Napisano 29.01.2010 17:21

To znaczy, że nie masz zainstalowanego modułu
"cstrike.amxx_i386.so" i chyba "csx.amxx_i386.so"

A jeśli masz to w modules.ini usuń z przed
;csx
;cstrike

takie coś ";"

Jeśli nie masz tego wpisanego a masz te moduły w addons/amxmodx/modules to poprostu dopisz taką linijkę..

Do tego musisz mieć zainstalowane pluginy
-statscfg.amxx oraz statsx.amxx

Użytkownik Sefiroz edytował ten post 29.01.2010 17:26

  • +
  • -
  • 1

#5 Stig

    Zaawansowany

  • Użytkownik

Reputacja: 22
Życzliwy

  • Postów:87
  • Steam:steam
  • Imię:Paweł
  • Lokalizacja:Siedlce
Offline

Napisano 29.01.2010 17:24

Hmm, dodaj jeszcze flagę "a" aby mieć immunitet na serwerze.

A masz włączone te pluginy? Sprawdź w plugins.ini

statscfg.amxx	
statsx.amxx

  • +
  • -
  • 1

#6 Klycior

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:370
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 29.01.2010 17:26

Wszystkie moduły odblokowane.
Te 2 pliki są.
  • +
  • -
  • 0

#7 Sefiroz

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:57
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Włocławek
Offline

Napisano 29.01.2010 17:29

Ostatnio na swoim serwerze robiłem właśnie /rank i /top15
Zainstalowałem/dodałem na serwer to co wcześnie napisałem i zamiast "Pluginy statystyk nie istnieją na serwerze" było już takie coś jak:
Top15 : Wł
Rank : Wł

itp...

Spróbuj zrestartować serwer.
  • +
  • -
  • 1

#8 Klycior

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:370
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 29.01.2010 17:33

No właśnie taką informację też mam.
Restart robiłem dosłownie 3 min temu.

Admin Base w Zatrzymaj Pluginy mam przyciemniony (off) lecz jest ustawione na włączony.
  • +
  • -
  • 0

#9 Sefiroz

    Pomocny

  • Użytkownik

Reputacja: 4
Nowy

  • Postów:57
  • Steam:steam
  • Lokalizacja:Włocławek
Offline

Napisano 29.01.2010 17:52

Nie sądze, żebyś tego nie zrobił ale czy w plugins.ini dopisałeś linijkę statsx.amxx ?
Jeśli tak to nie mam więcej pomysłów i być może musisz spróbować wgrać inny plugin z rankstats, top15
  • +
  • -
  • 1

#10 Klycior

    Wszechpomocny

  • Autor tematu
  • Użytkownik

Reputacja: 43
Pomocny

  • Postów:370
  • GG:
  • Lokalizacja:Tarnowskie Góry
Offline

Napisano 29.01.2010 17:56

Dzięki wielkie :)

Nie wiem jak mogłem popełnić taki błąd ale lekko modyfikowałem ostatnio plugins.ini i może dlatego.
Wina leżała po stronie braku statsx.amxx w plugins.ini

Temat można zamknąć.
  • +
  • -
  • 0

#11 Adminek AMXX.PL

    Admin :)

  • Bot

Reputacja: 156
Profesjonalista

  • Postów:7174
  • Lokalizacja:AMXX.PL
Offline

Napisano 29.01.2010 17:57

Wiadomość wygenerowana automatycznie


Ten temat został zamknięty przez moderatora.

Powód: Problem rozwiązany.

Jeśli się z tym nie zgadzasz, Dołączona grafika raportuj ten post, a moderator lub administrator rozpatrzy go ponownie.


Z pozdrowieniami,
Zespół AMXX.PL




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych